Zuinige man

Zuinige man

Wat is nu eigenlijk een zuinige man? In onze opinie hoeft dit niet direct iemand te zijn die gierig is. Zuinig met geld omgaan is in onze opinie gewoon slim met geld omgaan. Zoveel mogelijk doen met jouw geld is dan ook een betere beschrijving.

Sparen is gewoonweg voor iedereen aan te raden. Wanneer je geld over hebt, dan is het verleidelijk om dit aan leuke dingen uit te geven. Nieuwe kleding of een mooie vakantie zijn nu eenmaal verleidelijker om te doen, dan het geld op een spaarrekening te zetten.

Het bezitten van geld geeft een zekere mate van veiligheid. Indien er iets onverwachts gebeurd, dan hoef je niet direct in de stress te schieten. Dat is het voordeel dat een zuinige man heeft.

Zuinig of gierig?

In mijn opinie zit er een groot verschil tussen zuinig en gierig. Iemand die gierig is laat doorgaans iemand anders opdraaien voor de kosten. Velen zullen wel iemand kennen, die wanneer het zijn beurt is om een rondje in de kroeg te geven, altijd net naar huis moet. Iemand die zuinig is zal daarentegen niet naar de kroeg gaan, maar mensen thuis uitnodigen. Drank is nu eenmaal goedkoper in de supermarkt dan in een cafe.

Gierige of zuinige man

Meer doen met minder

Zelf probeer ik zoveel mogelijk te doen met mijn geld. Dat kan je zuinig noemen. Echter, op die manier kan ik bijvoorbeeld door goed te zoeken, een verre vakantie boeken voor het geld dat iemand anders uitgeeft voor een vakantie naar Spanje.

Dit doe ik met veel van mijn aankopen. Van klein tot groot. Zo ben ik in het bezit van een Dolce Gusto koffieapparaat. Daarbij zorg ik ervoor dat ik de koffie zoveel mogelijk in de aanbieding koop. Wanneer de koffie in de aanbieding is, dan zorg ik er ook voor, dat ik dan direct inkoop voor een langere periode. 

Op die manier ben ik minder geld kwijt voor mijn koffie, zonder dat ik als zuinige man inlever op de kwaliteit of minder koffie drink. Zeker in de periode van thuiswerken, gaat er samen met mijn partner, elke week toch aardig wat koffie doorheen.

Het opstellen van budgetten voor jezelf

In het verleden gaf ik met mijn partner ontzettend veel geld uit aan zaken zoals uit eten. Even snel de stad in en even wat eten op een terras. Toen ik eens ging kijken hoeveel geld wij daar per maand aan uitgaven, schrok ik hier toch wel van. Door hier nu maandelijks een budget voor op te stellen, geven we hier veel minder geld aan uit. Hiervoor gebruiken wij een aparte bankrekening bij de N26 om deze kosten onder controle te houden. Dit is iets wat ik een ieder kan aanraden.

Bekijk eens hoeveel je per maand aan leuke dingen kan en wilt uitgeven. Zet dit bedrag dan gewoon apart. Op die manier voorkom je dat je stiekem toch veel meer gaat uitgeven. Want dat gaat nu eenmaal erg eenvoudig, ook als je als zuinige man door het leven wilt gaan. 

Kleine moeite om geld te besparen

Gisteren zag ik toevallig op tv dat er nog steeds ontzettend veel mensen zijn, die geen contracten afsluiten voor hun energie. Hierdoor betaal je dan het geldende markttarief. Bij het afsluiten van een contract, kan je altijd profiteren van een voordeel. 

Soms wordt er iets cadeau gegeven en een andere keer krijg je een korting in de vorm van een cashback.

Overstappen en geld besparen

Dit is ontzettend snel en eenvoudig verdiend. Zeker met de slimme meter kost je dit echt maar een paar minuten. Daarbij merk je niks van een overstap naar een andere energiemaatschappij. 

Ook het overstappen van internetprovider kan je geld besparen. Of je ontvangt een leuk cadeau. Wel dien je dan bij de overstap een nieuw modem te installeren, of wordt dit voor je gedaan. Het is dan wel iets meer moeite, maar je bespaart toch snel meer dan honderd euro, in vergelijking met dat je jouw contract gewoon laat doorlopen.

Sparen in tijden dat er veel binnenkomt

Veel mensen maken de fout, dat op het moment dat er veel geld binnenkomt, dat er dan ook veel geld uitgaat. Eigenlijk is dat juist de periode dat je een spaarpot op dient te bouwen. 

Indien je samen met jouw partner werkt, dan komt er doorgaans meer dan voldoende geld binnen. Dan gaat het er ook weer snel uit.

Maar stel dat er op  een gegeven moment kinderen bijkomen en dat een van de ouders minder gaat werken? In dat geval komt er minder geld binnen en zullen de kosten hoger worden. In dat geval is het toch erg handig als je nog een spaarpotje achter de hand hebt.

Dit vereist wel de nodige discipline. Hiertoe dien je jezelf toe te dwingen om dit op te brengen.

Financieel onafhankelijk worden

Is het doel om financieel onafhankelijk te worden? Dan helpt het om hierbij te leven als een zuinige man. Des te minder je uitgeeft, des te minder je nodig  hebt, om financieel onafhankelijk te worden.

Naast zuinig leven is het van belang dat er zoveel  mogelijk geld binnenkomt. Je zal eigenlijk naast een baan nog op zoek dienen te gaan naar andere inkomsten.

zuinige man financieel onafhankelijk

En dan het liefst een passief inkomen, zodat je niet dag en nacht hoeft te werken. Door bijvoorbeeld naast een baan jezelf toe te leggen op affiliate marketing, kan je dat bereiken. 

Een voordeel van affiliate marketing is daarbij dan ook, dat je jouw tijd op een manier gaat besteden, dat je geen geld uit kunt geven. Dat is eigenlijk gewoon een pluspunt. Maar ook via daytraden of het handelen in cryptocurrencies kan je jouw inkomen aanvullen. Let hierbij wel op de risico`s.

Om als zuinige man financieel onafhankelijk te worden dien je wel een plan op te stellen. Hoeveel geld heb je nodig en hoe ga je ervoor zorgen dat het geld ook echt binnenkomt? Een realistisch plan zal je hierbij helpen om dit te realiseren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *