KNAB zakelijk

KNAB zakelijk is een populaire bankrekening bij zzp`ers. Voor slechts 6€ per maand, waarbij starters ook nog eens korting ontvangen, regel je al jouw bankzaken.

Transparant en goedkoop bankieren

Wat mij persoonlijk erg aanspreekt bij KNAB zakelijk, is dat de eerste 1.000 transacties per jaar zijn inbegrepen. Bij andere banken ben je hier toch zo rond de 100€ voor kwijt. Als je dan ziet dat je bij deze online bank slechts 72€ per jaar kwijt bent, dan is het direct duidelijk dat een zakelijke rekening openen een goede deal is.

Betaal- en spaarrekeningen

Een rekening bij KNAB openen betekent dat je direct toegang hebt tot 5 verschillende betaalrekeningen. Dit voor het vaste bedrag van 6€ per maand en daarnaast kan je net zoveel spaarrekeningen openen als je wilt. 

Voor wie is KNAB zakelijk geschikt?

Wat ik persoonlijk jammer vind is dat KNAB alleen geschikt is voor de kleine ondernemer. Zo is het niet mogelijk om een zakelijke bankrekening voor een vof te openen. Ook voor een bv is het slechts beperkt mogelijk om een bankrekening te openen. In het geval van een bv dien je aan de volgende voorwaarden te voldoen:

  • Er is sprake van slechts één bestuurder.
  • De bestuurder dient in het bezit te zijn van 100% van de aandelen.
  • De BV mag geen aandelen bezitten in andere ondernemingen. Een bankrekening openen voor een holding is hiermee dan ook uitgesloten.

Kort samengevat is het een bankrekening voor zzp'ers en ondernemingen in de vorm van een eenmanszaak.

Het is jammer dat niet meer ondernemingsvormen kunnen profiteren van het goedkope en transparante bankieren bij KNAB.

Gratis overstapservice en welkomstbonus

Bij KNAB zakelijk kan je gebruik maken van de gratis overstapservice. Dit neemt je veel werk uit handen. Zo zal bijvoorbeeld het saldo verhuizen naar KNAB voor jou worden gedaan. Hierdoor hoef je niet elke keer zelf het saldo over te boeken. Daarnaast ontvang je ook nog eens 50€ cadeau indien je overstapt naar KNAB.

KNAB zakelijk overstapservice

Zakelijke creditcards

Een zakelijke creditcard is inbegrepen bij KNAB zakelijk. Nadat je de bankrekening hebt geopend, kan je via de KNAB app, of een American Express of een Mastercard aanvragen.

De American Express kaart is in ieder geval het eerste jaar gratis. Indien je jaarlijks minimaal 2.500€ met de kaart uitgeeft, dan blijft deze creditcard gratis. Voor de Mastercard wordt er jaarlijks een bedrag van 25€ in rekening gebracht.

Boekhoudkoppelingen

Inmiddels zijn er veel boekhoudkoppelingen beschikbaar. Een boekhoudkoppeling met bijna elk gangbaar online boekhoudprogramma is voorhanden. Zo kan je eenvoudig een koppeling opzetten met E-boekhouden, Twinfield, Reeleezee en nog veel andere boekhoudprogramma`s.

Wel wordt er een bedrag van 1,50€ per maand in rekening gebracht voor een boekhoudkoppeling.

Buitenlandse betalingen

De kosten die in rekening worden gebracht bij een betaling in vreemde valuta, of voor een betaling buiten de SEPA zone, zijn behoorlijk hoog. In mijn opinie is dit een van de grote nadelen. Aan de andere kant zullen niet veel zzp'ers hiermee in aanraking komen.

Er wordt standaard een bedrag van 15€ in rekening gebracht en indien het om een vreemde valuta gaat, dan wordt er een koersopslag van 0,1% toegepast.

SEPA betalingen

Voor betalingen en ontvangsten in EURO, binnen de SEPA zone, worden er geen kosten in rekening gebracht.

Heb je wel regelmatig te maken met het overboeken van geld naar het buitenland en dan buiten de SEPA zone, of een andere valuta dan de EURO, dan is het in onze opinie verstandig een gratis multi-currency rekening te openen bij Wise. Op die manier kan je goedkoop geld overboeken naar het buitenland.

Voor 6€ per maand een zakelijke bankrekening waarbij jaarlijks de eerste 1.000 transacties zijn inbegrepen. Starters ontvangen 50% korting en overstappers 50€ cadeau.

Website bezoeken

Pensioen opbouwen via KNAB

Voor veel zzp'ers is het opbouwen van pensioen een belangrijk thema. Denk je over een extra pensioen na, KNAB pensioensparen kan je hierbij helpen. Bereken je huidige pensioen en bepaal vervolgens wat je zou willen ontvangen na jouw pensionering. Op die manier krijg je inzicht in hoeveel je extra per maand of per jaar opzij dient te zetten.

KNAB zakelijk biedt hier een oplossing voor. Via KNAB pensioensparen kan je zelf extra pensioen opbouwen. Dit kan je ook allemaal direct via het online bankieren regelen.

Op het gebied van pensioenen biedt KNAB op hun website een aantal handige rekentools. Wil je extra pensioen opbouwen, bereken dan je jaarruimte om fiscaal optimaal te profiteren

Naast het sparen voor het pensioen zijn er ook nog andere spaarmogelijkheden. Op het gebied van sparen, is flexibel sparen en deposito sparen biede mogelijk. Helaas is de rente die je ontvangt te verwaarlozen. Wil je meer weten over het sparen, alles over sparen vind je terug op de website van KNAB zakelijk.