Zakelijke lening zonder bkr en jaarcijfers

Zakelijke lening zonder bkr en jaarcijfers

Een zakelijke lening aanvragen zonder bkr en jaarcijfers is mogelijk. Wel dienen we er direct bij te vermelden dat er een prijskaartje hangt aan het op deze manier lenen van geld.

Lenen zonder BKR zorgt ervoor dat er sprake is van een hoger risico voor de kredietverstrekker. Dit hogere risico vertaalt zich in een hogere rente. Dit zie je bijvoorbeeld ook terug bij minileningen die aan particulieren worden verstrekt. Bij deze lening blijft een BKR toetsing ook achterwege, maar is de rente enorm hoog te noemen. Geld lenen zonder BKR is nu eenmaal erg duur.

Aanbieders van zakelijke leningen

Er zijn op dit moment veel aanbieders van zakelijke leningen. Naast deze specifieke aanbieders van zakelijke leningen, kan je uiteraard altijd een aanvraag indienen bij jouw bank. 

Echter een zakelijke lening zonder BKR en jaarcijfers is via een bank niet te verkrijgen. Hiervoor dien je jezelf te wenden tot een gespecialiseerde kredietverstrekker. Hierbij kan je denken aan de volgende kredietverstrekkers:

 • New10
 • Floryn
 • Capital Box
 • Kredietvooruit.nl
 • Bridgefund
 • Qeld
 • Swishfund
 • Funding Circle
 • B2B Business lening
 • OPR bedrijfskrediet
 • Pinvoorschot
 • Spotcap

Wanneer is een BKR toetsing van belang?

Het BKR register bevat alleen gegevens van particulieren. Bedrijven worden niet opgenomen in het register. Gaat een BV of NV geld lenen, dan is een BKR toetsing niet van toepassing.

In de praktijk kan het wel gebeuren dat een bestuurder een persoonlijke garantstelling afgeeft, ter zekerheid van de lening aan een BV of NV. In dat geval zal de bestuurder wel een BKR dienen te ondergaan om er zeker van te zijn dat deze garantstelling van waarde is. 

Indien je geld gaat lenen voor een eenmanszaak, dan zal er in de regel wel een BKR toetsing worden uitgevoerd.

Het belang van de jaarcijfers

Jaarcijfers geven voor een kredietverstrekker zekerheid, dat een onderneming vanuit financieel oogpunt in staat is om de lening terug te betalen. Hiervoor is het van belang dat je goede en overzichtelijke jaarcijfers aanlevert. Daarnaast zullen de jaarcijfers ook worden gecontroleerd.

Dit zal gebeuren aan de hand van overzichten die je vanuit jouw boekhoudprogramma dient te verstrekken. 

Zakelijke lening zonder bkr en jaarcijfers jaarrekening

Of je in aanmerking komt voor een lening hangt grotendeels af van de jaarcijfers.

Heb je nog geen jaarcijfers

Het grote nadeel van de verplichting tot het aanleveren van jaarcijfers is dat je als startende ondernemer deze nog niet ter beschikking hebt. De regel is dat je jaarcijfers van de afgelopen drie jaren dient te overleggen. Hier kan je als startende ondernemer niet veel mee.

Hierdoor ben je als startende ondernemer aangewezen op alternatieve financieringen, waarbij er geen verplichting is tot het verstrekken van jaarcijfers. In de praktijk zie je dan vaak dat het direct om een zakelijke lening zonder BKR en jaarcijfers gaat. Helaas zal een dergelijke lening direct een stuk duurder uitvallen.

Geen maximale rente bij een zakelijke lening

In de wet is vastgelegd wat de maximale rente mag zijn, die door een kredietverstrekker aan burgers in rekening mag worden gebracht. Bij een zakelijke financiering is er geen sprake van een maximum dat in de wet is vastgelegd. Hierdoor zie je dan  ook leningen voorbij komen, waarbij de rente tot wel 20% kan oplopen. 

Dit is iets om goed rekening mee te houden wanneer je een zakelijke lening afsluit. Je dient namelijk een hoog rendement te behalen om een dergelijke lening te kunnen rechtvaardigen.

Waarvoor kan je een lening gebruiken?

Bij een aanvraag voor een zakelijke lening dien je meestal op te geven waarvoor je de lening wilt gebruiken.

Gaat het bijvoorbeeld om het betalen van openstaande facturen of heb je geld nodig om te kunnen uitbreiden. Voor een kredietverstrekker geeft dit inzicht in het risico van een lening. 

Doel zakelijke lening

Is een zakelijke lening noodzakelijk voor het voortbestaan van een bedrijf, dan is dit een groot risico. Gaat het om een uitbreiding, maar draait de onderneming goed en is deze winstgevend, dan zal het risico lager worden ingeschat. DIt alles speelt weer een rol bij het bepalen van de hoogte van de rente.

Bij een zakelijke lening zonder bkr en jaarcijfers wordt hier minder aandacht aan geschonken. In dat geval gaat zowiezo om een risicovolle lening, hetgeen tot uitdrukking komt in de hoge rente.

Snel over geld beschikken als ondernemer zijnde

Online kredietverstrekkers richten zich vaak ook tot het snel uitbetalen van een lening. Dit is soms al binnen 24 uur mogelijk. Voor ondernemers die echt dringend geld nodig hebben, om bijvoorbeeld openstaande facturen of belastingen te betalen, biedt dit uitkomst.

Echter, indien je echt dringend geld nodig hebt en je gaat geld lenen tegen een hoge rente, dan is de kans dat je in de toekomst als ondernemer zijnde nog verder in de problemen komt zeer groot. 

Je zal dan echt de financiële situatie van jouw onderneming grondig onder de loep dienen te nemen.In de meeste gevallen zal er dan toch iets dienen te veranderen om financieel gezien weer in rustig vaarwater te komen.

Terugbetalen van een zakelijke lening

Bij het terugbetalen van een zakelijke lening wordt er meer en meer gebruik gemaakt van creatieve oplossingen.

Zo wordt er bij Bridgefund via een automatische incasso elke dag, voor de aflossing en rente van de lening, een klein bedrag in rekening gebracht. 

Zakelijke lening terugbetalen

Het doel is om te voorkomen dat er aan het einde van de looptijd van een lening een groot bedrag dient te worden betaald, wat op dat moment misschien niet beschikbaar is.  Daarnaast is het bij Bridgefund mogelijk om een snel zakelijk krediet aan te vragen. Indien een lening wordt goedgekeurd kan je al binnen 24 uur over het geld beschikken.

Bij pin voorschot los je de lening af doordat er een vast bedrag van de dagelijkse omzet wordt gebruikt ter aflossing van het geleende bedrag

Dit gebeurd geheel automatisch en daar hoef je zelf niks voor te doen. Je krijgt op deze manier als het ware een voorschot op de omzet in de vorm van een lening. 

Wanneer kom je in aanmerking voor een lening?

Bij een zakelijke lening zonder BKR en jaarcijfers is er geen sprake van strikte voorwaarden waaraan je dient te voldoen. Doorgaans is het hebben van een minimale omzet al voldoende. Bij Bridgefund is dit bijvoorbeeld minimaal 50.000€ op jaarbasis en bij Pin voorschot kan je al een lening afsluiten bij een maandomzet van 2.000€ per maand. 

Voorwaarden voor een lening bij een bank

Wil je een zakelijke lening bij een bank afsluiten, dan zijn de voorwaarden veel strikter. 

Indien je aan deze voorwaarden kunt voldoen, dan kan je daarentegen wel tegen veel gunstigere voorwaarden lenen. Heb je een zakelijke rekening bij een bank, dan is het eenvoudig om eens te informeren omtrent de mogelijkheden om geld te lenen. 

Echter, een zakelijke lening zonder jaarcijfers is via een bank praktisch niet af te sluiten. De risico`s zien zij als te groot. 

Een eigen onderneming starten

Bij het starten van een onderneming heb je bijna altijd kapitaal nodig. Doordat geld lenen zonder jaarcijfers tegen gunstige condities praktisch onmogelijk blijkt, is dit voor zzp'ers een obstakel om als ondernemer aan de slag te gaan.

Je zult dan op een andere manier aan het benodigde geldt dienen te komen.

Eigen onderneming starten

Sparen is hier een optie, maar dan kan het lang duren voordat je daadwerkelijk kunt gaan ondernemen. Het nadeel hiervan is, dat het idee dat je hebt, tegen die tijd al weer achterhaald is.

Hypotheek verhogen om aan startkapitaal te komen

Je zou ook in jouw privé sfeer kunnen kijken naar het afsluiten van een lening als alternatief voor een zakelijk krediet zonder jaarcijfers. Een optie waar regelmatig gebruik van wordt gemaakt is het verhogen van de hypotheek. Indien je een woning bezit, waarbij sprake is van een substantiële overwaarde, dan kan dit in de praktijk mogelijkheden bieden. 

Zeker indien je een partner hebt die wel in het bezit is van een vast inkomen. Want om in aanmerking te komen voor een hogere hypotheek, dient er wel sprake te zijn van voldoende vaste maandelijkse inkomsten.

Het grote voordeel van het verhogen van een hypotheek is dat je op die manier geld kunt lenen tegen zeer gunstige voorwaarden. Het nadeel is wel weer dat je een risico loopt met jouw woning. 

Indien het ondernemen niet goed uitpakt, dan zou je jouw huis eventueel kunnen verliezen. In onze opinie is het dan ook van belang hier verstandig mee om te gaan. Er zijn behoorlijk wat zzp’ers die hierdoor in de problemen terecht zijn gekomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *