Western Union kosten

Western union kosten

Wat zijn nu de Western Union kosten, wanneer je geld overmaakt naar het buitenland? In onze opinie zijn deze kosten erg hoog. Naast de transactiekosten verlies je namelijk ook vrij veel geld op de wisselkoers. Dit is echter niet geheel duidelijk. Geld overmaken kan tegenwoordig veel goedkoper.

Een voorbeeld van de kosten

Stel dat je 250 euro wilt overmaken naar Thailand. Dan zal de ontvanger worden uitbetaald in Thaise Baht. Uiteraard wil je dan dat de ontvanger zoveel mogelijk lokale valuta ontvangt. 

Vandaag, 1 november 2021, ontvangt iemand in Thailand 8,941 Thaise Baht, hetgeen je 253,90 euro kost. Maak je gebruik van Wise (voorheen Transferwise), dan krijgt de ontvanger maar liefst 9,510 Thaise Baht uitbetaald. Dat is maar liefst 6,4% meer. En daar hoef je niks voor te doen.

 Waarom Western Union gebruiken?

De enige redenen om in onze opinie om Western Union te gebruiken, is wanneer je contant geld in je bezit hebt dat je wilt overmaken.

In dat geval is Western Union de enige plek waar je dit kunt doen. Je dient er dan wel rekening mee te houden, dat je de hogere Western Union kosten dient te betalen.

Western Union kosten hoog

Hoe werkt het versturen van geld via Western Union

Je hebt verschillende mogelijkheden. Je kan tegenwoordig ook via de website van Western Union geld versturen, zodat je niet speciaal naar een kantoor hoeft. In dat geval zijn er echter goedkopere opties, zoals Transferwise, maar ook Remitly en Currencyfair zijn doorgaans goedkoper.

Indien je contant geld in jouw bezit hebt, dan dien je naar een dichtbij gelegen vestiging van Western Union te gaan. In Nederland zijn er ongeveer 200 agentschappen, dus er zal er altijd wel een in de buurt zijn.

> Snel online geld overmaken
> Gebruik van de middenkoers
> Tot wel 7 keer goedkoper

> Veilig online geld overmaken
> Middenkoers
> Transacties snel uitgevoerd

> Veilig, snel en betrouwbaar
> Geen wisselkoers verlies
> Direct geld overmaken

Fraudegevoeligheid van geld versturen

Je dient bij het versturen van geld een formulier in te vullen. Dit is vooral van belang ter voorkoming van witwassen of criminele activiteiten. Dit is een van de problemen waar deze onderneming mee te maken heeft. 

Als je weleens het programma oplichters in het buitenland van kees van der Spek kijkt, dan zie je regelmatig voorbij komen, dat er gebruik wordt gemaakt van Western Union om geld te versturen naar landen zoals Nigeria. Vaak wordt er dan ook nog gebruik gemaakt van tussenpersonen, zodat het lastig te traceren is, waar het geld nu eigenlijk vandaan komt.

Je kan ervoor kiezen om het geld op de bankrekening van de ontvanger te laten storten, maar ook is het mogelijk dat iemand het geld contant in het land van bestemming ophaalt. 

Inmiddels zijn er overigens meer en meer online money services die het contant geld ophalen mogelijk maken. Deze service van Western Union is niet langer uniek.

Altijd up to date van de status van een overboeking

Door bij het invullen van het formulier jouw mobiele nummer op te geven, blijf je precies op de hoogte van de status van de transactie. Inmiddels wordt er ook “money in minutes” aangeboden. Daardoor is het mogelijk dat de ontvanger van het geld bijna direct het geld kan ophalen. Dit kan erg handig zijn, wanneer iemand zich in het buitenland bevindt en echt dringend geld nodig heeft. Bijvoorbeeld om een doktersrekening te betalen. 

De onderneming is gelicentieerd door de autoriteit in Oostenrijk. Daar bevindt zich ook het hoofdkantoor van de onderneming.

Mobiele portemonnee

De diensten die worden aangeboden, worden steeds inventiever. Je kunt nu bijvoorbeeld ook geld laten storten op een mobiele portemonnee, zodat je als het ware het geld naar een mobiele telefoon verstuurd. 

In armere landen biedt dit uitkomst. In dergelijke landen zijn er vaak veel mensen die niet beschikken over een bankrekening, maar wel beschikken over een mobiele telefoon.

Mobiele portomonee

Dat ook de meeste mensen in arme landen over een mobiele telefoon beschikken, is best wel een bedreiging voor de diensten die Western Union aanbiedt. Niet alleen worden hierdoor bankrekening bereikbaarder, het opent ook de deuren om cryptocurrencies als betaalmiddel in te zetten. 

Op die manier kan je de Western Union kosten voorkomen. Dit is namelijk een van de redenen dat El Salvador ervoor gekozen heeft om de Bitcoin in te voeren als wettig betaalmiddel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

×
Show

Tot wel 7 keer goedkoper geld overmaken naar het buitenland? Dat kan met Wise!

Dit zijn de bedragen in USD die iemand ontvangt wanneer je 100€ naar Amerika overmaakt:

Wise: $115,97
Rabobank $99,46
ABN AMRO $106,65
ING $103,59