Welke spaarrekening brengt het meeste op?

Welke spaarrekening brengt het meeste op

Op dit moment is de vraag welke spaarrekening brengt het meeste op, erg relevant. Eigenlijk zou je ook de vraag kunnen stellen, bestaat er nog wel een spaarrekening die iets oplevert?

De rente is nu al geruime tijd erg laag. Daar komt bij, dat het ook niet de verwachting is dat de rente op korte termijn gaat stijgen. Daar zijn bijna alle economen het wel over eens. Dit maakt de vraag, welke spaarrente brengt het meeste op, nog relevanter.

Sparen in Nederland of in het buitenland?

Doordat het depositogarantiestelsel van kracht is voor alle banken in de Europese Unie die in het bezit zijn van een bankvergunning, is het sparen buiten de landsgrenzen minder risicovol geworden.

Indien je bijvoorbeeld een spaarrekening gaat openen bij een Duitse bank en deze bank zou failliet gaan, dan is de Duitse overheid verplicht jou het bedrag dat je op een spaarrekening had staan, tot een bedrag van 100.000€ terug te betalen. Bij het antwoord op de vraag welke spaarrekening brengt het meeste op zou je dus ook buiten Nederland kunnen kijken.

Een hogere rente in het buitenland

Er zijn banken buiten Nederland die een hogere rente aanbieden dan hetgeen je in Nederland kan ontvangen.

Om eerlijk te zijn, dit is ook niet zo moeilijk want de rente in Nederland is bij bijna alle banken inmiddels 0%.

Wij hebben een aantal mogelijkheden op een rij gezet.

Welke spaarrekening brengt het meeste op buitenland

Raisin

Persoonlijk vind ik Raisin erg interessant. Het gaat hier namelijk niet om een bank, maar om een soort van marktplaats. Banken kunnen zich aansluiten bij Raisin en op die manier hun spaarproducten beschikbaar maken. Door dit te doen kunnen banken eenvoudig klanten aantrekken uit andere landen.

Nadat je eenmaal bent geregistreerd bij Raisin is het erg eenvoudig om een bankrekening bij een aangesloten bank te openen. Raisin heeft namelijk al de controle uitgevoerd voor deze banken.

Op dit moment is de maximale rente die je kunt ontvangen 1,2%. Hiervoor dien je via Raisin een rekening te openen bij de Tsjechische J&T Banka. Deze rente geldt overigens wel voor een termijndeposito van 5 jaar.

Vind je een periode van 5 jaar te lang? Dan kan je via dezelfde J&T Banka met een termijndeposito van 1 jaar een rente van 0,6% ontvangen.

Indien je de rekening opent door jezelf eerst te registreren bij Raisin ontvang je bovendien een welkomstbonus van Raisin. Op dit moment bedraag deze maximale bonus een bedrag van 100€.

1,2% rente bij een 5 jaars deposito
Depositogarantiestelsel is van kracht
Ontvang een welkomstbonus

Bigbank

De Bigbank wordt steeds populairder bij Nederlanders. Dit wordt ingegeven door de rente die je kunt ontvangen. Want als je gaat kijken naar welke spaarrekening brengt het meeste op, dan mag de Bigbank niet ontbreken in dit overzicht.

Het voordeel van de Bigbank is dat je contant kan opnemen met een Nederlandstalige klantenservice. De rente die je op dit moment kunt ontvangen via de Bigbank is als volgt:

Looptijd deposito in jarenJaarlijkse rente
10,4%
20,6%
20,8%
41%
Looptijd deposito in jarenJaarlijkse rente
51,1%
61,1%
71,1%
101,5%

Maximaal 1,5% rente
Depositogarantiestelsel Estland
Sparen vanaf 1.000€

Welkom spaarrekening

In eerste instantie richtte de Openbank zich eigenlijk op betaalrekeningen. Inmiddels biedt de Openbank in Nederland ook de Welkom spaarrekening aan. 

Bij deze spaarrekening ontvang je de eerste 6 maanden een rente van 2% over het saldo t/m 5.000€. Na deze periode van 6 maanden en de eerste 6 maanden voor het bedrag boven de 5.000€, ontvang je 0,2% rente. De spaarrente bij deze Spaanse bank is fors hoger dan in Nederland.

Het gaat hierbij om een spaarrekening waarbij er geen sprake is van beperkende voorwaarden. Het saldo is vrij opneembaar.

Eerste 6 maanden 2% rente
Onderdeel van bank Santander
Inclusief gratis betaalrekening

Alternatieven voor meer rendement

Door het openen van een spaarrekening in het buitenland is het mogelijk om meer rente te ontvangen dan bij een spaarrekening in het buitenland. Echter, de rente is nog steeds niet erg hoog te noemen. Ben je niet tevreden met het antwoord op de vraag welke spaarrekening brengt het meeste op, dan dien je op zoek te gaan naar alternatieven voor sparen.

Om een hoger rendement te behalen dien je dus op zoek te gaan naar alternatieven voor sparen. Dit is dan ook iets wat veel Nederlanders doen. Beleggen is op dit moment populairder dan ooit.

Daarnaast kiezen ook steeds meer mensen voor alternatieve investeringen. Zo groeit het aantal Nederlanders dat actief aan de slag gaat met cryptocurrencies nog steeds. Ook het investeren in Crowdfunding wordt steeds populairder.

Het nadeel van al deze alternatieven is het risico wat je hierbij loopt. Je hebt dan wel de mogelijkheid om meer rendement te behalen, maar je loopt ook het risico dat je geld kwijtraakt. Of in het ergste geval zelfs dat je al jouw geld kwijtraakt.

Dit is een afweging die een ieder voor zichzelf dient te maken. Neem je genoegen met een lage rente, of ben je bereid risico te nemen om zodoende een hoger rendement te behalen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

×
Show
BankSpaarvormRente
Rietumu2 jaar deposito4,45%
Banca Progetto1 jaar deposito4,20%
Klarna Bank1 jaar deposito4,16%
Haitong1 jaar deposito4,10%
Nordax BankVrij opneembaar3,06%
Rente per 09/12/2023

Meer informatie