Wat is een beleggingspand?

Wat is een beleggingspand

Wat is een beleggingspand nu eigenlijk en waardoor onderscheid een dergelijk pand zich van een “normaal” pand.

Beleggingspanden zijn onroerend goed objecten die worden aangehouden om winst mee te maken. Dit kan zijn een huis of kantoor zijn, dat met winst kan worden doorverkocht. Het kan ook gaan om onroerend goed dat wordt aangekocht om vervolgens te gaan verhuren. Dit kan een uitermate winstgevende vorm van beleggen zijn.

Huizen flippen

Bij een aankoop om later met winst door te verkopen gaat het vaak om projecten waarbij er het nodige dient te gebeuren, om de marktwaarde te doen toenemen. Vooral in Amerika is het zogenoemde flippen van huizen erg populair. 

Een huis dat zich in een niet al te goede conditie bevindt kan vaak relatief goedkoop worden aangekocht. Het overgrote gedeelte van mensen die op zoek zijn naar een huis willen een huis waar zij direct in kunnen gaan wonen. 

Door een huis op te knappen en bewoonbaar te maken wordt het huis opeens interessant voor een grotere groep mensen, hetgeen de waarde doet toenemen. Indien je daarnaast zelf dermate handig bent, dat je veel zelf kunt doen, dan kan je met relatief weinig geld de waarde fors doen laten toenemen.

Investeren in beleggingspanden met weinig financiële middelen

Voor de meeste mensen is het niet weggelegd om zelf beleggingspanden te kopen. Hiervoor ontbreken simpelweg de financiële middelen. Ook is de kans dat je een hypotheek kunt krijgen om een beleggingspand aan te kopen niet al te groot. Doordat er toch altijd sprake is van een zeker risico zijn banken hiermee vrij terughoudend. 

Investeren via crowdfunding

Toch zijn er tegenwoordig meer dan voldoende mogelijkheden om te profiteren van de florerende onroerend goed markt. Hiervoor bestaan er inmiddels talloze crowdfunding websites, waar je met een kleine investering deel kan nemen in een onroerend goed project. 

Een bijkomend voordeel is dat je op deze manier profiteert van de expertise van degene die het project uitvoert.

beleggingspand en crowdfunding

Het gaat namelijk vaak om bedrijven die gespecialiseerd zijn in deze markt, maar meer kapitaal nodig hebben om panden te kunnen aankopen. Hierbij wordt er dan gezocht naar risicokapitaal. De markt voor het P2P investeren leent zich hier uitermate goed voor.

Je kan vaak al vanaf een bedrag van 10€ investeren. Dit is vooral interessant wanneer je net begint met beleggen en niet direct grote bedragen wilt investeren.

Geen eenduidig antwoord op de vraag wat is een beleggingspand

Het antwoord op de vraag wat is een beleggingspand, is niet altijd zwart wit. Voor de een kan een huis wat te koop staat worden aangekocht als zijnde een woonhuis. Een investeerder kan hetzelfde pand echter zien als een beleggingspand, omdat het hoge huuropbrengsten kan binnenbrengen. 

Ook een woonhuis wat renovatie nodig heeft kan verschillende worden gezien. De een kan het zien als een huis waar hij of zij zelf in gaat klussen en vervolgens in gaat wonen. Een andere partij kan het weer zien als een mogelijkheid om op te knappen en vervolgens weer door te verkopen. 

Dit alles geeft wel aan dat er op de vraag wat is een beleggingspand een persoonsgebonden antwoord geldt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *