Waarom lenen mensen geld?

Waarom lenen mensen geld

Er zijn verschillende redenen waarom mensen geld lenen. Waarom lenen mensen geld? Dit kan je lezen op de website van alles over geldzaken.

De redenen waarom mensen geld lenen

Hieronder vind je een overzicht van de meest voorkomende redenen waarom mensen geld lenen:

Een huis kopen

De meeste Nederlanders die een huis kopen maken gebruik van een hypotheek. Om in een keer het bedrag voor een huis contant op tafel te leggen is voor de meeste Nederlanders niet weggelegd.

Daarnaast kan een huis als een goede investering worden gezien. Door de jaren heen stijgen de huizenprijzen, hetgeen het voor mensen gemakkelijker maakt om een lening af te sluiten.

Een verbouwing

Dit valt eigenlijk in dezelfde categorie als een huis kopen. Dit wordt ook door mensen gezien als een investering wat het gemakkelijke maakt om hiervoor een lening af te sluiten.

Studie of cursus volgen

Studeren is niet goedkoop. Of je nu een fulltime student bent, of je wilt een cursus volgen, het kost gewoonweg veel geld. Het is echter wel een investering die je doet in jezelf. Als het goed is gaat dit op termijn resulteren in een hoger inkomen.

Een auto kopen

Auto`s zijn niet goedkoop in Nederland, mede door de BPM die dient te worden betaald. Daarom sluiten veel mensen een lening af om een auto te kopen. Dit kan worden gedaan door het afsluiten van een financiering bij de autodealer, of door het afsluiten van een doorlopend krediet of persoonlijke lening bij een andere partij.

Geldtekort

Dit is ook een belangrijke reden. Sommige mensen kunnen niet maandelijks rondkomen van hetgeen er binnenkomt. In dit soort situaties wordt er relatief vaak een beroep gedaan op een minilening om op die manier een kortere periode van geldgebrek te overbruggen. Een geldtekort kan chronisch zijn, maar ook tijdelijk zoals bijvoorbeeld gedurende de vakantieperiode.

Een geldtekort kan ook optreden wanneer mensen niet goed omgaan met geld. Door structureel meer uit te geven dan dat er binnenkomt zal er al snel sprake zijn van een geldtekort.

Waarom niet meer verdienen?

Grote aankopen zoals een huis of een auto uitgesloten, ben ik van mening dat je beter kunt kijken om jouw inkomen te verhogen dan direct een lening af te sluiten. Je zult de slogan geld lenen kost geld wel kennen. En dit is gewoonweg een feit. Lenen van geld is niet gratis.

Zit je in de situatie dat je een geldtekort hebt, dan zal een lening dit alleen maar erger maken. Je dient dan namelijk ook de lening met bijkomende kosten terug te betalen, hetgeen in de toekomst het geld tekort nog groter zal maken.

Is het in dat soort situaties niet gewoonweg beter om te zorgen dat er meer geld binnenkomt? Je kan bijvoorbeeld denken aan een bijbaan, of indien je al een baan hebt, opzoek gaan naar een baan waarmee je meer verdient.

Een andere mogelijkheid is bijvoorbeeld om jezelf te gaan toeleggen om online iets bij te verdienen. Hiervoor zijn er talloze opties om op maandelijkse basis iets bij te verdienen. En dat is misschien net het bedrag wat je maandelijks tekort komt.

Bekijk gewoon eens wat je maandelijks extra nodig hebt en ga opzoek naar een methode om dit extra te verdienen. Jouw inkomsten en uitgaven dienen op termijn goed met elkaar in overeenstemming te zijn.

Een lening afsluiten

Ga je toch op zoek naar een lening, zorg er dan voor dat je een lening afsluit met de beste voorwaarden. Niet alleen de laagste rente, maar ook de voorwaarden om boetevrij af te lossen en de bijkomende kosten zou je moeten beoordelen. Wanneer je wilt lenen zijn dit allemaal belangrijke aandachtspunten.

De rente die je dient te betalen hangt af van het type lening wat je afsluit Een flitskrediet of minilening is duurder dan een doorlopend krediet en persoonlijke lening. En deze zijn weer duurder qua rente dan een hypotheek. Daarentegen kan je met een minilening wel snel geld lenen zonder bkr toetsing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *