Van bank veranderen

Veranderen van bank

Wil je van bank veranderen, voor wat voor een reden dan ook? Een gratis overstapservice helpt je hierbij. Toch zijn er een aantal zaken die je zelf dient te regelen en daarnaast biedt niet elke bank deze overstapservice aan.

Wat is nodig om over te stappen naar een andere bank?

Overstappen naar een andere bank is niet zo eenvoudig als het overstappen van energiemaatschappij of internetprovider.

Wel is het zo dat de meeste banken tegenwoordig een gratis overstapservice aanbieden, wat helpt om de overstap eenvoudiger te maken. Ook nieuwe en online banken zoals bunq en KNAB bieden deze service inmiddels aan.

Wil je een gratis bankrekening openen bij de N26 bank, dan kan je geen gebruik maken van deze overstapservice. Hetzelfde geldt voor het openen van een rekening bij de Openbank

Overstapservice

Daar staat tegenover dat je na de overstap wel profiteert van een geheel gratis bankrekening. Je dient dan voor jezelf de afweging te maken of hetgeen je dient te doen voor het openen van een nieuwe rekening opweegt tegen hetgeen je gaat besparen.

Sluit een oude bankrekening niet te snel

Voordat je de bankrekening bij de oude bank definitief kan sluiten, dien je ervoor te zorgen dat alle automatische incasso`s zijn overgezet en mensen en bedrijven die geld storten jouw nieuwe betaalrekening deze ook daadwerkelijk. Het overzetten van automatische incasso`s wordt uit handen genomen door de overstapservice. 

Het informeren van bijvoorbeeld de werkgever betreffende de nieuwe bankrekening dien jezelf te doen. De overstapservice neemt je dus behoorlijk wat werk uit handen, maar niet alles.

Het oude rekeningnummer blijft doorgaans nog 13 maanden actief. Dit is de periode dat je de tijd hebt om alle incasso`s en overige zaken om te zetten. Binnen deze periode van 13 maanden wordt het saldo automatisch overgeboekt naar het nieuwe rekeningnummer. Zijn er nog steeds bedrijven of personen die na deze periode gebruik maken van de oude rekening, dan zal de transactie worden geannuleerd omdat de rekening niet langer bestaat.

Profiteren van welkomstaanbiedingen

Een nieuwe bank ziet je graag als klant binnenkomen. Hierdoor kan je regelmatig profiteren van welkomstaanbiedingen. Zo ontvang je bij KNAB de een bedrag van 50€ als welkomstbonus. 

Besef echter wel dat een aanbieding of bonus die je ontvangt als nieuwe klant zijnde slechts eenmalig is. Baseer dus niet de beslissing alleen op deze aanbieding of bonus.

van bank veranderen aanbiedingen

Waarom veranderen mensen van bank?

Mensen veranderen van bank omdat ze, of ontevreden zijn over de serviceverlening, of omdat ze van mening zijn dat ze teveel betalen. 

Vooral mensen die overstappen vanwege de kosten kiezen vaker en vaker voor een gratis bankrekening bij de N26 of de Openbank. Mensen die niet tevreden zijn over de service of de producten, kiezen vaker voor een meer geavanceerde bankrekening bij bunq. Banken scoren overgiens doorgaans erg slecht op Trustpilot.

Waarom niet gewoon een gratis bankrekening openen?

Naast dat je op een betaalrekening geen rente ontvangt, verhogen sommige banken ook nog eens de kosten van een betaalrekening. Dat is in onze ogen best wel vreemd. Uiteindelijk heeft een bank klanten en daarbijbehorende spaarsaldo`s en saldo`s op de betaalrekeningen nodig om hun bedrijf te kunnen uitoefenen. 

Daarnaast is het ook zo dat klanten andere producten afnemen. Denk hierbij aan het in het bezit hebben van een creditcard of het afsluiten van een lening. Een lening kan worden afgesloten in de vorm van een roodstand waarbij een bank ontzettend veel geld verdiend. 

Dan is het in onze ogen vreemd dat om klant te worden je dient te betalen. Je gaat toch ook niet bij een McDonalds entree betalen om vervolgens iets te bestellen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *