Renault bank

De Renault bank behoort tot de Renault groep. Naast het produceren en verkopen van auto`s, is er ook de mogelijkheid om een spaarrekening te openen bij Renault. Het voordeel hiervan? De hoge rente die je ontvangt.

SpaarvormRente
Vrij opneembare spaarrekening2,90%
Deposito 3 jaar3,70%
Deposito 4 jaar3,35%
Rente per 09/12/2023

Alle spaarproducten >>

Actuele rentestand

Hoeveel rente ontvang je op dit moment op een spaarrekening bij de Renault Bank:

SpaarvormRente
Vrij opneembare spaarrekening2,90%
Deposito 3 jaar3,70%
Deposito 4 jaar3,35%
Rente per 09/12/2023

Dit is een van de hoogste rentes die je kunt ontvangen.

De spaarproducten van de Renault bank

De Renault bank biedt een dagelijks opvraagbare spaarrekening. Indien je jouw geld stort op een dergelijke spaarrekening, dan kan je ten alle tijden jouw geld opnemen en voor iets anders gebruiken. In tegenstelling tot bij een termijndeposito zit je dus nergens aan vast. 

Heb je geld nodig, dan is het toch erg prettig dat je gewoon direct jouw spaargeld kunt gebruiken. Onbeperkt storten en opnemen wanneer je wilt is dan ook een groot voordeel van sparen bij deze Franse bank. 

< Mogelijkheden bekijken >

Sparen bij een autofabrikant?

In eerste instantie klinkt het misschien vreemd. Een bedrijf dat zich primair toelegt op het maken en verkopen van auto`s, die ook spaarrekeningen aanbiedt. Op zich komt dit wel vaker voor. 

Zo bestaat er ook de leaseplan bank. Leaseplan richt zich primair op het leasen van auto`s, maar bieden ook spaarrekeningen aan. Helaas ligt de rente bij de Leaseplan bank wel lager dan bij de Renault bank.

Hoe kan je een spaarrekening openen?

Een spaarrekening bij de Franse Renault bank open je via Raisin. Dat is op dit moment de enige mogelijkheid. Je dient hiervoor eerst een account te openen bij Raisin. Een spaarrekening bij de Renault bank, via Raisin openen, is binnen een paar minuten geregeld. Via het internationale spaarplatform van Raisin open en beheer je eenvoudig spaarrekeningen bij verschillende banken.

Vergeet ook niet dat Raisin je voor het openen van een account een aantrekkelijke bonus biedt. Deze eenmalige bonus komt bovenop de rente die je op een spaarrekening van de Renault bank ontvangt. 

Hoe zit het met het depositogarantiestelsel?

Op dit gebied hebben we goed nieuws. Doordat de Renault bank in het bezit is van een bankvergunning van binnen de Europese Unie, vallen de spaartegoeden onder het depositogarantiestelsel. Doordat het om een Franse bank gaat, is het wel zo dat hier de Franse centrale bank verantwoordelijk is, voor het uitvoeren van de verplichtingen die voortvloeien uit het stelsel. De kans dat dit daadwerkelijk nodig is achten wij persoonlijk echter eig klein.

Het spreiden van spaargeld

Let er wel op dat de dekking maximaal 100.000€ per bank en per rekeninghouder geldt. Het is dan ook verstandig om sparen bij de de Renault bank te beperken tot dit bedrag. Indien je over meer spaargeld beschikt, is het via Raisin eenvoudig om spaarrekeningen bij andere banken te openen. 

De JT Banka biedt bijvoorbeeld ook interessante spaarproducten. Zij bieden op dit moment op het gebied van spaarrekeningen en deposito`s de hoogste rente. Wel dien je dan jouw geld voor een langere periode vast te zetten om te profiteren van de hoogste rente. 

Sparen bij banken waar spaargeld niet wordt gedekt door het depositogarantiestelsel is iets wat zij zelf absoluut niet doen. Bij Raisin vind je alleen banken waarvan Raisin zeker weet dat het depositogarantiestelsel van kracht is.

Over de Renault group

De Renault group produceert niet alleen Renault`s. Ook Dacia, Lada, Alpine en Mobilize behoren tot de groep. Daarnaast is er al sinds 1999 sprake van een strategisch partnership met Mitsubishi en Nissan. Eigenlijk zien we alleen de Renault en Dacia dagelijks op de weg in Nederland. Maar er zijn dus nog veel meer merken, die onderdeel van de Franse automaker uitmaken.

De jaarlijkse omzet ligt zo rond de 3,8 miljard euro. Op dat gebied bleef het resultaat in 2020 met net iets minder dan 3 miljard euro achter bij voorgaande jaren. De corona crisis heeft de auto industrie redelijk hard geraakt. De Renault bank valt ook onder de Renault group.