Klarna bank

De meeste mensen kennen Klarna van het achteraf betalen van een online bestelling. Bij de Klarna bank kun je echter ook sparen. En dat tegen een hoge rente. 

Klarna bank

Vrij opneembare spaarrekening3,25%
1 jaar deposito4,16%
Rente per 09/12/2023

Alle spaarproducten >>

Hoeveel rente ontvang je?

De Klarna bank biedt verschillende spaarproducten. Zo kun je een vrij opneembare spaarrekening openen en zijn er ook verschillende deposito`s beschikbaar. Des te langer de looptijd van een deposito, des te meer rente je zult ontvangen.

SpaarvormRente
Vrij opneembaar3,25%
6 maanden deposito3,98%
1 jaar deposito4,16%
1,5 jaar deposito4,17%
2 jaar deposito3,74%
3 jaar deposito3,65%
4 jaar deposito3,59%
Rente per 09/12/2023

< Mogelijkheden bekijken >

Het openen van een spaarrekening

Via het internationale spaarplatform Raisin kun je gaan sparen bij de Klarna Bank. Deze tussenstap is noodzakelijk, aangezien het niet mogelijk is voor Nederlandse spaarders om direct een  spaarrekening bij de Zweedse Klarna bank te openen.  

Je dient eerst een account te openen bij Raisin. Een bijkomend voordeel is dat je daarna direct toegang hebt tot alle bij Raisin aangesloten banken. Zo kun je dan bijvoorbeeld ook terecht bij de Franse Renault Bank die ook een interessante rente aanbieden.

Is het depositogarantiestelsel van kracht?

Doordat de bank in 2017 een bankvergunning heeft ontvangen, is het depositogarantiestelsel van kracht. Let er hierbij wel op, dat de garantie wordt uitgedrukt in Zweedse Kronen. Het bedrag waarvoor de Zweedse overheid garant staat bedraagt 1.050.000 Zweedse Kronen. 

Omgerekend tegen de wisselkoers van vandaag is dit gelijk aan €92.350. De Zweedse Kroon heeft de afgelopen tijd enigszins terrein verloren ten opzichte van de euro, waardoor de garantie onder de gebruikelijke 100.000€ uitkomt.

Historie van de bank

In eerste instantie richtte Klarna zich op het mogelijk maken van achteraf betalen van online aankopen. Sinds 2005 is het bedrijf op dit vlak actief. Deze dienst houdt in dat zij betalingen aan bedrijven voorfinancieren. Hiervoor is kapitaal nodig. 

Daarom heeft de bank in 2017 een bankvergunning aangevraagd, om op die manier spaarders aan te trekken. Het geld van de spaarders is als het ware de financiering voor het bedrijf.

Inmiddels is Klarna als betaaldienstverlener een van de grootste spelers op de Europese markt. Zeker nadat het in 2014 de Klarna bank het Duitse Sofort heeft overgenomen. Hierdoor is het bedrijf uitgegroeid tot een bedrijf met meer dan 3500 medewerkers en maken inmiddels bijna 100 miljoen mensen gebruik van de betaaldienst. De omzet ligt inmiddels boven 1.5 miljard euro.

Klarna bank historie

Ook zijn er een aantal grote en gerenommeerde investeerders die een belang hebben in het bedrijf. Zo is Visa een aandeelhouder van Klarna.

Is deze bank betrouwbaar?

Klarna scoort een 3.9 op Trustpilot. De meeste reviews hebben echter betrekking op het achteraf betalen. Als je bekijkt welke grote investeringsmaatschappijen allemaal een belang hebben in het bedrijf, dan kan het niet anders, dan dat het om een betrouwbaar bedrijf gaat. 

De lijst van investeerders ziet er als volgt uit:

  • Silver Lake Partners.
  • Sequoia Capital.
  • Dragoneer Investment Group.
  • Ant Group.
  • SoftBank.
  • Adit Ventures.
  • WestCap Management.
  • Honeycomb Asset Management. 

In totaal is er voor 4.2 miljard dollar aan financiering verstrekt. Dit wordt uiteraard niet gedaan zonder gedegen onderzoek. De waarde van het bedrijf wordt geschat op 6.7 miljard dollar.

Voorwaarden

De voorwaarden verschillen per spaarrekening. Bij de vrij opneembare spaarrekening kun je onbeperkt geld storten en opnemen. Geld opnemen is alleen mogelijk via een vaste tegenrekening. Online betalingen verrichten is niet mogelijk vanaf een spaarrekening. Persoonlijk ben ik hier ook voorstander van uit oogpunt van veiligheid. 

Het maximale toegestane saldo is 90.000€. Dit is ook verstandig uit oogpunt van de dekking van het depositogarantiestelsel.

Bij een deposito geldt een minimale storting van 500€. 

Bronbelasting

Zweden kent geen bronbelasting voor niet ingezetene. Je ontvangt dus het gehele rentebedrag. Uiteraard dien je het saldo wel op te geven tijdens de aangifte inkomstenbelasting in Nederland. Afhankelijk van het vermogen dat je bezit, zal de Nederlandse belastingdienst belasting heffen.

Hoogste rente
3,65%

Variabele rente
1,90%

Depositogarantiestelsel
Ja

Via Raisin kun je eenvoudig spaarrekeningen openen bij tal van Europese banken. Ontvang een hogere rente dan bij Nederlandse banken.

.Mogelijkheden bekijken