J&T Banka

J&T Banka is een Tsjechische bank, waar je vrij eenvoudig als Nederlander zijnde een spaarrekening kunt openen. Sparen bij J&T Banka via Raisin is daarnaast eenvoudig. Binnen een paar minuten kan je een spaarrekening openen.

J&T Banka Raisin

SpaarvormRente
1 jaar2,40%
2 jaar2,60%
3 jaar2,70%
Rente per 09/12/2023

Alle spaarproducten >>

Nadat je jezelf hebt aangemeld bij Raisin kan je namelijk snel en eenvoudig een spaarrekening openen bij J&T Banka. Vooral vanuit oogpunt van de taalbarrière, is dit in onze opinie de eenvoudigste methode om te gaan sparen bij deze Tsjechische bank. De correspondentie zal namelijk in het Engels plaatsvinden.

Hoe hoog is de rente die je ontvangt?

Via Raisin is het mogelijk om een termijndeposito te openen, met een looptijd vanaf 1 jaar. De huidige rente bij verschillende looptijden ziet er als volgt uit:

SpaarvormRente
1 jaar2,40%
1,5 jaar2,50%
2 jaar2,60%
2,5 jaar2,65%
3 jaar2,70%
4 jaar2,70%
5 jaar2,90%
6 jaar0,00%
10 jaar0,00%
Rente per 09/12/2023

< Mogelijkheden bekijken >

Hoe zit het met het depositogarantiestelsel?

Voordat we verder gaan is het van belang om te vermelden dat tegoeden bij de J&T Banka, doordat zij in het bezit te zijn van een bankvergunning, onder het depositogarantiestelsel vallen. J&T Banka valt onder het Tsjechische depositogarantiestelsel. Hierdoor staat tot een bedrag van 100.000€ de Tsjechische staat garant, in het geval de bank niet aan zijn verplichtingen kan voldoen.

Zekerheid Tsjechisch depositogarantiestelsel

Het exacte bedrag van het depositogarantiestelsel wordt overigens uitgedrukt in de lokale valuta, de Tsjechische kroon. Door wisselkoersfluctuaties kan dit eventueel iets afwijken van de gangbare 100.000€. Indien nodig wordt het bedrag in kronen aangepast, zodat het nooit veel zal afwijken van de 100.000€ die we in Nederland kennen.

Over J&T Banka

In Tsjechië is de J&T Banka een grote speler. De private bank die is opgericht in 1992 heeft een balanstotaal van een kleine 5 miljard euro. 

De bank heeft ongeveer 500 medewerkers in dienst en hebben meer dan 50.000 klanten. De bank is onderdeel van Tsjechische en Slowaakse j&T finance group.

Andere spaarmogelijkheden via Raisin

Via Rasin kan je niet alleen een spaarrekening bij de J&T Banka openen. Ook kan je via het platform terecht bij de Zweedse Nordax bank, de Oostenrijkse EURAM bank en het Poolse Alior.

Wil je een spaarrekening openen bij meerdere van deze banken, dan is het platform van Raisin helemaal ideaal. Het zal je veel tijd besparen, door je eerst aan te melden bij Raisin.

Raisin maakt het eenvoudig om te sparen bij buitenlandse banken. Hierdoor is het mogelijk om een rente te ontvangen die hoger is dan bij Nederlandse banken. Daarnaast spaar je gewoon met de zekerheid van het depositogarantiestelsel.

Rekening openen

Sparen in het buitenland

Veel mensen hebben de Icesave kwestie nog in hun achterhoofd. Hierdoor zijn veel mensen terughoudend met het openen van een spaarrekening in het buitenland. 

Echter, het drama met Icesave heeft ervoor gezorgd dat de regelgeving in de Europese Unie is aangescherpt. Dit om een dergelijk scenario in de toekomst te voorkomen.

Zo is er in de regelgeving rond het depositogarantiestelsel ook opgenomen wat de termijn is, waarbinnen de klanten dienen te worden gecompenseerd. Overheden hebben nu de verplichting om binnen 10 werkdagen het geld aan gedupeerden terug te storten. Vanaf 2024 dient dit zelfs binnen 7 werkdagen te worden gedaan. 

Hiermee wordt getracht te voorkomen dat mensen jaren op hun geld dienen te wachten, zoals bij Icesave het geval was.

Dat overheden opdraaien voor het vergoeden van de geleden schade, zorgt ervoor dat zij terughoudend zijn met het verstrekken van bankvergunningen. Daarnaast is er sprake van streng toezicht op banken, die in het bezit zijn van een bankvergunning. Indien een bank ongeoorloofde risico`s neemt, dan kan eventueel de staat voor de gevolgen opdraaien. Er is dus veel aan gelegen om dit te voorkomen.

×
Show
BankSpaarvormRente
Rietumu2 jaar deposito4,45%
Banca Progetto1 jaar deposito4,20%
Klarna Bank1 jaar deposito4,16%
Haitong1 jaar deposito4,10%
Nordax BankVrij opneembaar3,06%
Rente per 09/12/2023

Meer informatie