Inbank

Sparen bij de Inbank uit Estland is aantrekkelijk door de hoge rente. Daarnaast biedt de bank uit Estland een breed scala aan spaarmogelijkheden.

SpaarvormRente
Vrij opneembaar3,16%
1 jaar deposito3,70%
Rente per 09/12/2023

 

Alle spaarproducten >>

Wat zijn de actuele rentestanden?

Spaarrente is aan verandering onderhevig. Daarom zorgen wij ervoor dat we het overzicht van de actuele rentestanden regelmatig bijwerken. Je kunt bij de Inbank een deposito openen en ook is er een standaard spaarrekening beschikbaar, waarbij je ten alle tijden zonder boeterente het geld kunt opnemen. De rentestanden van dit moment zijn als volgt:

SpaarvormRente
Vrij opneembare spaarrekening3,16%
6 maanden3,60%
1 jaar3,70%
2 jaar3,90%
3 jaar3,50%
4 jaar3,50%
3 jaar3,50%
Rente per 09/12/2023

Hoe open je een spaarrekening?

Doorgaans is het openen van een spaarrekening in een ander land dan Nederland slechts zeer beperkt mogelijk. Via Raisin zijn er echter wel tal van opties om dit te doen. Zo ook bij de Inbank.

Voordat je daadwerkelijk spaarekeningen en deposito`s kunt openen, dien je jezelf eerst aan te melden bij het spaarplatform Raisin. Dit is een bemiddelingsplatform dat banken gebruiken om internationale spaarders aan te trekken. Daarnaast biedt dit banken het voordeel dat Raisin het uitvoeren van het KYC proces op zich neemt. Dit bespaart banken veel werk.

Nadat jouw rekening bij Raisin is geopend, kun je snel en eenvoudig een deposito of spaarrekening openen en beginnen met het ontvangen van de rente.

< Mogelijkheden bekijken >

Is de Inbank betrouwbaar

Voordat je jouw geld bij een bank stalt, wil je uiteraard zeker weten dat het om een betrouwbare bank gaat. Een Inbank review levert in onze opinie niks op, waardoor je aan de betrouwbaarheid zou moeten twijfelen.

De eigenaar van de Inbank is Cofi AS, een fintech bedrijf met een goede reputatie en groot marktaandeel. In korte tijd is de bank uitgegroeid naar een bank met 845.000 klanten. Naast het aanbieden van spaarproducten, richt de bank zich ook op consumentenleningen. Zo maakt de bank gespreid betalen mogelijk zoals dat ook bekend is via de Klarna bank.

Is het depositogarantiestelsel van toepassing

Wanneer tegoeden bij de Inbank niet zouden zijn verzekerd via het depositogarantiestelsel, dan zouden wij de bank niet in ons overzicht opnemen. Persoonlijk zien we namelijk het depositogarantiestelsel als een must. Wanneer dat niet van kracht is, dan is er of geen sprake van een bankvergunning of gaat het om een bank van buiten de Europese Unie.

Sparen bij buitenlandse banken die niet onder het depositogarantiestelsel vallen, is onze opinie geen goed idee. Laat je niet verleiden door de soms torenhoge rente die je kunt ontvangen.

Het bedrag wat wordt uitgekeerd via het depositogarantiestelsel in het geval van een calamiteit, is net zoals we dat in Nederland kennen, gemaximeerd op een bedrag van 100.000€ per rekeninghouder per bank. Het openen van meerdere spaarrekeningen en deposito`s zorgt er niet voor dat het totale bedrag van de garantstelling wordt verhoogd.

Inbank betrouwbaar

Wordt er bronbelasting ingehouden?

Bronbelasting is niet van toepassing bij sparen bij de Inbank. Als Nederlander zijnde ontvang je automatisch een vrijstelling. Tenzij je in Estland zou wonen, hetgeen niet aannemelijk is.

Kan je een nog hogere rente ontvangen?

De rente bij een vrij opneembare spaarrekening is op dit moment één van de hoogste rentes in de markt. Daarentegen is de depositorente bij andere banken in sommige gevallen net iets hoger. Je kunt niet alleen een deposito of spaarrekening bij Inbank via Raisin openen, maar het platform biedt inmiddels spaarproducten van 25 verschillende banken. 

Het verschil  is niet al te groot, maar alles helpt. Een overzicht van de hoogste rentestanden op dit moment is als volgt:

BankSpaarvormRente
Rietumu2 jaar4,45%
Banca Progetto` jaar4,20%
Klarna Bank1 jaar4,16%
Haitong1 jaar4,10%
BFF Bank6 maanden4,00%
Orange Bank1 jaar4,00%
CKV Bank3 jaar3,50%
Rente per 09/12/2023

BankRente
Banca Progetto3,35%
Bigbank3,10%
Nordax3,06%
CIVI3,05%
Inbank3,02%
Klarna Bank3,00%
Renault Bank2,90%
Rente per 09/12/2023