Imprebanca

Imprebanca is een Italiaanse bank die zich richt op de zakelijke markt en de meer vermogende particulieren. De diensten van de bank kenmerkt zich door een individuele aanpak op maat. 

SpaarvormRente
3 maanden3,85%
1 jaar deposito3,45%
Rente per 09/12/2023

 

Alle spaarproducten >>

Actuele spaarrente

Rente fluctueert bijna continu. De laatste maanden heeft Imprebanca meerdere malen hun rente verhoogd. De actuele rentestanden zijn als volgt:

SpaarvormRente
3 maanden3,85%
6 maanden3,45%
1 jaar3,45%
2 jaar3,25%
3 jaar3,30%
4 jaar3,35%
5 jaar3,40%
Rente per 09/12/2023

< Mogelijkheden bekijken >

Persoonlijk vinden wij het opvallend dat het verschil in rente bij looptijden vanaf 2 jaar relatief klein is. Je kunt jezelf dan afvragen of het zinvol is geld lang vast te zetten voor een marginale extra rente. Wel heb je dan uiteraard de zekerheid dat je deze rente over de gehele looptijd van het deposito zal ontvangen.

Hoe open je een spaarrekening

Om de activiteiten te financieren, worden er deposito's aangeboden. Deze deposito's worden ook aan internationale spaarders aangeboden, maar dan wel alleen via het bemiddelingsplatform van Raisin.

Dit houdt voor Nederlandse spaarders in dat je eerst een registratie via de website van Raisin dient te doorlopen. Hierbij zal je merken dat ook de KYC-procedures hierbij worden gevolgd. Het gaat uiteindelijk om het openen van een spaarrekening. Het is via Raisin niet alleen mogelijk om te sparen bij Imprebanca, maar ook kun je na het doorlopen van de registratie eenvoudig een spaarrekening openen bij een van de andere 25 aangesloten banken.

Is het depositogarantiestelsel van toepassing?

Italië behoort tot de Europese Unie en aangezien Imprebanca in het bezit is van een volledige bankvergunning, is daardoor het depositogarantiestelsel van kracht. De Italiaanse centrale bank is verantwoordelijk voor het schadeloosstellen van klanten van de bank, tot maximaal een bedrag van 100.000€ per rekeninghouder per bank.

Het enige risico dat je hierbij loopt, is dat de Italiaanse Centrale Bank financieel gezien niet in staat is om aan deze verplichting te voldoen. Door het toezicht dat ook door de Europese Centrale Bank wordt uitgeoefend, schat ikzelf dit risico in als zeer klein. De afgelopen jaren zijn er verschillende stresstests uitgevoerd en hierbij is de bank er altijd goed uit naar voren gekomen.

Wordt er bronbelasting ingehouden

In Italië ontvangen niet ingezetenen een vrijstelling van het betalen van bronbelasting. Het gaat hierbij om een automatische vrijstelling waarvoor geen verdere documenten benodigd zijn.

Is Imprebanca betrouwbaar?

Is de Imprebanca veilig en betrouwbaar? Dit is eigenlijk een nog belangrijkere vraag dan de vraag waar je de hoogste rente kunt ontvangen.

De bank kent een relatief korte historie. De oprichtingsdatum ligt namelijk in 2008. De aandelen zijn in bezit van verschillende partijen. Naast een aantal kleinere aandeelhouders, heeft ook de grote Italiaanse bank Generali Italia S.P.A. 20% van de aandelen in hun bezit. 

Deze bank is met een totale balanswaarde van 600 miljard een grote speler binnen de internationale bankwereld. Groter dan bijvoorbeeld een bank zoals de Nederlandse ABN Amro.

Imprebanca betrouwbaar

Dit schept in onze ogen veel vertrouwen. Een dergelijke grote bank zal erop toezien dat hun investering geen risico loopt.

Alternatieven voor een hoge rente

Wanneer je op zoek bent naar een nog hogere spaarrente, of je bezit over een fors bedrag aan spaargeld en wilt dit geld zoveel mogelijk spreiden, dan zijn er nog tal van interessante spaarmogelijkheden. 

Zowel via het platform van Raisin maar ook direct bij de Bigbank of via Easy Saving van bunq, waarbij je ook een aanzienlijk hogere rente kunt ontvangen, dan bij de welbekende Nederlandse banken.

BankSpaarvormRente
Rietumu2 jaar4,45%
Banca Progetto` jaar4,20%
Klarna Bank1 jaar4,16%
Haitong1 jaar4,10%
BFF Bank6 maanden4,00%
Orange Bank1 jaar4,00%
CKV Bank3 jaar3,50%
Rente per 09/12/2023

BankRente
Banca Progetto3,35%
Bigbank3,10%
Nordax3,06%
CIVI3,05%
Inbank3,02%
Klarna Bank3,00%
Renault Bank2,90%
Rente per 09/12/2023