Haitong Bank

De Haitong Bank biedt op dit moment een van de hoogste spaarrentes op de markt. Via Raisin kan je bij de bank gaan sparen en op die manier profiteren van de hoge rente.

SpaarvormRente
6 maanden3,83%
1 jaar deposito4,10%
Rente per 09/12/2023

 

Alle spaarproducten >>

Actuele spaarrente

We hebben al aangegeven dat de rente bij de Haitong Bank hoog is in vergelijking met andere banken. De exacte rentestanden voor de spaarrekeningen en deposito`s zijn op dit moment als volgt:

SpaarvormRente
3 maanden3,02%
6 maanden3,83%
9 maanden3,83%
1 jaar4,10%
2 jaar4,20%
3 jaar0,00%
Rente per 09/12/2023

< Mogelijkheden bekijken >

Hoe open je een spaarrekening

Wanneer je direct naar de website van de Haitong Bank gaat, dan zal je zien dat er dan niet de mogelijkheid bestaat om een deposito te openen. De manier waarop dit wel mogelijk is, gaat via de website van Raisin. Indien je in het bezit bent van een account bij Raisin, dan kun je namelijk wel eenvoudig een deposito openen.

De eerste stap is dan ook het aanmaken van een account bij Raisin. Dit is een bemiddelingsplatform, dat banken helpt bij het verschaffen van toegang tot Europese spaarders. Een account openen is geheel gratis. 

Wel zal je een KYC proces moeten doorlopen, zodat er zeker gesteld kan worden dat het geld dat je op een deposito wilt gaan storten, op een eerlijke manier is verkregen.

Sparen bij de Haitong Bank via Raisin vraagt om een extra tussenstap, maar dat is slechts eenmalig en hierdoor kan je dan wel profiteren van de hoge rente die je ontvangt.

Is het depositogarantiestelsel van toepassing?

De deposito's die via Raisin worden aangeboden, vallen onder het Portugese depositogarantiestelsel. De maximale schadeloosstelling in het geval van een calamiteit, bedraagt net zoals in Nederland een bedrag van 100.000€.

Honderdduizend euro is overigens ook het maximale bedrag dat je op een deposito kunt storten. Je zou eventueel een tweede deposito kunnen openen, maar dan bestaat er voor het bedrag boven de 100.000€ geen garantstelling meer.

Persoonlijk zouden wij dat dan ook nooit doen. Dan liever een deposito bij een andere bank openen en een iets lagere rente ontvangen, maar wel de zekerheid hebben van het depositogarantiestelsel.

Portugese bank

Wordt er bronbelasting ingehouden

Er is Spaanse bronbelasting van toepassing. Echter, als Nederlander kun je hier een vrijstelling voor ontvangen. In dat geval wordt er 0% bronbelasting in plaats van 19% ingehouden.

Meer over de bank

De Haitong Bank maakt deel uit van het Chinese Haitong Securities. Dit is een grote investeringsmaatschappij met een totaal vermogen van rond de 100 miljard euro. De investeringsmaatschappij is wereldwijd actief en beheert ook een groot vermogen in landen zoals Amerika.

Het is belangrijk om te weten, dat de deposito's worden aangeboden via de Portugese branch. Hierdoor heb je verder niets van doen met Chinese wetten. Daarnaast zorgt de bankvergunning uit Portugal ervoor dat er sprake is van toezicht door zowel de Portugese Nationale Bank als ook door de ECB. Sparen doe je gewoon in euro`s. je loopt dus geen valutarisico.

Alternatieven voor een hoge rente

Een veel hogere rente dan dat je bij de Haitong Bank ontvangt is er op dit moment niet te vinden. In ieder geval niet bij banken die onder het depositogarantiestelsel vallen. Onderstaand een overzicht van de rente die door andere banken wordt aangeboden:

BankSpaarvormRente
Rietumu2 jaar4,45%
Banca Progetto` jaar4,20%
Klarna Bank1 jaar4,16%
Haitong1 jaar4,10%
BFF Bank6 maanden4,00%
Orange Bank1 jaar4,00%
CKV Bank3 jaar3,50%
Rente per 09/12/2023

BankRente
Banca Progetto3,35%
Bigbank3,10%
Nordax3,06%
CIVI3,05%
Inbank3,02%
Klarna Bank3,00%
Renault Bank2,90%
Rente per 09/12/2023