Euram Bank

De Euram Bank is een Oostenrijkse bank. Helaas is de rente die wordt aangeboden op dit moment niet al te hoog. 

SpaarvormRente
1 jaar deposito0,01%
2 jaar deposito0,10%
Rente per 09/12/2023

 

Alle spaarproducten >>

Actuele rentestanden

Onderstaand een overzicht van de actuele rentestanden van de spaarrekeningen en deposito's. 

SpaarvormRente
6 maanden0,01%
1 jaar0,01%
2 jaar0,10%
Rente per 09/12/2023

< Mogelijkheden bekijken >

Voor een hoge rente hoef je op dit moment niet bij de Euram Bank te zijn. De enige reden om te sparen bij deze bank is het spreiden van spaargeld, om op die manier maximaal te genieten van de bescherming dat het depositogarantiestelsel biedt. 

Hoe open je een deposito?

Sparen bij de Euram Bank is alleen mogelijk via een tussenstap. Je dient hiervoor eerst naar de website van Raisin te gaan en hier een account te openen. Daarbij zal je het KYC proces dienen te doorlopen, hetgeen wettelijk is voorgeschreven. Nadat het account is goedgekeurd en actief is, kun je vervolgens bij de Euram Bank een deposito openen.

Registreren bij Raisin biedt als voordeel dat je daarna bij alle aangesloten banken binnen een paar minuten een deposito of vrij opneembare spaarrekening kunt openen. Op die manier kan je ook gaan sparen bij banken die een aanzienlijk hogere rente aanbieden.

Euram bank review

Euram staat voor European American Investment. Het is een bank die opgericht is door de huidige directie, die ook een gedeelte van de aandelen in handen heeft. De rest van de aandelen is in handen van investeringsmaatschappijen. In totaal zijn er 9 investeerders die de aandelen in handen hebben.

Het balanstotaal van de bank bedraagt ruim 700  miljoen euro, hetgeen het een relatief kleine bank maakt.

Verscherpt toezicht Oostenrijkse centrale bank

Eind 2022 heeft de Oostenrijkse centrale bank een verscherpt toezicht ingesteld.

Er bestaat de verdenking dat verschillende van de investeerders in de Euram Bank banden hebben met de Adler Group. De Adler Group wordt beschuldigd van frauduleuze activiteiten bij short selling activiteiten die zij uitvoeren.

Tot op heden is het nog niet tot een vervolging of veroordeling gekomen. Het is echter wel iets om in de gaten te houden, aangezien die de bank in de problemen zou kunnen brengen.

Deposito Euram Bank

Is het depositogarantiestel van kracht?

De Euram Bank valt onder het Oostenrijkse depositogarantiestelsel. Voor een spaarsaldo tot 100.000 euro bestaat er dan ook weinig tot geen reden tot zorgen.

Het maximale bedrag dat je kunt storten op een deposito rekening is gelijk aan de dekking van het depositogarantiestelsel. 

Wordt er bronbelasting ingehouden?

Het is van belang om een vrijstelling voor de bronbelasting aan te vragen. Wanneer je dit niet tijdig doet, dan wordt er standaard 25% bronbelasting ingehouden. De vrijstelling geldt voor de gehele bronbelasting.

Wanneer je geen vrijstelling aanvraagt, dan kun je de ingehouden bronbelasting slechts gedeeltelijk verrekenen met de te betalen belasting in Nederland.

Alternatieve spaarmogelijkheden

Een deposito bij de Euram Bank AG levert weinig tot geen rente op. Als je daarbij ook de situatie rond de Adler Group in ogenschouw neemt, dan is er eigenlijk weinig reden om te gaan sparen bij de Oostenrijkse bank.

Gelukkig biedt Raisin tal van alternatieven, waarbij de rente die je kunt ontvangen aanzienlijk hoger is. 

BankSpaarvormRente
Rietumu2 jaar4,45%
Banca Progetto` jaar4,20%
Klarna Bank1 jaar4,16%
Haitong1 jaar4,10%
BFF Bank6 maanden4,00%
Orange Bank1 jaar4,00%
CKV Bank3 jaar3,50%
Rente per 09/12/2023

BankRente
Banca Progetto3,35%
Bigbank3,10%
Nordax3,06%
CIVI3,05%
Inbank3,02%
Klarna Bank3,00%
Renault Bank2,90%
Rente per 09/12/2023