BFF Bank

De BFF Bank is actief in verschillende Europese landen, zoals Italië, Frankrijk, Polen, Portugal, Slowakije en Spanje. In Nederland is sparen bij deze bank alleen mogelijk door jezelf eerst aan te melden bij Raisin.

SpaarvormRente
3 maanden4,00%
1 jaar4,00%
Rente per 09/12/2023

 

Alle spaarproducten >>

Actuele rentestanden

De hoogste van de rente die je ontvangt is bij sparen erg belangrijk. De rente die je bij de BFF bank ontvangt ligt hoger dan bij de bekende Nederlandse banken. De huidige rentestanden voor de verschillende deposito`s die worden aangeboden zijn als volgt:

SpaarvormRente
3 maanden4,00%
6 maanden4,00%
9 maanden4,00%
1 jaar4,00%
18 maanden3,00%
2 jaar2,75%
3 jaar2,75%
4 jaar2,75%
5 jaar2,75%
Rente per 09/12/2023

< Mogelijkheden bekijken >

Hoe werkt het openen van een deposito?

Zoals in de introductie al aangegeven, is sparen bij de BFF Bank alleen mogelijk nadat je jezelf geregistreerd hebt bij Raisin. Dit platform neemt als het ware het werk van de aangesloten banken uit handen. Zij zorgen namelijk voor de afhandeling van het KYC (Know Your Customer) proces, hetgeen een tijdrovende aangelegenheid is. 

Dit zorgt ervoor dat je dit proces slechts één keer hoeft te doorlopen om vervolgens verschillende spaarrekeningen via Raisin te openen. Het platform van Raisin zorgt dan ook voor een stukje efficiëntie voor de aangesloten banken.

Historie van de BFF Bank

De BFF banking group is historisch gezien gericht op het verstrekken van financiering voor de zakelijke markt. Inmiddels biedt de bank ook beleggingsmogelijkheden en betaaldiensten aan voor de zakelijke markt. 

De uitbreiding van de dienstverlening is mogelijk gemaakt door de overname van de DEPObank door de BFF Group. Deze overname heeft ook voor een verdere uitbreiding van de internationale activiteiten gezorgd.

Het hoofdkantoor is gevestigd in Italië, in welk land de bank ook een bankvergunning in bezit heeft. De deposito`s via Raisin worden echter aangeboden via de Spaanse branche van de bank, waardoor er Spaans recht van toepassing is.

De oprichtingsdatum van de bank gaat terug naar 1985. Sinds 2017 is de bank genoteerd aan de effectenbeurs van Milaan

Wordt er bronbelasting ingehouden?

De bronbelasting in Spanje bedraagt op dit moment standaard 19%. 

Om als niet ingezetene een vrijstelling te ontvangen, dien je een document te ondertekenen, waarin je verklaart geen inwoner van Spanje te zijn. Dit spaanstalige document wordt bij het openen van een deposito door Raisin verstrekt.

Zij zullen je dan ook exact uitleggen wat je dient in te vullen en waar je het document dient te ondertekenen. Dit is een extra service die het spaar platform hun klanten biedt. 

BFF Banking group

Is het depositogarantiestelsel van toepassing?

Sparen bij de BFF Bank doe je met de zekerheid van het Spaanse depositogarantiestelsel. Het bedrag van de garantie is net zoals in Nederland gemaximaliseerd op 100.000€ per rekeninghouder per bank.

De Spaanse Centrale Bank draagt de verantwoordelijkheid voor het schadeloos stellen indien er sprake zou zijn van een faillissement van de bank. Betaling dient binnen 10 werkdagen te geschieden en vanaf 1 januari 2024 wordt deze termijn zelfs verder verkort naar 7 werkdagen.

Is deze bank betrouwbaar?

Aangezien het om een beursgenoteerde bank gaat, is er sprake van toezicht vanuit verschillende instanties. Zo worden beursbedrijven gecontroleerd door de beurswaakhond en is er sprake van toezicht vanuit zowel de Spaanse Nationale Bank als ook vanuit de Europese Centrale Bank.

Alternatieven voor de BFF Bank

Sparen via Raisin doe je met name voor de hogere rente die je kunt ontvangen. Vanuit dat oogpunt is het dan ook van belang om op zoek te gaan naar de bank die de hoogste rente biedt. De verschillende rentestanden bij de verschillende banken zijn op dit moment als volgt:

BankSpaarvormRente
Rietumu2 jaar4,45%
Banca Progetto` jaar4,20%
Klarna Bank1 jaar4,16%
Haitong1 jaar4,10%
BFF Bank6 maanden4,00%
Orange Bank1 jaar4,00%
CKV Bank3 jaar3,50%
Rente per 09/12/2023

BankRente
Banca Progetto3,35%
Bigbank3,10%
Nordax3,06%
CIVI3,05%
Inbank3,02%
Klarna Bank3,00%
Renault Bank2,90%
Rente per 09/12/2023