Banca Promos

Banca Promos is een Italiaanse bank die al meer dan 40 jaar bestaat. De verschillende deposito`s van de bank zijn via Raisin te openen. Rechtstreeks een spaarrekening bij de bank openen is niet mogelijk.

SpaarvormRente
6 maanden0,01%
1 jaar3,80%
Rente per 09/12/2023

 

Alle spaarproducten >>

Actuele rentestanden

De actuele rentestanden zijn niet al te riant. Het is wel zo dat de spaarrente continu kan veranderen. Wellicht is het mogelijk om in de toekomst een hogere rente te ontvangen. Op dit moment is dit de actuele spaarrente die je ontvangt bij de Banca Promos:

SpaarvormRente
6 maanden0,01%
1 jaar3,80%
18 maanden0,50%
Rente per 09/12/2023

< Mogelijkheden bekijken >

Hoe werkt het openen van een deposito?

Er is sprake van een tussenstap, alvorens je een deposito bij de Banca Promos kunt openen. Zonder tussenkomst van het Raisin spaar platform is dit namelijk niet mogelijk.

Om te gaan sparen bij de bank dien je dan ook eerst naar de website van Raisin te gaan en daar een account te openen. Nadat je de formaliteiten hebt doorlopen, hetgeen een paar werkdagen in beslag kan nemen, kun je daadwerkelijk een deposito gaan openen. 

Het doorlopen van het KYC proces vindt plaats tijdens de registratie bij Raisin.Dit zorgt ervoor dat het openen van een deposito bij Banca Promos slechts een paar minuten kost. Hetzelfde geldt voor andere bij Raisin aangesloten banken.

Historie van de Banca Promos

De historie van de bank gaat 40 jaar terug. De diensten die de bank aanbiedt liggen op het gebied van private banken. De bank biedt verschillende beleggings- en financieringsmogelijkheden voor de meer vermogende particuliere klanten. De klanten bevinden zich zowel in als buiten Italië. 

Opvallend is dat de CET1- ratio, welke het kapitaal relateert aan de voor risico aangepaste bezittingen van de bank, erg goed scoort. De CET1-ratio dient minimaal 4,5% te bedragen maar ligt bij Banca Promos boven de 30%. Ter vergelijking, de ABN AMRO komt uit op ongeveer 15%.

Wordt er bronbelasting ingehouden?

Rente wordt uitgekeerd zonder inhouding van bronbelasting. Een woonplaatsverklaring is hierbij niet vereist. Het vermogen dat is ondergebracht bij de Banca Promos dient wel gewoon te worden opgegeven aan de Nederlandse belastingdienst.

Is het depositogarantiestelsel van toepassing?

Sparen bij Banca Promos biedt de zekerheid van het depositogarantiestelsel. Wel gaat het hierbij om de Italiaanse garantstelling, die qua voorwaarden en de hoogte van de garantie gelijk is aan het Nederlandse stelsel.

Is deze bank betrouwbaar?

Gezien de lange historie en de hoge CET1-ratio, gaat het in onze opinie om een betrouwbare bank.

Daarnaast is er sprake van toezicht door zowel de Europese Centrale Bank als ook de Italiaanse Centrale Bank. 

Hierbij kan je ervan uitgaan dat er heden ten dage sprake is van streng toezicht. Zeker met het omvallen van een aantal banken van buiten de Europese Unie, is het toezicht erg strikt. Het voorkomen van een nieuwe bankencrisis heeft topprioriteit. Dit zou een enorme economische crisis op gang brengen.

italiaanse bank

Alternatieven voor Banca Promos

Een deposito bij Banca Promos via Raisin openen levert op dit moment geen aantrekkelijke rente op. Er zijn daarentegen bij Raisin aangesloten banken, die wel een erg aantrekkelijke rente aanbieden. Voorbeelden hiervan zijn:

BankSpaarvormRente
Rietumu2 jaar4,45%
Banca Progetto` jaar4,20%
Klarna Bank1 jaar4,16%
Haitong1 jaar4,10%
BFF Bank6 maanden4,00%
Orange Bank1 jaar4,00%
CKV Bank3 jaar3,50%
Rente per 09/12/2023

BankRente
Banca Progetto3,35%
Bigbank3,10%
Nordax3,06%
CIVI3,05%
Inbank3,02%
Klarna Bank3,00%
Renault Bank2,90%
Rente per 09/12/2023

Het is wel zo dat de rente continu verandert. Het kan dan ook best zo zijn dat in de toekomst de rente bij een deposito bij de Banca Promos wel interessant is.