Banca Privata Leasing

Begonnen als leasemaatschappij is Banca Privata Leasing sinds 2011 in het bezit van een bankvergunning. Hierdoor kan de bank hun spaarproducten aan het grote publiek aanbieden.

SpaarvormRente
6 maanden2,40%
1 jaar3,90%
Rente per 09/12/2023

 

Alle spaarproducten >>

Actuele rentestanden

Wanneer je wilt gaan sparen, is de hoogte van de rente erg belangrijk. De rente die je bij Banca Privata Leasing op dit moment kan ontvangen is als volgt:

SpaarvormRente
6 maanden2,40%
1 jaar3,90%
2 jaar3,90%
4 jaar4,00%
Rente per 09/12/2023

< Mogelijkheden bekijken >

Hoe kun je een spaarrekening openen?

Er zijn twee stappen noodzakelijk om daadwerkelijk te gaan sparen bij Banca Privata Leasing.

De eerste stap is jezelf aanmelden bij Raisin. Bij deze aanmelding zal je ook de formaliteiten voortvloeiend uit het Know Your Customer principe moeten doorlopen. 

Wanneer jouw account bij Raisin actief is, dan heb je toegang tot alle spaarproducten die op dit platform beschikbaar zijn. Inmiddels zijn er meer dan 25 banken aangesloten en dit aantal is nog steeds groeiende.

Sparen bij Banca Privata Leasing via Raisin is de enige mogelijkheid om een deposito bij deze bank te openen.

Historie van de bank

Het bedrijf is van origine gespecialiseerd in leasing. De leasemaatschappij is in 1987 opgericht. Nadat in 2011 de bankvergunning werd verkregen, is de onderneming begonnen met het aanbieden van verschillende financiële producten.  Hierbij wordt er via spaarders geld binnengehaald ter financiering van de leaseactiviteiten.

De bank is niet beursgenoteerd en beschikt ook niet over een kantorennetwerk. Deposito-spaarders worden door de Italiaanse bank dan ook online geworven.

Wordt er bronbelasting ingehouden?

Voor niet ingezetene van Italië wordt er geen bronbelasting ingehouden. Hiervoor is zelfs geen woonplaatsverklaring nodig. Je ontvangt de vrijstelling automatisch. 

Is het depositogarantiestelsel van toepassing?

Banca Privata Leasing valt onder het Italiaanse depositogarantiestelsel. Net zoals we dat in Nederland gewend zijn, staat de overheid, in dit geval de Italiaanse overheid, garant voor een bedrag van 100.000€ per rekeninghouder.

In het geval van een calamiteit is de Italiaanse overheid verplicht om binnen 7 werkdagen gedupeerde spaarders te compenseren. Het enige risico dat je hier loopt, is dat de Italiaanse centrale bank niet in staat is de spaarders te compenseren. De Italiaanse economie is, zoals algemeen bekend, niet de sterkste economie van Europa.

Persoonlijk denk ik echter dat de Europese Commissie het nooit zover zal laten komen, dat spaarders hun geld niet ontvangen bij een faillissement van een bank. Dit zou bijna zeker leiden tot een enorme bankencrisis.

Banca Privata Leasing review

Is de bank betrouwbaar?

De bank heeft inmiddels een lange historie. Er zijn dan ook geen redenen om aan te nemen dat het om een onbetrouwbare bank gaat. Doordat er sprake is van een bankvergunning, is er bovendien sprake van toezicht. 

Het laatste wat de Italiaanse overheid wil is het compenseren van spaarders. Zij zullen het toezicht serieus nemen. Daarnaast zal de Europese Centrale Bank ook een oogje in het zeil houden.

Het aanbod van Raisin

Het spaar aanbod, beschikbaar op het platform van Raisin, is de laatste jaren enorm toegenomen. Zo zijn er ook verschillende vrij opneembare spaarrekeningen beschikbaar met een aantrekkelijke rente. 

BankSpaarvormRente
Rietumu2 jaar4,45%
Banca Progetto` jaar4,20%
Klarna Bank1 jaar4,16%
Haitong1 jaar4,10%
BFF Bank6 maanden4,00%
Orange Bank1 jaar4,00%
CKV Bank3 jaar3,50%
Rente per 09/12/2023

BankRente
Banca Progetto3,35%
Bigbank3,10%
Nordax3,06%
CIVI3,05%
Inbank3,02%
Klarna Bank3,00%
Renault Bank2,90%
Rente per 09/12/2023