Spaarrente Spaanse banken

Spaarrente spaanse banken

Heeft het zin om te gaan sparen bij een Spaanse bank? Is de spaarrente bij Spaanse banken hoger dan de spaarrente in Nederland?

Lager dan de rente die op dit moment bij Nederlandse banken wordt verstrekt is niet mogelijk. Deze rente is op dit moment, bij bijna alle Nederlandse banken, 0%. Bij een hoog spaarsaldo dien je inmiddels zelfs rente te betalen.

De enige uitzondering is de online bank bunq. Bij deze bank ontvang je nog een rente van 0,27%. Hoe zit het dan met de spaarrente bij de Spaanse banken?

De Openbank richt zich op de Nederlandse markt

De Openbank is aan een sterke opmars bezig. Deze bank, die behoort tot de Spaanse bank Santander, biedt een aantrekkelijke rente. Zo ontvang je op dit moment 2 procent rente. Wel is dit rentepercentage beperkt tot een saldo van 5,000€. 

Sparen Openbank

I. Tijdelijk 2% rente
II. Depositogarantiestelsel van toepassing
III. Nederlandstalige website

Daarnaast is de periode dat je dit hoge rentepercentage ontvangt ook beperkt tot zes maanden. Sparen bij deze buitenlandse bank is bovendien erg eenvoudig. Een spaarrekening openen doe je gewoon online en heb je binnen nog geen 10 minuten geregeld.

Is sparen in Spanje wel veilig?

De spaarrente bij Spaanse banken is in het geval van de Openbank dus hoger dan de spaarrente in Nederland. Wat uiteraard wel erg belangrijk is, is dat het spaargeld veilig is bij een Spaanse bank. 

In het geval van de Openbank valt het spaargeld onder het Spaanse depositogarantiestelsel. Hierdoor staat de Spaanse overheid garant tot een bedrag van 100.000 euro. Let er wel op dat dit 100.000 per rekeninghouder is. 

Door meerdere spaarrekeningen te openen bij de Openbank, wordt het maximale bedrag dat wordt uitgekeerd onder het depositogarantiestelsel dus niet hoger.

Veilig sparen Spanje

Is deze hogere rente het waard om een spaarrekening te openen?

Beschik je over een een bedrag van 5,000€ euro aan spaargeld, dan kan je door het openen van een spaarrekening bij deze online bank rente ontvangen over dit saldo. Omdat het tegoed in dat geval valt onder het Spaanse depositogarantiestelsel is het risico beperkt. 

Per maand zal je geen groot bedrag aan rente ontvangen. Echter, in onze opinie is iets, altijd nog beter dan niks. Heb je een miljoen euro ter beschikking, dan zal deze hoge rente over het saldo tot 5,000€ je niet echt verder helpen. 

De Banco Santander

Het moederbedrijf, banco Santander, is een van de grotere Europese banken. Zij zijn in omvang veel groter dan de banken die we in Nederland kennen, zoals de Rabobank, SNS, ING en ook de ABN AMRO.

Sparen bij andere Spaanse banken

In het algemeen is de spaarrente bij Spaanse banken net zo laag als bij banken in Nederland. Daarnaast zal je, indien je bij een meer lokale Spaanse bank, een rekening wilt gaan openen tegen een taalbarrière aanlopen. Omdat de Openbank zich ook specifiek richt op de Nederlandse markt,  is er bij deze bank wel een Nederlandstalige website beschikbaar. 

Bij meer lokaal gericht banken zal dit niet het geval zijn. Vaak is er zelfs geen Engelstalige website beschikbaar. Dit maakt het voor de gemiddelde Nederlander erg lastig om daar een spaarrekening te gaan openen. Bij de Openbank kun je daarentegen gewoon terecht op een Nederlandstalige website.

Eventueel zou je gebruik kunnen maken van Raisin. Via dit platform is het erg eenvoudig om een spaarrekening bij een buitenlandse bank te openen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

×
Show
BankSpaarvormRente
Rietumu2 jaar deposito4,45%
Banca Progetto1 jaar deposito4,20%
Klarna Bank1 jaar deposito4,16%
Haitong1 jaar deposito4,10%
Nordax BankVrij opneembaar3,06%
Rente per 09/12/2023

Meer informatie