SoarFX

SoarFX

SoarFX was een platform, waar je in foreign exchange kon handelen. Het geavanceerde high tech platform zou er voor zorgen dat je automatisch veel geld kon verdienen. Helaas was de werkelijkheid anders. De SoarFX reviews die je online kunt terugvinden, spreken boekdelen.

SoarFX was in Malta gevestigd en maakte onderdeel uit van bluestar international acquiring. Meerdere mensen hebben veel geld verloren met deze scam.

Manier van werken

Soar FX was een scam. het heeft zelfs het programma oplichters in het buitenland, van Kees van der Spek gehaald.  Wat dergelijke platformen gemeen hebben is het volgende.

Actief benaderen van klanten

Dergelijke platformen benaderen klanten via e mail, telefoontjes of social media. Je wordt dan lekker gemaakt, met enorme rendementen die er behaald zijn.

Ze deinzen er hier ook niet voor terug, om misbruik te maken van bekende namen, om het nog geloofwaardiger en aantrekkelijker te maken. 

Zelfs gehackte social media accounts worden ingezet. Vanuit dergelijke accounts worden er dan mails verstuurd naar de contacten, waarbij het lijkt alsof een contact van jou heel veel geld heeft verdiend. 

Uiteindelijk lijkt het erop, dat je eigenlijk gek bent, als je niet zou investeren.

dave jansen soarfx

Eerste investering met een hoog rendement

Er wordt gebruikt maken van een fake platform. Hierbij is het eenvoudig om de klant het idee te geven, dat zij veel geld aan het verdienen zijn. Er kan gewoon worden ingesteld, hoeveel het rendement gaat worden. Dit wordt al van tevoren vastgesteld.

Dan zijn er twee opties. Of je verdient heel veel geld en eigenlijk moet je nog meer investeren, om zo nog meer te verdienen. Dit is uiteraard het doel van de oplichters. Wanneer je jouw winst wil nemen, dan kom je erachter dat je met oplichters te maken hebt. Ook hier zijn zij weer uitermate creatief, om je zo lang mogelijk aan het lijntje te houden.

Geld opnemen

Er kunnen zich verschillende situatie voordoen wanneer je jouw geld wilt opnemen.

  1. Je dient een bedrag te betalen, voordat je jouw geld kunt opnemen. Nadat je dit gedaan hebt, dan ontvang je uiteraard nog steeds niet jouw geld.
  2. Via het platform wordt er een fake overboeking weergegeven en daarna krijgt de bank de schuld, dat zij de transactie niet goed hebben verwerkt.
  3. Je hoort helemaal niks meer. Het platform is onbereikbaar op het moment dat je jouw geld wilt opnemen.

Dave janssen Soarfx

In Nederland werden gedupeerden benaderd door ene Dave Janssen van SoarFX. De kans is echter uitermate klein, dat dit ook zijn echte naam is. Het wekt uiteraard veel meer vertrouwen, wanneer je wordt benaderd door een Nederlands sprekende persoon, dan door iemand die geen Nederlands spreekt. Omdat de doelgroep vaak ook iets oudere mensen zijn, is dit belangrijk voor de scam.

Blijf goed opletten

Het goede nieuws is, dat Soar FX mede door Kees van der Spek ontmaskert is. Het slechte nieuws is, dat er op hetzelfde moment waarschijnlijk al weer nieuwe scams zijn opgestart. Het zou mij zelfs niks verbazen wanneer de mensen achter dit platform gewoon weer met een nieuwe scam zijn begonnen.

Blijf dus altijd goed opletten. Controleer altijd of er sprake is van toezicht. Ga daarnaast ook altijd op zoek naar ervaringen en reviews van anderen. Na het bekijken van de Soarfx ervaringen van anderen, dan is de kans klein dat je geld gaat storten op de rekening van de oplichters. Zijn er nog geen ervaringen terug te vinden? Dan gaat het om een nieuw platform en dan dien je het eigenlijk ook gewoon links te laten liggen. Dergelijke platformen komen en gaan.

Geld verdienen met forex handel

Helaas geven scams zoals Dave Jansen met SoarFX de handel in vreemde valuta enigszins een slechte naam. Dit terwijl er wel gewoon geld mee te verdienen is. Wanneer je van deze kansen gebruik wilt maken, dan is het verstandig om een training te volgen. De FXminds academy springt er op dit gebied uit.  

Wanneer je op de automatische piloot geld wilt verdienen, dan is FX copy trading een optie. Je dient dan echter wel goed te kijken naar het platform dat je hiervoor gaat gebruiken. Alleen op die manier voorkom je dat je een volgende slachtoffer wordt van een scam zoals SoarFX of Dave Jansen hebben opgezet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *