Slim betalen

Slim betalen

Slim betalen kan je veel geld besparen. Zeker indien je naar het buitenland gaat en daar met vreemde valuta dient te betalen. Ga je naar het buitenland, dan kan je met behulp van de juiste informatie behoorlijk wat euro`s besparen.

Contant geld, creditcard en bankpas

Het is verstandig om alle bovengenoemde zaken mee te nemen, wanneer je naar het buitenland gaat.

Stel de bankpas in voor de juiste regio

Voordat je daadwerkelijk vertrekt is het belangrijk om eerst te controleren of de bankpas goed is ingesteld. Zorg dat je kan betalen met jouw bankpas in het land waar je naar toe gaat. Dit kan je eenvoudig zelf controleren via de app van bank waar je jouw bankzaken hebt ondergebracht. Gebruik je geen app, dan dien je even in te loggen bij het online bankieren.

Je hebt dan de keuze om een bankpas in te stellen op Europa of wereldwijd betalen. Daarnaast kan je ook een periode aangegeven hoelang je dit in wilt inschakelen. Persoonlijk zijn wij van mening een bankpas niet langer op wereldwijd betalen in te stellen dan strikt noodzakelijk.

Een creditcard voor extra bestedingsruimte en borgstellingen

Een creditcard is niet alleen handig bij bijvoorbeeld het huren van een auto of het inchecken bij een hotel, het geeft je ook extra bestedingsruimte in geval van nood. 

De visa en mastercard zijn wereldwijd de meest geaccepteerde creditcards. Ben je in het bezit van een American Express kaart, dan is het verstandig op voorhand even op te zoeken in hoeverre deze kaart in het land van bestemming wordt geaccepteerd.

Het gebruik van een prepaid creditcard

Slim betalen met behulp van een prepaid creditcard kan ook zeker het geval zijn. Tegenwoordig zijn er geen kosten meer verbonden aan het opladen van een prepaid creditcard. Zo kan je een Viabuy prepaid creditcard via een bankoverschrijving snel en eenvoudig opladen. Ook de debit mastercard van N26 en de Bunq Travelcard zijn kosteloos op te laden. 

Dit omdat er een IBAN nummer gekoppeld is aan deze kaarten waardoor het opladen volledig automatisch gebeurd en de uitgever van de kaart hier voor de rest niks voor hoeft te doen.

Een tip voor een gratis prepaid creditcard

Door een gratis bankrekening te openen bij de N26 bank, ontvang je een gratis prepaid creditcard. Naast het voordeel van een gratis prepaid creditcard, wordt er ook geen wisselkoersopslag gehanteerd. 

Naast de N26 kan je ook gratis een Bunq travelcard aanvragen. Op die manier bespaar je eenvoudig de jaarlijkse kosten uit.

Regelmatig saldo opladen om risico te beperken

In onze opinie is het verstandig een niet al te groot saldo op een prepaid creditcard te storten. Hiermee beperkt je het risico bij diefstal.

Daarnaast kan je tegenwoordig via een app snel geld bijstorten op de prepaid creditcard. 

Door dit regelmatig te doen tijdens een vakantie en bijvoorbeeld steeds een saldo te storten voor 2 - 3 dagen, wat je denkt nodig te hebben kan je het risico beperken. Dat is in onze opinie ook een vorm van slim betalen.

Waarom een creditcard gebruiken?

slim en veilig betalen

Een creditcard is handig om te gebruiken omdat je op die manier geen contant geld op zak hoeft te hebben. Daarnaast kan je jouw uitgaven op die manier achteraf betalen. Bijvoorbeeld op het moment dat je jouw salaris hebt ontvangen. 

Dien je een borg te betalen voor een huurauto of bij het inchecken bij een hotel? Door het gebruik van een creditcard wordt er niet daadwerkelijk een bedrag van jouw bankrekening afgeschreven. Er wordt alleen een bedrag geautoriseerd, maar indien je jezelf netjes aan de regels houdt, wordt dit bedrag niet daadwerkelijk in rekening gebracht.

Een creditcard met aanvullende verzekeringen

Bijna elke creditcard biedt een aantal verzekeringen. Maak je gebruik van een goldcard, dan zullen deze verzekeringen nog uitgebreider zijn. Behalve dat je op die manier profiteert van een aankoop- en diefstalbescherming is er dan bijvoorbeeld ook vaak een doorlopende reisverzekering inbegrepen.

Het gebruik van contant geld

Het is altijd prettig om contant geld op zak te hebben. Kom je op een plek waar je niet met een creditcard of bankpas kunt betalen, dan kan je in ieder geval nog terugvallen op contant geld. Zelfs in Duitsland kom je nog regelmatig restaurants tegen waar je alleen contant kan betalen.

Wisselen van euro`s naar vreemde valuta

Het pinnen of wisselen van euro`s naar vreemde valuta kan echter wel behoorlijk duur zijn. Slim betalen is in onze ogen een beperkt bedrag aan contant geld opnemen en vervolgens zoveel mogelijk met een creditcard of bankpas betalen. Op die manier ben je aan het einde van de vakantie het voordeligst uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *