Rendement berekenen op vastgoed

Rendement berekenen op vastgoed

Bij rendement berekenen op vastgoed, dien je rekening te houden met voorzieningen. Er zijn bepaalde kosten, bijvoorbeeld schilderwerk, waar je niet elk jaar mee te maken krijgt. Toch dien je dergelijke kosten mee te rekenen in het jaarlijks rendement. Indien je dit niet doet, dan ga je uit van een hoger rendement dan dat je daadwerkelijk realiseert.

Is beleggen in vastgoed een goede optie als je jezelf

Kopen en verhuren van vastgoed

Veel mensen kijken alleen naar de huuropbrengsten van een huis of appartement. Zij rekenen zich dan al snel rijk. Periodieke kosten worden hierbij nogal eens vergeten. Een voorbeeld hiervan is het hierboven al genoemd schilderwerk. Maar ook een CV ketel gaat niet levenslang mee en daarvoor ben jij als verhuurder voor verantwoordelijk.

Om het juiste rendement te bereken, dien je een goed overzicht te maken van alle onderhouds- en reparatiekosten waar je tegenaan gaat lopen. Vervolgens dien je jaarlijks hiervoor een bedrag als voorziening aan te houden. 

Hierbij is het verstandig om geld van deze voorziening ook daadwerkelijk op een aparte, hiervoor bedoelde, bankrekening te storten. Indien je dit niet doet, dan loop je het risico dat je op een gegeven moment tegen deze kosten aanloopt en het geld niet ter beschikking hebt.

Waardestijging

Naast de periodieke kosten, zal er als het goed is ook sprake zijn van waardestijging. Dit kun je zien als indirect rendement van vastgoed. Op voorhand is echter niet in te schatten hoeveel dit daadwerkelijk  zal zijn. 

Wil je een toekomstig rendement berekenen op vastgoed, dan zou ik persoonlijk terughoudend zijn met het berekenen van waardestijgingen.

Waardestijging vastgoed

Dit is eigenlijk meer een upside, bovenop het rendement wat je uit verhuur gaat halen. 

Rendement op vastgoed via crowdfunding

Via platformen zoal Viainvest en Reinvest24 kun je ook investeren in vastgoed zoals beleggingspanden. Het rendement berekenen op vastgoed, is bij het op deze manier investeren, vele malen simpeler. Je hoeft zelf geen rekening te houden met voorzieningen voor periodiek onderhoud. 

Je kun simpelweg het rendement berekenen, door de rente of huuropbrengsten die je ontvangt, te delen door jouw investering. 

Niet alleen wordt het rendement berekenen op vastgoed op deze manier veel eenvoudiger, ook het praktische gedeelte is vele malen eenvoudiger. Je hoeft zelf niet zorg te dragen voor het uitvoeren van werkzaamheden. Ook krijg je niet te maken met huurders die klagen.

Wanneer je slechts beperkt over eigen geld beschikt, dan is het op deze manier toch mogelijk om te investeren in vastgoed. Je kunt namelijk al voor een bedrag van 10€ in vastgoed gaan investeren. Op die manier kan je profiteren van rendementen van wel 15% per jaar. Een interessant alternatief voor spaargeld beleggen op de beurs.

Reinvest24 investeren

Minimum investering
100€

Historisch rendement
14,8%

Reinvest24 biedt interessante rendement voor investeringen in vastgoed. Daarnaast kune je op deze manier investeren in vastgoed met weinig geld. Vanaf 100€ om precies te zijn.

Meer over Reinvest24

Let ook goed op de risico`s

Hierbij dien je echter niet het risico dat je loopt, uit het oog te verliezen. Beleggen in vastgoed brengt altijd een zeker risico met zich mee. Dit is ook het geval wanneer je in vastgoed gaat beleggen, via een p2p platform. Op onze website kan je meer informatie vinden over het thema investeren via crowdfunding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *