Passief inkomen

Passief inkomen

Je ziet steeds vaker de term passief inkomen voorbij komen. De grote vraag is en blijft echter, hoe je dit voor elkaar kunt krijgen. Of, is het eigenlijk wel mogelijk om op deze manier een inkomen te verdienen?

Wat is een passief inkomen nu eigenlijk?

Simpelweg gezegd gaat het erom dat je geld verdient, zonder dat je er echt voor hoeft te werken. In onze ogen is 100% passief een inkomen verdienen echter uitermate lastig. Dit kan je alleen bereiken indien je al het nodige kapitaal bezit en dit laat beheren door een vermogensbeheerder. Dit is echter voor weinig mensen weggelegd en daarom voor de meeste mensen ook niet interessant. 

Het is interessanter om te bekijken hoe je nu op dit moment, zonder grote inspanningen, dat wil zeggen een 9 tot 5 baan, toch een inkomen kunt verdienen, waarvan je kunt leven. En dan kan je op termijn misschien wel leven van een volledig gegenereerd passief inkomen.

Doelen formuleren

In onze opinie is het van belang om eerst eens voor jezelf te bepalen wat nu echt hetgeen is wat je wilt. Sommige mensen zijn tevreden met pak hem beet 2.000€ per maand, waar zij door goedkoop te leven, mee rond kunnen komen. Anderen willen juist een luxe levensstijl en hebben minimaal 5.000€ nodig om hun leven te kunnen leiden. 

Dit heeft grote invloed op hoe je te werk dient te gaan.

Doelstelling voor een passief inkomen

Daarom is het goed om eerst voor jezelf te bepalen hoeveel geld je per jaar nodig hebt, om het leven te kunnen leiden wat je wilt.

De mogelijkheden op een rij

Wij hebben de verschillende mogelijkheden op een rij gezet om passieve inkomsten te genereren.

Beleggen

Indien je over geld beschikt dat je kunt gaan beleggen, dan kan je hier inkomsten mee genereren. De hoogte van de inkomsten hangen hier echter wel grotendeels af van over hoeveel geld je beschikt. Met een paar honderd, of paar duizend euro, ga je geen geheel passief inkomen genereren. 

Daarnaast dien je altijd bewust te zijn van de risico`s. Bij beleggen kan je altijd een gedeelte, of zelfs de gehele inleg kwijtraken. Beginnen met beleggen vraagt om zekere basiskennis. Zorg ervoor dat je jezelf eerst goed verdiept in dit thema, alvorens lukraak aandelen of andere financiële producten te gaan kopen.

Investeren via Crowdfunding

Om te kunnen leven van inkomsten uit beleggingen zal je op zoek dienen te gaan naar beleggingen of investeringen met hoge rendementen. Crowdfunding en cryptocurrencies bieden investeringsmogelijkheden waarbij hoge rendementen te realiseren zijn. Via websites zoals Mintos, Peerby of Crowdestor kan je investeringsmogelijkheden vinden, waarbij rendementen van 15% realiseerbaar zijn.

Investeren in crowdfunding

Echter, je loopt altijd een risico dat je jouw geld kwijtraakt. 

Cryptocurrencies

Met  cryptocurrencies valt ook veel geld te verdienen. Maar ook veel geld te verliezen. Het beleggen in cryptocurrencies vergt ons inziens veel kennis en eigenlijk ook ervaring. Echter, als je net gaat beginnen, dan heb je uiteraard deze ervaring nog niet. 

Daarom is het verstandig om een goede training te volgen, waarbij je kan profiteren van de kennis en ervaring van experts die dit wel bezitten. Zo niet, dan is de kans erg groot dat je fouten gaat maken die je erg veel geld kunnen kosten. Een goede online cursus op dit gebied is de crypto masterclass.

We willen je wel waarschuwen op dit gebied. Pas erg op voor de welbekende scam e mail waarbij er gouden bergen worden beloofd, via het investeren in cryptocurrencies. Dit loopt namelijk altijd slecht af. Voordat je een training gaat volgen of gaat investeren, doe dan het nodige onderzoek over de partijen waarmee je in zee gaat.

Affiliate marketing

Je kunt je afvragen of affiliate marketing echt een methode is om een passief inkomen te generen. Je zal er namelijk wel actief mee aan de slag moeten. Zeker in de opbouwfase. Aan de andere kant biedt het wel enorme vrijheid. Je zit niet vast aan werktijden of een specifieke locatie. Dit is ook iets wat digitale nomaden erg aanspreekt.

Doordat de concurrentie op dit gebied sterk is toegenomen, is het niet langer een feit, dat je met een investering van een paar uur veel geld gaat verdienen. Daarentegen staat wel dat de markt ontzettend hard gegroeid is en nog steeds aan het groeien is. Wereldwijd gaat er ruim 16 miljard dollar om in deze wereld.

Dit biedt wel het perspectief, dat op het moment dat je goede assets bezit, die commissies genereren, dat je er weinig voor hoeft te doen om dit in stand te houden.

Verkopen via Bol of Amazon

Het verkopen via een platform van Bol of Amazon is ook erg populair. In de meeste gevallen worden er dan producten ingekocht via Alibaba, die voor een veel hogere prijs worden doorverkocht op Bol of Amazon. Er zijn verkopers die hier ontzettend veel geld mee verdienen.

Ook hier geldt dat je over de nodige kennis dient te beschikken om dit goed in de praktijk te brengen.

Passief inkomen via Bol.com

Want hoe vind je nu de producten die je winstgevend kunt verkopen? Daarnaast zijn er ook valkuilen, met name op het gebied van kwaliteit. De meeste mensen hebben wel eens iets besteld via Aliexpress, wat er op de foto`s onzettend goed en mooi uitzag. Op het moment dat je iets ontvangt, dan valt het ontzettend tegen. De vraag hoe je dit kunt voorkomen is daarom ontzettend belangrijk.

Ook hier is een online cursus van groot belang. Investeer je hier niet in, dan loop je het risico dat je met een huis vol producten komt te zitten die onverkoopbaar zijn.

Online training maken en verkopen

Het aantal cursussen dat online wordt aangeboden is ontzettend groot. Het grote voordeel van een online cursus is dat je deze voor een klein bedrag kunt aanschaffen. Aan de andere kant heeft de maker of verkoper van een cursus of training weer het voordeel dat je een eenmaal goed opgezette training ontelbare keren kunt verkopen. 

Voor een goede training of cursus is nog steeds plek op het internet. En ook al verkoop je deze voor 50€, zolang je er maar voldoende verkoopt, verdien je nog steeds veel geld. Het grote voordeel wat je hebt met een lage prijs is dat het relatief eenvoudig is om mensen over de streep te trekken. 

Mensen zullen veel eerder geneigd zijn een cursus van 50€ aan te schaffen dan een cursus van 1.000€. Daarnaast is het voor de maker van een cursus eenvoudiger om voor 50€ waarde te creëren dan voor 1.000€. 

Een e-book schrijven

Eigenlijk is dit enigszins vergelijkbaar met een online training of cursus. Indien je eenmaal een e-book hebt geschreven, dan kan je deze ook ontelbare keren verkopen. Hierbij is elke verkoop pure winst.

Ga je een boek schrijven, welke in de winkel terecht dient te komen, dan dien je fors te investeren.

ebook schrijven

Bovendien is het gebruikelijk dat je niet verkochte boeken retour dient te nemen. Dit is dus een fors risico.

Schrijf een boek in de vorm van een e-book en je hebt dit risico niet. De enige investering die dit vereist is tijd. 

Slapend rijk worden

Slapend rijk worden is een droom van veel mensen. Wat mensen die rijk zijn geworden echter gemeen hebben, is dat zij keihard hebben gewerkt. Op het moment dat iemand succesvol is, dan is het eenvoudig om geld te verdienen. Om succesvol te worden vraagt om tijd, doorzettingsvermogen en discipline. Opgevers zullen nooit slapend rijk worden.

Daarnaast is het altijd van belang om de lange termijn benadering te hanteren. Een passief inkomen genereer je niet van vandaag op morgen. Indien je vanaf het begin voor jezelf duidelijk maakt dat je bijvoorbeeld 3 jaar of 5 jaar hard gaat werken, om dit te gaan bereiken, dan heb je wel een goede kans van slagen. Wil je binnen een paar maanden financieel onafhankelijk zijn, dan gaat dit niet lukken.

Een combinatie van een actief inkomen en passief inkomen

Zolang je nog geen geld verdient, dan zul je toch ergens van dienen te leven. Je zult dan ook een combinatie dienen te vinden van geld verdienen op een actieve manier, werken voor een baas of op basis van uurtje factuurtje, en daarnaast dienen te bouwen aan een methode om een passief inkomen te generen. 

Dit is uitdagend, want je hebt dan eigenlijk twee banen naast elkaar. Helaas is er geen vorm van passief inkomen, waarbij je vanaf dag 1 binnenloopt.

In onze ogen dien je jezelf dan ook de vraag te stellen: Ben je bereid om voor een periode van een aantal jaren hard te werken, om op lange termijn jouw dromen te realiseren?

Zorgenvrij leven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *