Online buitenlandse bankrekening openen

Online buitenlandse bankrekening openen

Online een buitenlandse bankrekening openen is tegenwoordig erg eenvoudig. Voordat het mogelijk was om dit online te kunnen doen, was het vaak een hele uitdaging. Er bestonden verschillende voorwaarden waaraan je diende te voldoen om een bankrekening te kunnen openen.

Wat heb je nodig om online een buitenlandse bankrekening te openen?

De voorwaarden waaraan je dient te voldoen en hetgeen je nodig hebt om een buitenlandse bankrekening te openen, zijn praktisch altijd hetzelfde. Dit zijn:

  • Je dient 18 jaar of ouder te zijn
  • Woonachtig te zijn in een land van de Europese Unie
  • Een geldig legitimatiebewijs te bezitten
  • In het bezit zijn van een mobiele telefoon

 

Voldoe je aan deze voorwaarden en heb je jouw legitimatiebewijs en telefoon bij de hand? Dan kan je binnen een paar minuten een bankrekening openen.

Gratis N26 rekening

1. Geen maandelijkse kosten
2. Binnen een paar minuten te openen
3. Geen wisselkoersopslag
4. Betaalpas tegen eenmalige bijdrage

Extra betaalrekening openen

1. Pin altijd gratis bij bank Santander
2. Alles regelen via de app
3. Geheel gratis bankrekening
4. Ook een spaarrekening met een hoge rente

1. Gunstige wisselkoers vreemde valut
2. Geen maandelijkse kosten
3. Multi-currency rekening met 58 valuta
4. Direct online te openen

Digitale banken versus traditionele banken

Online een buitenlandse bankrekening openen is beperkt tot het openen van een bankrekening bij een digitale bank.

Voorbeelden van dergelijke banken zijn de Openbank, Wise en de N26. 

Het is niet mogelijk om bij alle banken in het buitenland online een rekening te openen. Bij banken zoals de Deutsche bank is dit niet mogelijk. Wanneer je een bankrekening wilt openen bij dergelijke banken dien je nog steeds te voldoen aan aanvullende voorwaarden. Hierbij dien je te denken aan het hebben van een Duitse werkgever. 

Online buitenlandse digitale bankrekening openen

Waarom een bankrekening openen bij een  buitenlandse bank?

Een online bankrekening bij een buitenlandse bank biedt een aantal voordelen. Zo is een bankrekening bij zowel de N26, Wise en de Openbank geheel gratis. 

Daarnaast worden betalingen in vreemde valuta uitgevoerd tegen een betere wisselkoers en zijn de transactiekosten aanzienlijk lager. Ook digitale Nederlandse banken zoals bunq bieden dit voordeel.

Wise biedt zelfs een multi currency rekening aan, zodat je met een enkele bankrekening verschillende valuta kunt beheren, zoals bijvoorbeeld de Amerikaanse dollar. 

Omdat het bijna altijd om een fintech bedrijf gaat, zijn de apps die je gebruikt om te bankieren ook erg geavanceerd en bieden dergelijke apps handige functionaliteiten.

IBAN en een buitenlandse bankrekening

Een IBAN nummer zorgt ervoor dat er geen kosten verbonden zijn aan  het ontvangen van een betaling of een uitvoeren van een betaling. Zolang de betalingen maar in Euro`s worden uitgevoerd.

Op die manier kan je een bankrekening met een Duits IBAN nummer ook gewoon als bankrekening in Nederland gebruiken. Ook heeft dit niet langer invloed op de duur voordat er geld wordt bijgeschreven of afgeschreven. Instant Payments is namelijk een Europees initiatief.

Door de invoering van SEPA en IBAN is er geen nadeel meer verbonden aan het hebben van een buitenlandse rekening.

Belang van IBAN

De invoering van SEPA heeft een belangrijke rol gespeeld in de opkomst van online banken. Dit heeft het namelijk mogelijk gemaakt dat je als Nederlander een bankrekening kunt openen bij een Duitse bank zoals de N26.

Online een spaarrekening openen

Het eenvoudig openen van een rekening bij een buitenlandse bank geldt overigens ook voor spaarrekeningen. Zo kan je als Nederlander zijnde eenvoudig en snel een spaarrekening openen via Raisin, of direct bij een bank zoals de Bigbank

Veiligheid en betrouwbaarheid

Het is in onze opinie overigens wel aan te raden om altijd te letten op het van toepassing zijn van het depositogarantiestelsel. Dit is bijvoorbeeld bij Wise op dit moment nog niet het geval. Hierdoor zou je bij een faillissement jouw geld kunt kwijtraken. Wel heeft Wise aanvullende maatregelen genomen om dit te voorkomen.

Banken binnen de EU die in het bezit zijn van een bankvergunning vallen onder het depositogarantiestelsel. Let er wel op dat het maximale bedrag dat wordt vergoed bij een faillissement per bankvergunning geldt en niet per bank. Voor banken die onder dezelfde bankvergunning opereren dien je dus op te passen.

Overigens zijn de bedragen die maximaal worden vergoed bij een faillissement per land op elkaar afgestemd. Dit is altijd een bedrag van 100.000€. Bij landen die niet de euro hanteren kan dit door de actuele wisselkoers enigszins afwijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *