Nordax bank

Nordax bank

De Zweedse Nordax bank richt zich inmiddels ook op Nederlandse spaarders. Het in nu namelijk mogelijk, om als Nederlander zijnde, eenvoudig en snel via Raisin een spaarrekening te openen bij de Nordax bank.

Over de Nordax bank

De Nordax bank bestaat sinds 2003 en is dus nog een relatief nieuwe bank te noemen. Ter vergelijking, de Rabobank bestaat sinds 1895.

In eerste instantie richtte de bank zich op klanten in de Scandinavische landen. De laatste jaren richten zij echter op andere Noord Europese landen zoals Duitsland en Nederland.

 In de loop der jaren heeft de bank een aanzienlijke groei doorgemaakt en inmiddels zijn er 350 medewerkers actief. Toch is dit een relatief klein aantal als je dat bijvoorbeeld vergelijkt met de ABN AMRO, waar bijna 19.000 werknemers actief zijn.

Het hoofdkantoor bevindt zich in Zweden en zij opereren onder een Zweedse bankvergunning. De Zweedse autoriteiten zijn dan ook de officiële toezichthouder.

Waarom sparen bij deze Zweedse bank?

De reden om een spaarrekening te openen bij deze Zweedse banks is simpel. Zij bieden namelijk een variabele rente van 0,15%. In Nederland biedt inmiddels bijna geen bank meer een dergelijk hoge variabele rente.

Nordax bank Zweden

Hoe kan je een spaarrekening openen?

Een spaarrekening openen bij de Nordax bank via Raisin is de eenvoudigste methode om te beginnen met sparen.  Het platform van Raisin maakt het namelijk eenvoudig om bij verschillende banken buiten Nederland een bankrekening te openen.

Eenmalig aanmelden bij Raisin maakt het daarna erg eenvoudig om spaarrekeningen te openen bij verschillende banken, waartoe ook de Nordax bank toebehoort.

Een bijkomend voordeel is dat door je eerst aan te melden bij Raisin, je via Raisin een extra bonus ontvangt. Afhankelijk van het bedrag dat je gaat sparen kan dit oplopen tot maximaal 200 euro.

Is sparen veilig bij deze bank?

Sparen bij de Nordax bank zorgt ervoor dat het depositogarantiestelsel van toepassing is. Net zoals in Nederland geldt er een garantie van 100.000€, indien de bank niet in staat zou zijn om te voldoen aan zijn verplichtingen.

Wel is het exacte bedrag vastgesteld in Zweedse kronen, te weten 1.050.000 Zweedse kronen. Op basis van de actuele wisselkoers kan het euro bedrag hierdoor iets afwijken.

Variabele rente

De rente die je ontvangt is een variabele rente. Het voordeel hiervan is dat er geen sprake is van beperkende factoren om het geld op te nemen. Wel kan de rente in de toekomst zowel gaan dalen als gaan stijgen.

Variabele rente

Belasting betalen

Het geld dat je stort op een spaarrekening bij de Nordax bank dien je op te geven tijdens de belastingaangifte. De regelgeving is exact hetzelfde als dat zou gelden wanneer je een spaarrekening opent bij een Nederlandse bank.

Indien het totale vermogen dat je bezit boven het heffingsvrije vermogen uitkomt, dan zal je vermogensbelasting zijn verschuldigd. Hoeveel dat is hangt af van het totale vermogen dat je bezit.

Maak dus niet de fout door te denken dat het geld op een spaarrekening in het buitenland niet zichtbaar is voor de Nederlandse fiscus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

×
Show
BankSpaarvormRente
Rietumu2 jaar deposito4,45%
Banca Progetto1 jaar deposito4,20%
Klarna Bank1 jaar deposito4,16%
Haitong1 jaar deposito4,10%
Nordax BankVrij opneembaar3,06%
Rente per 09/12/2023

Meer informatie