MKB krediet

MKB krediet

Hoe zit het met het verkrijgen van een MKB krediet? Is dit uit oogpunt van de corona crisis überhaupt nog wel mogelijk? Gelukkig is het antwoord hierop: Ja. Een MKB krediet aanvragen is mogelijk. Mede door de borgstelling van de overheid.

Een lening aanvragen bij Qredits

De term MKB krediet is in onze ogen een beetje verwarrend. De term wordt namelijk door meerdere kredietverstrekkers gehanteerd. Maar eigenlijk heeft het specifiek betrekking op de leningen die worden verstrekt onder borgstelling van de overheid. Dit is wat dit zakelijk krediet MKB uniek maakt.

Bij bijvoorbeeld Qredits kunnen ondernemers een MKB krediet aanvragen. Zij verstrekken een lening aan het midden en kleinbedrijf, van minimaal 50.000€ en maximaal 250.000€. 

Niet alleen startende ondernemers, maar ook ondernemers die bijvoorbeeld een ander bedrijf willen overnemen, of diegene die hun onderneming willen laten groeien, kunnen op deze manier aan een financiering komen.

Coaching

Daarnaast biedt Qredits ook coaching aan. Deze coaching kan plaatsvinden op verschillende gebieden. Startende ondernemers kunnen bijvoorbeeld begeleid worden bij het opstellen van een bedrijfsplan. 

Voor bestaande ondernemers is er de mogelijkheid om te worden gecoacht op het gebied van marketing, personeelszaken en nog vele andere terreinen. Uiteindelijk is hetgeen zij aanbieden dus veel meer dan alleen een lening.

Andere kredietverstrekkers

Floryn is ook een kredietverstrekker die MKB kredieten verstrekt. Bij deze kredietverstrekker kan je al terecht voor een lening vanaf 10.000€ en het maximale kredietbedrag is 3 miljoen euro. De borgstelling door de overheid is overigens beperkt tot een bedrag van 1,5 miljoen euro.

Voorwaarden voor het verkrijgen van een lening

Doordat de overheid op dit moment voor 75% van het bedrag van de lening borg staat, dien je aan strikte voorwaarden te voldoen, om in aanmerking te komen voor een krediet onder deze voorwaarden. Daarnaast wordt er ook een extra percentage in rekening gebracht, wat wordt afgedragen aan de overheid ter aanvulling van het garantiefonds.

De hoogte van de borgstelling premie

Deze premie bedraagt 2% van de hoofdsom bij een looptijd van de zakelijke lening van 2 jaar en 3% bij een looptijd van 4 jaar.

Deze premie betaal je aan de kredietverstrekker, die deze vervolgens afdraagt aan de overheid.

Hoe hoog is de rente die je dient te betalen?

De rente die je dient te betalen varieert. Er wordt hierbij voornamelijk gekeken naar het risicoprofiel.

Is het bijvoorbeeld bij een hypotheek eenvoudig om de verkoopwaarde van een huis vast te stellen en daar de hypotheek op af te stellen, dat is bij een zakelijke lening veel minder het geval. 

Qredits hanteert een standaard rentepercentage van 7,75%, waarbij er bij een verhoogd risico een opslag van 1% wordt toegepast. Dit is in de praktijk een goedkope bedrijfslening.

Rente MKB krediet

De borgstelling door de overheid vermindert het risico van het verstrekken van de lening aanzienlijk. Dit komt tot uitdrukking in een lagere rente. Bij andere zakelijke kredieten zie je soms wel een rente van 18% per jaar voorbijkomen. Daarnaast is extra aflossen ook niet altijd mogelijk.

Waarvoor is dit krediet bedoeld?

Een MKB krediet is een zakelijke lening die er in principe op gericht is om jouw onderneming te laten groeien. Door de corona crisis is de lening er echter ook primair opgericht om ondernemers te helpen door deze moeilijke periode te komen. Bijvoorbeeld om dringende facturen te betalen.

Door het afsluiten van een MKB krediet kan je bijvoorbeeld het werkkapitaal aanvullen om zodoende meer voorraden aan te houden. Maar ook indien je bepaalde investeringen dient te doen, kan je op die manier aan extra kapitaal komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *