Saldodipje

Op zoek naar een lening van een paar honderd euro? En wil je dan ook het liefst vandaag nog over het geld kunnen beschikken? Dan kan een minilening via Saldodipje hierin voorzien. Een minilening via Saldodipje wordt namelijk binnen 24 uur uitbetaald.

Hoe gaat lenen bij Saldodipje in zijn werk?

Eenvoudig en snel zijn de kenmerken. Op de website dien je in te vullen hoeveel geld je wilt lenen. Je kan hier kiezen voor bedragen tussen de 100€ en 1500€.

Daarbij dient opgemerkt te worden dat een eerste lening beperkt is wat betreft het bedrag dat je kan lenen. In de praktijk  wordt een eerste lening veelal beperkt tot een bedrag van 400 euro.

Nadat je het bedrag hebt gekozen dien je jouw persoonlijke gegevens in te vullen. Hierbij dien je ook aan te geven hoeveel geld je maandelijks vrij te besteden hebt. Op basis daarvan wordt het bedrag dat je wilt lenen goedgekeurd. Je hoeft overigens geen loonstroken of dergelijke te overleggen. Gewoonweg de vraag beantwoorden is voldoende.

Nadat je jouw persoonlijke gegevens inclusief jouw bankrekeningnummer hebt ingevuld, dient er alleen nog een proefbetaling plaats te vinden, om het bankrekeningnummer te verifiëren.

 

Saldodipje

 

> Geld lenen vanaf 100€
> Maximale lening van 1,500€
> Binnen 24 uur geld op je rekening
> Binnen 10 minuten aanvragen
> Loonstrook niet vereist
> Lenen zonder bkr toetsing
> Geen bkr registratie

Online aanvragen

Vergeet niet de garantstelling in orde te maken

Nadat je de lening hebt afgesloten en het geld hebt ontvangen, dien je binnen 2 weken een garantstelling te regelen. Dit is mogelijk via Ferratum UK, of je kan dit geheel zelf regelen. In dat geval dien je op zoek te gaan naar iemand die voor jou garant wilt staan. 

Je kan hierbij denken aan een goede vriend, of eventueel een broer of zus. Hierbij is het wel van belang er rekening mee te houden, dat indien je het geld van de lening niet op tijd terugbetaald, de garantsteller zal worden aangesproken. Zadel een goede vriend of een familielid niet op met de schuld voortvloeiende uit de lening die je hebt afgesloten. Op tijd terugbetalen is in onze ogen dan ook altijd een must.

Binnen 24 uur de beschikking over geld

Het geld van de lening staat normaal gesproken binnen 24 uur op jouw bankrekening. Wel kunnen verwerkingstijden van de bank hier een rol spelen. Hier kan Saldodipje zelf verder geen invloed op uitoefenen. 

Echter, tegenwoordig maken bijna alle banken gebruik van instant payments, waardoor je in de praktijk het geld ook bijna altijd binnen de eerder genoemde 24 uur op jouw bankrekening hebt staan.

Lening aanvragen saldodipje

Direct een lening aanvragen

Lenen zonder bkr toetsing

Een bkr toetsing komt er niet aan te pas bij een minilening bij Saldodipje. Dit houdt in dat je ook gewoon een lening kan afsluiten indien je in het bezit bent van een negatieve bkr registratie. 

Een bijkomend voordeel van het uitblijven van de bkr toetsing is dat de minilening daarnaast ook niet wordt geregistreerd bij het bkr. Wil je in de toekomst een andere lening, zoals bijvoorbeeld een hypotheek, afsluiten, dan zal je van deze minilening dan ook geen negatieve gevolgen of beperkingen ondervinden. 

Saldodipje en de Ferratum group

Saldodipje maakt onderdeel uit van de Ferratum Group. Dit is een Engelse onderneming die onder meer genoteerd is op de beurs in Frankfurt. Naast het verstrekken van minileningen houdt Ferratum zich bezig met allerlei andere vormen van kredieten. 

Het is zelfs mogelijk om een zakelijke lening af te sluiten bij Ferratum. Je gaat dus zeker geen lening afsluiten bij een dubieus bedrijf. Het toezicht voortvloeiend uit de beursnotering is gewoonweg erg strikt.

De nadelen van een minilening

Snel geld lenen heeft één nadeel. Dit betreft de rente die je dient te betalen. ZIe je bij consumptieve kredieten dat je tegenwoordig geld kan lenen tegen een zeer lage rente, dat is bij een minilening niet het geval. Op dit moment bedraagt de rente ongeveer 9,95%. 

Dit is hoog te noemen in vergelijking met de rente bij een consumptief krediet welke op dit moment zelfs onder de 4% ligt. Daar staat tegenover dat voorheen de rente op een minilening bijna 14% bedroeg. Deze is dus onlang fors verlaagd.

Geld lenen voor een korte periode

Een ander aandachtspunt, wat voor sommige mensen ook een nadeel kan zijn, is dat je het geleende bedrag slechts voor een korte periode tot je beschikking hebt. Afhankelijk van de hoogte van het geleende bedrag, bedraagt de looptijd van de lening achtereenvolgens 30 dagen, 62 dagen of 90 dagen. Langer dan 90 dagen kan je dus niet lenen. 

Geld lenen korte periode Saldodipje

Deze termijn van 90 dagen geldt ook alleen voor de grotere leningen. Ga je een bedrag van een paar honderd euro lenen, dan zal de looptijd van de lening beperkt zijn tot 30 dagen.

Een minilening aanvragen houdt dus in dat je binnen een niet al te lange termijn weer in staat dient te zijn om het geleende bedrag en de bijbehorende rente, weer terug te betalen. Je lost dus alleen een kortstondig geldtekort op.

Wie lenen er geld via Saldodipje?

De mensen die in deze vorm geld lenen zijn erg uiteenlopend. Zo zijn er studenten die op deze manier geld lenen. Voor studenten is met name het achterwege blijven van de eis tot het overleggen van een loonstrook een belangrijk voordeel. 

Maar ook gewoon mensen die een baan hebben en tegen onverwachte kosten aanlopen, kloppen veelvuldig aan voor een minilening. 

Iedereen kent wel van die maanden dat de rekeningen maar blijven binnenstromen. En dan dien je toch ergens het geld vandaan te halen om de rekeningen te voldoen. Vaak heb je dan niet de tijd om een doorlopend krediet of  persoonlijke lening aan te vragen. 

Daarnaast gaat het dan ook nog eens om een kortstondige periode dat je over wat extra geld dient te beschikken, waarbij het de rompslomp die gepaard gaat met het afsluiten van een dergelijke lening niet waard is om een dergelijke lening aan te vragen.