Kun je bij een andere bank geld storten

Kun je bij een andere bank geld storten

Geld storten op een bankrekening wordt steeds moeilijker. Het aantal banken waar je een automaat kunt vinden om geld te storten wordt steeds beperkter. Het storten van geld op een rekening bij een internetbank is al helemaal lastig. Kun je bij een andere bank eigenlijk nog wel geld storten?

De komst van geldmaat

De eigen pinautomaten van verschillende banken verdwijnen uit het straatbeeld. Deze automaten worden vervangen door geldmaat. Inmiddels is deze gele geldautomaat  al op veel plekken te vinden.

Geldmaat is een initiatief van de Rabobank, ABN AMRO en ING. Door samen te werken op het gebied van het opnemen en storten van contant geld worden de kosten hiervan beperkt.

De situatie bij verschillende banken

Elke bank heeft zijn eigen regels. We kunnen dus niet zonder meer een antwoord geven op de vraag; kun je bij een andere bank geld storten.

Rabobank

Bij de Rabobank was het tot voor kort mogelijk om geld op andere rekeningen van de Rabobank te storten. Nu is dit via de Geldmaat niet langer mogelijk. Je kunt alleen geld storten op je eigen rekening. Muntgeld storten en biljetten storten is beide mogelijk.

Geld storten op een Rabo jongerenrekening is overigens nog steeds gratis. Dit is ook direct een van de uitzonderingen. Bij de overige rekeningen dien je te betalen, waar je voorheen nog een aantal keer per jaar gratis geld kon storten. Geld storten kost nu minimaal 2,25€.

ABN AMRO

Bij de ABN AMRO kun je geen geld storten op een andere rekening. Het goede nieuws is wel dat de geldmaat automaten binnenkort ook bij de Gamma en Karwei worden geplaatst, waar het ook mogelijk wordt om geld te storten. Dan wel alleen op je eigen rekening.

Op die manier ben je niet langer gebonden aan de openingstijden van de bank. De Gamma en Karwei zijn in tegenstelling tot een bank doorgaans open tot 21.00 uur. Via de automaten kun je munten storten en ook biljetten storten.

SNS

De SNS maakt gebruik van Mr pay om contant geld te storten. Dit doe je bij een GWK kantoor. Dit is niet alleen een dure aangelegenheid, ook is het aantal locaties waar je dit kunt doen beperkt.

ING

Bij de ING heb je de mogelijkheid om aan de balie geld te storten op een andere rekening. Via de geldautomaat is dit niet mogelijk.

Internetbanken

Bij internetbanken zoals de N26, Revolut, bunq en KNAB is het zowiezo niet mogelijk om contant geld te storten. 

De enige mogelijkheid die je hier hebt is het geld eerst storten op een andere bankrekening en vervolgens over te maken naar jouw bankrekening bij de internetbank, waar je de betaalrekening hebt lopen.

Kun je bij een andere bank geld storten internetbank

Waarom is contant geld storten slechts beperkt mogelijk

Er zijn een aantal redenen waarom het steeds lastiger wordt om een plek te vinden waar je terecht kunt met contant geld, om dit op een bankrekening te storten. Dit zijn achtereenvolgens:

 • Het is voor een bank een kostbare aangelegenheid. Het geld dient verwerkt te worden.
 • Contant geld brengt altijd een veiligheidsrisico met zich mee. Een bankkantoor waar veel contant geld wordt gestort vraagt om extra beveiliging.
 • De regelgeving omtrent witwassen zorgt ervoor dat banken terughoudend zijn. Contant geld zou eventueel zwart geld of crimineel geld kunnen zijn. Zeker indien op andere rekeningen zou kunnen worden gestort, is dit voor de bank een risico.

De kosten van geld storten

De bovenstaande redenen waarom het steeds lastiger wordt om contant geld te storten, zorgen ervoor dat de kosten die hiervoor in rekening worden gebracht steeds hoger worden. 

Zo wordt er vaak een vast bedrag per storting en daarbovenop een variabel bedrag in rekening gebracht. Geld storten via een geldautomaat is doorgaans wel goedkoper dan via een sealbag of aan de balie, zover dat nog mogelijk is. Dien je per dag veel geld te storten, dan is de sealbag de beste optie.

2 thoughts on “Kun je bij een andere bank geld storten

 • augustus 25, 2021 at 12:10 am
  Permalink

  Het is niet te filmen . Wij willen geld storten en we worden van het kastje naar de muur gestuurd . We dachten via de website ing geld te kunnen storten in een grote stad . Groningen. We worden weg gestuurd door 1 van jullie medewerkers dat we naar een bouwmarkt ( ik wil geen reclame maken) werden toegestuurd om ons geld aldaar te storten . Ik vind ten eerste niet klantvriendelijk en ten tweede niet zakelijk en ten derde u bent ook niet milieuvriendelijk. Dat zijn wel dingen die belangrijk zijn voor grote bedrijven en u voldoet hier niet aan met uw hummm beleid /!maatstaven . Ten vijfde u wilt toch dat uw kinderen sparen en dat leren . Maar wij hebben gemerkt dat u dat spaargedrag van onze lieve kinderen / kleinkinderen niet stimuleert. Wij maken hier een punt van . Waarom lijkt mij duidelijk. Wij willen juist onze kinderen/kleinkinderen aanmoedigen om niet hun geld over de balk te gooien maar om te sparen . Dat is mijn mening nog steeds de juiste opvoeding . Maar jullie gedrag als bank ( samenwerking banken). ontmoedigen dit.

  Reply
 • september 7, 2021 at 1:43 pm
  Permalink

  Volledig met de schrijver eens! Alles is daarbij nog moeilijker als je een SNS rekening hebt! Kon eerst nog via de ABN bank, nu totaal onmogelijk gemaakt.
  ABN Grote Markt Groningen: eerst tot 50 euro gratis, toen gewijzigd naar 12 euro, nu ‘geldstortautomaat verhuisd.’ Gaat u maar naar de Gamma bouwmarkt, MAAR enkel storten als u een rekening hebt bij een aangesloten bank!!!

  Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *