Kluis huren 

Kluis huren

In het verleden was een kluis huren bij een bank heel normaal. Tegenwoordig gebeurd dit nog maar sporadisch. Het aantal banken dat een dergelijke service aanbiedt is inmiddels erg beperkt.

Gaan mensen weer geld in de kluis leggen?

Echter, met de alsmaar dalende rente zou dit wel eens kunnen gaan veranderen. Want stel dat ook bij een klein bedrag aan spaargeld de rente negatief gaat worden, dan kan je jouw geld beter in een kluis leggen. Want op een spaarrekening wordt het dan alleen maar minder waard.

Daarnaast is het ook zo dat in het verleden het zwarte circuit veel groter was dan dat dit nu het geval is. Zwart geld betekent contant geld, wat je veilig dient te bewaren. Omdat je dit geld niet op een bankrekening kunt zetten, kozen veel mensen ervoor dit te bewaren in een kluis.

Ga zorgvuldig om met jouw waardevolle spullen

Naast de eventuele negatieve rente is er nog een andere reden om een kluis te huren. Op die manier kan je jouw waardevolle documenten veilig opslaan.

Een kluis die je huurt is namelijk erg goed beveiligd en zijn van betere kwaliteit dan de huis tuin en keuken kluizen die je kunt kopen.

Sieraden

Waar kan je terecht voor huren van een kluis?

Het aantal banken dat de mogelijkheid aanbiedt om een kluis te huren is erg beperkt. Van de Nederlandse banken is het bij de ING en Rabobank helemaal niet meer mogelijk. De ABN AMRO biedt deze mogelijkheid nog slechts zeer beperkt aan. 

Bij online banken zoals de N26, Knab, Openbank, en bunq bieden deze mogelijkheid uiteraard ook niet.

Toch is er nog steeds vraag naar kluizen. Denk bijvoorbeeld ook maar eens aan mensen die goud kopen als investering. En dan echt fysiek goud. Dan heb je een veilige plek nodig om dit op te slaan. 

Doordat de vraag nog steeds bestaat, zijn het inmiddels andere bedrijven die zich hierop richten. Zij richten zich specifiek op het verhuren van kluizen. 

De Nederlandse Kluis

Op dit vlak is de Nederlandse Kluis een naam die je vaak voorbij ziet komen. Zie bieden op 35 locaties de mogelijkheid aan om een kluis te huren. Het starttarief is 9,95€, wat oploopt tot maximaal 100,95 euro per maand. 

Voor dat bedrag heb je de beschikking over een eigen kluis, waar je jouw waardevolle spullen en documenten veilig kunt opslaan.

Het voordeel van een bedrijf dat zich volledig heeft toegelegd op het verhuren van kluizen is dat zij de focus leggen op beveiliging. Een kluis huren bij de Nederlandse Kluis houdt dan ook in dat je een zwaar beveiligde kluis huurt. Bovendien zijn de spullen die je opslaat verzekerd tot maximaal een bedrag van 90,000€.

Wacht niet tot het te laat is

Veel mensen realiseren zich pas hoe belangrijk het is om waardevolle spullen op te slaan, op het moment dat het te laat is.

Uit dat oogpunt denken veel mensen dat het wel los zal lopen. 

Maar mocht er onverhoopt brand uitbreken of wordt er ingebroken, dan ben je opeens jouw waardevolle bezittingen kwijt.

En dan kan je jezelf wel voor de kop slaan dat je niet zorgvuldig bent omgegaan met deze bezitting. Bijvoorbeeld door het huren van een kluis.

Op tijd een kluis huren

Thuis veilig spullen bewaren

Het is wel zo dat het huren van een kluis zich niet goed leent voor zaken die je regelmatig nodig hebt. Heb je bijvoorbeeld dure sieraden die je regelmatig draagt, dan is het niet erg praktisch om deze op te slaan in een kluis op een andere locatie. 

In dat geval zal je ook zelf thuis een veilige opslag te realiseren. In dat geval is het verstandig een specialist te raadplegen die dit voor jou kan verzorgen. Op die manier kan je jouw spullen ook veilig thuis opslaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *