Investeringsmogelijkheden

Investeringsmogelijkheden

Investeringsmogelijkheden zijn er meer dan voldoende. Beleggen in aandelen is al lang niet meer de enige mogelijkheid om een mooi rendement te behalen. Je kan jouw geld op verschillende manieren laten groeien. Daarbij dien je wel altijd het risico dat je loopt goed in de gaten te houden.

Cryptocurrencies

Cryptocurrencies bieden investeringsmogelijkheden. Hierbij is het echter wel van belang dat je goed weet wat je doet. Zomaar iets doen gaat je gewoonweg veel geld kosten. Bij het beleggen in aandelen, kan je eigenlijk zonder enige kennis, investeren in een beleggingsfonds of een indexfonds. Dit is er bij cryptocurrencies niet bij. 

In onze opinie dien je eerst te zorgen dat je in ieder geval op de hoogte bent van de basisbeginselen van de wereld van crypto en blockchain. Daarnaast dien je ook goed te begrijpen wat de basisprincipes zijn om winstgevend te handelen. De crypto masterclass is een training die je op dit gebeid op weg kan helpen.

Crowdfunding

Crowdfunding biedt ook tal van investeringsmogelijkheden. Er zijn inmiddels tal van websites waar je al met erg kleine bedragen kunt gaan investeren. Zo bedraagt bij de meeste platformen de minimale inleg 10€. Via crowdfunding kan je een portefeuille opbouwen van verschillende beleggingen, zoals particuliere leningen, waarbij je op lange termijn een mooi rendement kunt realiseren. Daarnaast kan je extra risicospreiding toepassen bij een beleggingsportefeuille.

Crowdfunding investeringsmogelijkheden

Onroerend goed

Door de jaren heen is onroerend goed een van de beste investeringsmogelijkheden gebleken. Indien je tijdens de bankencrisis een huis had aangeschaft en deze was gaan verhuren, dan had je ontzettend  veel geld verdiend. Hoogstwaarschijnlijk had je dan jouw geld meer dan ruimschoots verdubbeld.

Wel zijn de huizenprijzen ontzettend hoog op dit moment. De vraag is of dit zo doorgaat, of dat er een correctie op komst is. Daarentegen brengt een huis ook veel huur op. Door het tekort aan huizen zal dit ook wel zo blijven. Op dit gebied kan eigenlijk alleen nieuwe wetgeving dit, op korte of middellange termijn, veranderen.

Investeren in vastgoed met een klein bedrag

Omdat er voor het investeren in vastgoed ontzettend veel geld nodig is, is dit voor veel mensen niet weggelegd. Crowdfunding kan echter ook op dit gebied kansen bieden. Via crowdfunding is het namelijk mogelijk om ook met een klein bedrag deel te nemen in een vastgoedproject.

Grondstoffen

Via futures kan je investeren in grondstoffen. Bepaalde grondstoffen worden steeds schaarser, waardoor het best wel eens zo zou kunnen zijn, dat de prijzen van deze grondstoffen zullen gaan stijgen. 

Ook het gebruik van bepaalde grondstoffen zal in de toekomst gaan toenemen. Ook hierdoor zou er best wel eens sprake kunnen  zijn van prijsstijgingen. Futures maken het mogelijk om  in te spelen op toekomstige prijsstijgingen.

Vreemde valuta

Valutahandel is ook iets waar door de jaren heen veel geld mee wordt verdiend. Zelf heb ik me een tijd toegelegd op de handel in Amerikaanse dollars via valuta opties. Daar heb ik indertijd best veel geld mee verdiend.

Het is echter wel een tijdrovende aangelegenheid. Je dient jezelf te verdiepen in politieke en economische ontwikkelingen, om een goed strategie te kunnen bepalen. 

Investeren in vreemde valuta

Ik sta echter wel weer op het  punt om hiermee aan de slag te gaan. Persoonlijk verwacht ik dat het Engelse Pond in de komende jaren gaat dalen. De gevolgen van de Brexit worden langzaam duidelijk en in mijn opinie ligt een hoge inflatie op de loer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *