Internetbankieren

Internetbankieren

Het internetbankieren, of het mobiel bankieren, heeft zo zijn voordelen en nadelen. Doordat er steeds minder mensen bij een bank langs gaan, hebben veel banken ervoor gekozen het kantorennetwerk af te bouwen. Even binnenlopen bij een bank wordt steeds lastiger.

Aan de andere kant kan je nu bijna alles zelf regelen, zonder dat je er de deur voor uit hoeft. Bovendien hoef je geen afspraak meer te maken en is alles snel geregeld.

Het belang van gebruiksvriendelijk internetbankieren

Het internetbankieren is dermate belangrijk geworden, dat het een belangrijke factor is bij het uitkiezen van de bank die bij je past. De nieuwe online banken zoals de N26 maken alleen nog maar gebruik van een app. Dit maakt dat deze app gebruiksvriendelijk en bovendien ook veilig is, nog belangrijker.

Een bankrekening openen zonder internetbankieren bestaat tegenwoordig niet meer. Maar welke bank is nu de beste op dit gebied? Dit is in onze opinie grotendeels een persoonlijke voorkeur.

Wat is er allemaal mogelijk via het internetbankieren?

Naast de standaard bankzaken, zoals het inzien van de afschrijvingen en bijboekingen, dient het internetbankieren in onze opinie ook aan de volgende voorwaarden te voldoen:

  • Instellen van een opnamelimiet om het risico op fraude te beperken
  • Het verzenden van betaalverzoeken
  • Stopzetten van automatische incasso`s
  • Overzichten waar je jouw geld aan uitgeeft
  • Snel maar toch veilig inloggen
  • Meldingen ontvangen wanneer er geld wordt afgeschreven

 

Verschillende methoden om in te loggen

Banken hanteren verschillende methoden om in te loggen. Zo is er de Rabo scanner, waarmee je een code die op het beeldscherm verschijnt dient te scannen. 

Ook maken zij nog gebruik van een random reader. De ABN AMRO heeft weer hun eigen cardreader, die een code genereert om mee in te loggen.

Internetbankieren inloggen

Over het algemeen werken al deze methoden goed om eenvoudig en snel te kunnen inloggen.

Hoe presteren de verschillende banken?

Persoonlijk zijn wij erg tevreden met het internetbankieren van KNAB en de N26 bank. Zij bieden alles wat je nodig hebt. En dat tegen een gunstige prijs, of zelfs geheel gratis.

KNAB

Het inloggen bij KNAB, via de vingerafdruk maakt het erg eenvoudig om in te loggen. Voor de rest blinkt de app van KNAB uit in eenvoud. Er is geen overdreven aanbod van mogelijkheden, maar alles wat je nodig hebt is eenvoudig terug te vinden.

√ Vaste prijs voor meerdere bankrekeningen
√ 1ste jaar 50% korting
√ Bankieren via een eenvoudige app

N26

De N26 bank biedt niet de mogelijkheid om in te loggen middels een vingerafdruk. Daarentegen biedt de app wel meer mogelijkheden. 

Vooral het inzicht in de uitgaven is een sterk punt van de app. Het grootste voordeel is en blijft dat de bankrekening gratis is. Tegenwoordig dien je echter wel eenmalig een klein bedrag te betalen indien je een bankpas wilt ontvangen.

√ Gratis bankrekening & internetbankieren
√ Bespaar op wisselkoerskosten
√ Binnen een paar minuten te openen

Openbank

Met het internetbankieren van de Openbank hebben wij persoonlijk geen ervaring. Wel is op diverse websites terug te lezen dat gebruikers doorgaans erg tevreden zijn. Daarbovenop heeft deze bank ook het voordeel dat een bankrekening gratis is.

√ Internetbankieren zonder kosten
√ Pin altijd gratis bij de bank Santander
√ Direct online te openen

Wise

Wise biedt nog niet zo heel erg lang hun diensten aan op het gebied van internet bankieren. Deze van origine money transfer service biedt tegenwoordig echter een gratis multi-currency rekening aan. 

Dit is uitermate handig indien je wel eens te maken hebt met een overboeking naar een buitenlandse rekening. Op die manier profiteer je altijd van de voordelige tarieven op dit gebied van Wise. Let wel op, Wise heeft geen een  bankvergunning, waardoor het depositogarantiestelsel niet van toepassing is.

√ Een gratis multi-currency rekening
√ Eenmalige lage bijdrage voor een bankpas
√ Profiteer van voordelige wisselkoersen

bunq

bunq is een andere innovatieve bank, waarbij de app uitblinkt in functionaliteit. Daarnaast proberen zij het transparante en overzichtelijk te houden. Daarnaast is dit in onze opinie de groenste bank, die echt een verschil probeert te maken op het gebied van co2 neutraal bankieren.

√ Groen bankieren
√ Meerdere betaalrekeningen voor 1 vast bedrag
√ Een prepaid creditcard zonder kosten

Fraude en veiligheid

Helaas krijgt elke bank te maken met phishing mails. Hier is als bank zijnde niet zo heel veel tegen te doen. Je kan er tegenwoordig bijna vanuit gaan, dat wanneer je een email van een bank ontvangt, dat het hier om een phishing poging gaat.

Vanuit dit oogpunt is het dan verstandig om nooit op een link te klikken in een e mail die afkomstig lijkt van een bank. Twijfel je over de echtheid van een e mail, neem dan gewoon contact op met de bank. 

Dit is helaas het nadeel van het internetbankieren. Alles wat via het internet gaat krijgt te maken met oplichting en scams.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *