Internet bank Nederland

Internet bank Nederland

Het kenmerk van het internet is dat er geen grenzen bestaan. Dit zie je ook terug op het gebied van banken. In het verleden was het als Nederlander lastig om een bankrekening in het buitenland te openen. Een internet bank in Nederland is echter niet langer noodzakelijk om een bankrekening te openen. Je kan in verschillende landen terecht.

Nu kun je namelijk eenvoudig een bankrekening openen bij bijvoorbeeld de N26. En eigenlijk open je dan gewoon een Duitse bankrekening. Dit zie je bijvoorbeeld terug aan het IBAN nummer wat met DE begint.

Welke internet banken zijn Nederlands?

Naast deze internetbanken die in het buitenland zijn gevestigd, zijn er echter ook internet banken die gewoon Nederlands zijn. Een bekende internetbank is bijvoorbeeld KNAB plus. Maar ook Bunq is een Nederlandse Internet bank. Zij zijn officieel gevestigd in Amsterdam

Wil je graag een bankrekening openen bij een internetbank, maar dan wel het liefst een een internet bank in Nederland, ook dan heb je voldoende keuze. De keuze die je vandaag de dag hebt, zie je terug in onderstaande lijst.

  • Bunq
  • KNAB
  • ASN Bank
  • Triodos
  • Moneyou Go

Waarom zou je een rekening openen bij een online bank?

Het openen van een bankrekening bij een internet bank in Nederland, in plaats van bij bijvoorbeeld de ABN AMRO, kan je veel geld besparen.

Het frappante is dat Moneyou Go, ook een internet bank in Nederland, een bank is waar je ook een gratis betaalrekening kan openen. 

internet bank Nederland waarom

En Moneyou is gewoon een 100% dochter van de ABN AMRO. Aan de ene kant verhoogt de ABN AMRO de kosten van een bankrekening, terwijl je tegelijkertijd bij hun dochteronderneming gewoon geheel gratis een bankrekening kan openen.

Betaalde en gratis bankrekeningen

Niet elke bankrekening bij een internet bank is gratis. Zo dien je voor een rekening bij Bunq, voor bijvoorbeeld een Bunq premium rekening, wel maandelijks te betalen. In onze ogen is dit het geld echter meer dan waard, omdat zij zich op veel gebieden onderscheiden ten opzichte van traditionele banken. 

De kosten van Bunq premium zijn overigens 7,99€ per maand. Ook al is dit niet de goedkoopste bankrekening, dit bedrag verdien je echter snel weer terug, doordat er bijvoorbeeld er geen wisselkoersopslag op vreemde valuta wordt toegepast.

Snel en eenvoudig via het internet een bankrekening openen

Een rekening openen is doorgaans erg eenvoudig. Dit hoort ook zo bij het huidige internettijdperk. Meer dan een paar minuten zal het je niet kosten om een rekening te openen. 

Snel een bankrekening openen

Daarnaast hoef je ook geen contracten en dergelijke te ondertekenen en vervolgens per post op te sturen.

Bankrekening, app en betaalpas inclusief

Bij een bankrekening hoort natuurlijk ook een bankpas. Dit is iets wat je nodig hebt om bijvoorbeeld in een supermarkt of restaurant te kunnen betalen. Overigens is dit ook enigszins achterhaald, want door het gebruik van Google Pay of Apple Pay heb je eigenlijk nauwelijks nog een betaalpas nodig. 

Echter, ook bij een internet bank in Nederland ontvang je alles wat je nodig hebt om je geldzaken te kunnen regelen. Hieronder valt bijvoorbeeld een bankrekeningnummer met een IBAN nummer, het gebruik van een app en/of toegang tot online bankieren en een betaalpas.

Hoe profileren banken zich?

Wat in de praktijk opvalt is dat bepaalde banken zoals Bunq zich profileren als zijnde een internet bank. Bij andere banken zoals KNAB en de ASN zie je dit minder terug. Zij profileren zich meer als een standaard bank, maar toch opereren zij geheel online.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *