Hoogste rente

Hoogste rente

Op zoek naar de hoogste rente? Op deze pagina vind je de spaarrekeningen waarbij je nog spaarrente ontvangt.

Wat is een hoge rente?

Helaas dienen we wel direct te vermelden dat een hoge rente op dit moment nog steeds een lage rente is. De algemene rentestand is nu eenmaal al een behoorlijk lange tijd erg laag. Daarnaast lijkt het er ook niet op dat hier op korte termijn verandering in gaat komen. 

Maar toch, alles wat je op dit moment kunt ontvangen is mooi meegenomen.

Actuele rentestanden

Onderstaand een overzicht van alle spaarrekeningen die op dit moment nog rente vergoeden. Hierbij gaan we uit van een rente van minimaal 0,10% op jaarbasis. Lager is in onze opinie te verwaarlozen.

BankRenteDepositogarantiestelsel
Openbank0,20%Spanje
Bigbank0,25%Estland
Nordax bank*0,15%Zweden
Leaseplan bank0,10%Nederland
Lloyds bank0,30%Duitsland

Een spaarrekening openen bij de Nordax bank kan je eenvoudig doen via Raisin. Op die manier ontvang je van Raisin ook nog een extra bonus.

Vrij opneembare spaarrekening of spaardeposito

Eigenlijk geldt zowel voor een vrij opneembare spaarrekening, zonder beperkende voorwaarden, als ook voor een deposito spaarrekening dat de rentevergoeding erg laag is. 

De hoogste rente ontvang je op dit moment niet bij Nederlandse banken. Zo biedt de in Estland gevestigde Bigbank voor een lange termijn deposito een rente van maximaal; 1,5% per jaar.  Dit is de bank die de hoogste spaarrente biedt op dit moment.

Wel dien je jezelf op dit moment af te vragen, of het met de huidige lage rentestand wel verstandig is om geld langdurig vast te zetten. 

Want wat als de rentestand de komende jaren gaat stijgen? Dan kan je niet profiteren van deze hogere rente, indien je een termijndeposito hebt afgesloten.

Een variabele rente zorgt ervoor dat je in de toekomst kan profiteren wanneer de rente gaat stijgen.

Hoogste variabele rente

De negatieve rente

Aan de andere kant kan de rentestand altijd nog verder dalen. Iedereen heeft inmiddels wel gehoord van de negatieve rente, dat je rente dient te betalen in plaats van te ontvangen. Dit fenomeen is op dit moment nog beperkt tot relatief hoge saldo`s. Het is echter niet onmogelijk dat je in de toekomst ook over een lager saldo al dient te gaan betalen.

Sparen buiten de landsgrenzen

Het Europese garantie depositostelsel zorgt er eigenlijk voor dat je ook met een gerust hart buiten de landsgrenzen kunt sparen. 

Zolang de bank waar je gaat sparen maar in het bezit is van een bankvergunning. Het depositogarantiestelsel is namelijk geldig binnen alle landen van de Europese Unie.Waar je echter wel op dient te letten bij het sparen buiten de landsgrenzen, is de valuta waarin je gaat sparen. Ga je een spaarrekening openen in een andere valuta dan de euro, dan loop je namelijk een koersrisico. 

Dit kan voor vervelende verrassingen zorgen wanneer je het geld weer wilt terugwisselen naar de euro. Het tegenovergestelde is uiteraard ook mogelijk.

Sparen buiten Nederland

Hoger rendement met een hoger risico

Ook al is de rente erg laag, sparen biedt nog altijd een belangrijk voordeel. Sparen is nu eenmaal de enige vorm van geld investeren zonder risico. Ga je op zoek naar een hoger rendement en ga je bijvoorbeeld beleggen op de beurs, of zelfs in cryptocurrencies of via crowdfunding investeren, dan zal er altijd sprake zijn van een risico. En bij sommige vormen van investeren zelfs een erg hoog risico.

Dus ook al groeit het geld op spaarrekening bijna niet, je weet wel zeker dat je het geld niet kwijt raakt. Wel dien je er dan voor te zorgen dat je niet meer dan 100.000 euro per bank spaart, want dat is het maximale bedrag dat een overheid vergoed wanneer er sprake is van een een faillissement van de bank. En ook al gaan banken bijna nooit failliet, het is toch verstandig om op dit punt op zeker te spelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

×
Show
BankSpaarvormRente
Rietumu2 jaar deposito4,45%
Banca Progetto1 jaar deposito4,20%
Klarna Bank1 jaar deposito4,16%
Haitong1 jaar deposito4,10%
Nordax BankVrij opneembaar3,06%
Rente per 09/12/2023

Meer informatie