Hoeveel kan XRP waard worden

Hoeveel kan xrp waard worden

Hoeveel kan de XRP waard worden? De verwachtingen rond de Ripple zijn best hooggespannen. Voorlopig kan de cryptomunt echt niet concurreren met de Bitcoin of Ethereum. De market cap van 46,3 miljard dollar is op dit moment slechts een fractie van de marktwaarde van zowel de Bitcoin en de Ethereum.

Waarom zijn de verwachtingen hooggespannen?

Wat de XRP uniek maakt, is dat zij samenwerken met financiële instellingen zoals verzekeraars. Andere cryptomunten proberen juist de “middle man” uit te schakelen. Hierdoor zou de munt wel eens meer gebruikt kunnen gaan worden in het dagelijkse betalingsverkeer. De hoge verwachtingen op de lange termijn zijn dan ook voor een groot gedeelte hierop gebaseerd.

Daarnaast heeft de Ripple nog twee andere grote voordelen. Ten eerste ligt het energieverbruik vele malen lager dan bij de Bitcoin. Het enorme energieverbruik van de Bitcoin is in mijn opinie toch een potentieel struikelblok voor het verder stijgen van de koers van de Bitcoin. Daarnaast worden transacties van de Ripple ook veel sneller uitgevoerd dan dat dit bij de Bitcoin het geval is.

Recente koersontwikkelingen

Tegenover de positieve berichten staat wel dat de koers van de Ripple niet zo sterk gestegen is zoals dat bij de Ethereum en Bitcoin het geval is. Aan het begin van het jaar lag de koers zo rond de 0,20€ en op dit moment ligt de koers zo rond de 0,88€. In april heeft de koers bijna de 1,50€ aangetikt, maar is sindsdien toch weer behoorlijk weggezakt. De komende jaren zou volgens de experts de koers verder dienen te gaan stijgen.

Recente koersontwikkeling XRP

Nieuwe partnerships

In 2022 zullen er nieuwe partnerships worden aangekondigd. Dit zal ongetwijfeld een positief effect hebben op de koers. Wel is het nog afwachten welke partnerships er daadwerkelijk tot stand zullen komen. Het is dan ook van belang om het crypto nieuws goed in de gaten te houden, indien je overweegt te investeren in deze cryptomunt.

De Ripple kan je via verschillende crypto exchanges aanschaffen. Zo kan je terecht bij ondermeer Bitvavo, Ook is het mogelijke om de Ripple bij eToro aan te schaffen.

Aangespannen rechtszaak door de SEC

De Amerikaanse Securities Exchange Committee heeft een rechtszaak lopen tegen het bedrijf achter de Ripple. Het bedrijf wordt ervan beschuldigd dat zij voor een bedrag van 1,3 miljard dollar van de cryptomunt hebben verkocht via een niet geregistreerde ICO.

Deze rechtszaak loopt nog steeds en wordt verwacht ergens midden volgend jaar te worden afgerond. Het lijkt er toch sterk op dat de koers blijft hangen, zolang deze rechtszaak niet definitief is afgerond. Daarnaast is uiteraard ook de uitkomst van groot belang voor de verdere koersontwikkeling.

De waardering van het bedrijf Ripple wordt geschat op 10 miljard USD. De eventuele boete zou dan ook enorme invloed kunnen hebben.

Crypto background

Eenvoudig, goedkoop en vertrouwd crypto kopen en verkopen is mogelijk via Litebit. Meermaals verkozen tot beste broker.

Meer dan 70 crypto`s
Lage kosten
Nederlands platform

 

Gratis account openen >>

Er wordt echter ook wel beweerd dat de rechtszaak eigenlijk niet zozeer om Ripple gaat, maar meer om Crypto in het algemeen. Daardoor zal een uitspraak van de rechter grote invloed hebben op de hele cryptocurrency handel. Vanuit dat oogpunt wordt er dan ook veel tijd en energie gestoken in het juridische proces, omdat de invloed van de uitspraak gigantisch kan zijn. Deze rechtzaak speelt dan ook een grote rol bij de vraag, hoeveel kan de XRP waard worden.

Hoeveel kan XRP eind 2022 waard worden?

We hebben gekeken naar wat verschillende experts en beleggers voorspellen wat de koers eind 2022 zou kunnen zijn. Hierbij willen we uitdrukkelijk vermelden dat dit de verwachtingen zijn van deze experts en niet onze eigen voorspelling. Een eigen voorspelling kunnen we niet geven op dit moment.

Hoeveel kan xrp waard worden 2022

Mede gezien de lopende rechtszaak kan dit alle kanten opgaan. We kijken daarom ook naar meningen van de experts die dagelijks met de XRP bezig zijn.

In de onderstaande tabel hebben we de verwachtingen van verschillende experts weergegeven.

 31-12-202231-12-2023Lange termijn
Tradingbeast$1,62$1,57$1,63
Wallet Investor$2,00$2,80$4,00
Crypto Ground$1,85$2,37$3,20
Changelly$1,42$3,84$4,52
Long forecast$0,70$0,66$0,15
Coin price forecast$1,47$3,33$4,76

Is dit de beste crypto voor de lange termijn? Wij zijn van mening dat dit best weleens het geval zou kunnen zijn. Echter, een ding weet je zeker bij het handelen in crypto, zekerheid heb je nooit. Volgens Wallet Investor, Changelly en Coin Price forecast zal de koers hard gaan stijgen. Daarentegen is het opvallen dat Long forecast het daarentegen negatief inziet.

Bron: Litefinance.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *