Hoe koop je bitcoins?

Hoe koop je bitcoins

Degene die als eerste zijn ingestapt in de Bitcoin zijn inmiddels bijna allemaal miljonair. Hierdoor willen steeds meer mensen Bitcoins aanschaffen. Maar hoe koop je Bitcoins nu eigenlijk?

Een wallet om Bitcoins op te slaan

Bij het beleggen in aandelen heb je een beleggingsrekening nodig om aandelen te bewaren. Bij cryptocurrencies heb je een wallet nodig om de Bitcoins te kunnen opslaan. In het verleden werd er vaak gebruik gemaakt van een hardware wallet, waar de crypto zoals Bitcoin in werden opgeslagen. 

Tegenwoordig biedt elke exchange wel een wallet aan, waar je direct jouw Bitcoins in kunt opslaan, zodat je niet langer een extra wallet dient aan te schaffen. Wel dien je goed te letten op de beveiliging. Daarnaast heb je dit ook gedeeltelijk zelf in de hand. Gebruik je bijvoorbeeld als username jouw e mailadres, dan is dit vragen om problemen.

Beveiling is belangrijker dan kosten

Alles wat met het internet in verbinding staat kan worden gehackt. Op dat gebied biedt een hardware wallet het voordeel dat je deze niet direct verbindt met het internet. Dat is alleen nodig indien je een transactie wilt uitvoeren. Heb je een groot aantal Bitcoin in jouw bezit, dan zou ik zeker niet op de kosten besparen van de aanschaf van een veilige Bitcoin wallet.

Koop je Bitcoins voor de lange termijn en ben je niet van plan om binnen afzienbare tijd een transactie uit te voeren? Dan biedt een hardware wallet in mijn opinie zeker nog voordelen.

Hoe koop je Bitcoins via een  broker?

Bitcoins kopen doe je via een broker. Zij brengen als het ware de kopers en verkopers bij elkaar. Ook als je Bitcoins wilt verkopen, dan doe je dat via een Broker. Bij het kopen en verkopen van een Bitcoin krijg je te maken met transactiekosten. Dit is de vergoeding die je betaald aan de broker, die het voor jou mogelijk maakt om Bitcoins te kopen en verkopen.

Hoe koop je bitcoins via Brokers

Een van de bekendste en meest gebruikte brokers in Nederland is Bitvavo. Door een account aan te maken en saldo te storten, via Ideal, kan je direct Bitcoins kopen. Dit is praktisch gelijk aan het kopen van aandelen.

Er komen steeds meer manieren bij om Bitcoin te kopen. Zo zijn er meer en meer brokers die zich in eerste instantie richten op het handelen in aandelen, maar waar je inmiddels ook Bitcoins kunt kopen. Via eToro kan je bijvoorbeeld handelen in verschillende cryptocurrencies.

Crypto kopen via online banken

Er zijn ook online banken die het nu eenvoudig maken om verschillende cryptocurrencies te kopen. Zo kan je dit bij Revolut direct doen vanuit de app en biedt ook WIrex deze mogelijkheid. Wel is het zo dat je bij Revolut een bedrag van 1,5% van het transactiebedrag betaald. Bij Wirex ligt dit op dit moment op 1%.

Hoeveel Bitcoin je wilt kopen bepaalt of het zinvol is om dit via een Revolut of Wirex te doen. Indien je echt wilt gaan handelen, dan ben je goedkoper uit om bij een gespecialiseerde crypte exchange een account te openen. Bij Bitvavo koop je goedkoop en veilig Bitcoin in vergelijking met Revolut en Wirex.

De beste Bitcoin broker is overigens niet per definitie de goedkoopste. Beveiliging is in mijn opinie nog belangrijker. Liever iets meer betalen, zodat jouw gekochte cryptocurrencies veilig zijn, dan goedkoop uitzijn en jouw cryptocurrencies kwijtraken door een hack. Of een eigenaar van een platform die ermee vandoor gaat. Dat gebeurd in de praktijk helaas ook.

Hoeveel kost het om een Bitcoin te kopen?

De toenemende concurrentie tussen de verschillende brokers heeft ervoor gezorgd dat de transactiekosten de afgelopen jaren zijn gedaald. Je dient nu rekening te houden met transactiekosten die zo tussen de 0,15% en 0,25% liggen. 

Des te meer Bitcoins je gaat kopen, des te lager deze kosten zullen zijn. Ga je meer dan 25.000.0000 investeren, dan betaal je nog maar 0,04%.

Hoeveel kost Bitcoin kopen

Let wel dat er naast de transactiekosten bij het kopen of verkopen van Bitcoins er ook nog andere kosten in rekening worden gebracht. Zo dien je bij Bitvavo te betalen indien je Bitcoins wilt omzetten naar Euro`s. 

Deze kosten worden uitgedrukt in de koers van de cryptomunt zelf. Zo betaal je bij het opnemen van het bedrag van een Bitcoin 0.00002 BTC. Bij een koers van 35.000€ komt dit neer op een bedrag van 7€. Dit zorgt ervoor dat het opnemen van een klein bedrag zoals bijvoorbeeld 50€ niet rendabel is.

Moet ik hele Bitcoins kopen?

Door de enorme waarde van een Bitcoin zijn er maar weinig mensen die direct een of meerdere hele Bitcoins aankopen. Dit is ook niet nodig. Je kan gewoon bijvoorbeeld voor 100€ Bitcoins kopen. Dan ontvang je een gedeelte van een Bitcoin.

Is het nog steeds verstandig om Bitcoins te kopen?

Nu we de vraag hoe koop je Bitcoins hebben beantwoord, is het ten slotte ook van belang om te kijken of het nog steeds interessant is om Bitcoins te kopen. Deze vraag is lastig te beantwoorden. De meeste experts verwachten nog steeds dat de koers nog fors gaat stijgen. Dit zijn echter slechts verwachtingen.

Wat de beste cryptomunten voor de langere termijn zijn, is lastig te voorspellen. Persoonlijk zie ik veel toekomst in munten zoals de Cardano, Cosmos en Ethereum. De crypto masterclass is een training die je leert hoe je de munten met de meeste potentie kunt ontdekken.

Bitcoin day trading

De grote schommelingen in de Bitcoin koers bieden wel kansen voor Daytrading. Dit is een methode waarbij je Bitcoins koopt en bij een kleine koersstijging direct de Bitcoins weer verkoopt. Omdat bij Daytrading grote koersfluctuaties essentieel zijn, lenen Cryptocurrencies zich hiervoor uitermate goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *