GWK transactiekosten

GWK transactiekosten

Heb je buitenlandse valuta nodig? Dan is het gwk een plek waar je goed terecht kunt. De gwk transactiekosten zijn in onze opinie echter niet altijd het voordeligst.

Snel aan vreemde valuta komen

Heb je snel buitenlands geld nodig in contanten, dan is het gwk een goede plek om aan deze valuta te komen. Zij hebben doorgaans behoorlijk wat vreemde valuta op voorraad. Zeker voor veel gebruikte valuta`s, zoals het Britse pond en Amerikaanse dollar.

Wel is het verstandig dat indien je een groter bedrag nodig hebt, of je hebt een minder gangbare valuta nodig, deze van tevoren te bestellen. 

Met een valuta bestelling weet je zeker dat de valuta die je nodig hebt voorradig is. Je kan echter ook altijd last minute bij een vestiging op Schiphol plaza terecht.

De valuta terugkoopgarantie

Een voordeel van het wisselen bij een gwk travelex vestiging is de valuta terugkoopgarantie. Heb je na jouw reis nog buitenlandse valuta over, dan krijg je bij een vestiging van het gwk travelex gegarandeerd jouw geld terug in euro`s.

Hoeveel bedragen de transactiekosten bij het gwk?

Geld wisselen bij het gwk is niet gratis. Dit is logisch, wat zijn dienen uiteraard geld te verdienen om te kunnen bestaan. 

Standaard zijn de gwk transactiekosten 0,75% van het bedrag dat je wilt wisselen. Daarnaast wordt er een minimumbedrag van 3,25€ berekend. Vaak zal het dus zo zijn dat je het minimumbedrag van 3,25€ dient te betalen. 

Op basis van het percentage van 0,75% procent dien je namelijk een bedrag van 433€ euro te wisselen om op het minimumbedrag van 3,25€ aan transactiekosten te bereiken. Dit is toch een aanzienlijk bedrag

Dit maakt in onze ogen de gwk transactiekosten op basis van het percentage enigszins misleidend. 

De maximale transactiekosten

Naast het minimumbedrag geldt er ook een maximaal bedrag voor de transactiekosten bij het wisselen bij een  gwk travelex vestiging. Dit is een bedrag van 7,50€. Om dit bedrag te bereiken dien je een bedrag van 1,000 euro`s te wisselen.

De gwk travelex wisselkoers

Naast de transactiekosten dien je ook rekening te houden met de wisselkoers. Vandaag (18.02.2021) ontvang je bij gwk travelex bijvoorbeeld voor 1 euro 1,1047 USD. Terwijl de officiële wisselkoers 1,2137 bedraagt. De gwk travelex wisselkoers is dus niet de voordeligste.

Dus ook al maak je gebruik van een actie waarbij er 0% provisie in rekening wordt gebracht, je zal indirect toch betalen door de onvoordelige wisselkoers.

GWK transactiekosten en wisselkoers

Gebruik maken van creditcard of betaalpas

Vanuit dat oogpunt is het onze opinie verstandiger om in  het buitenland zoveel mogelijk met een bankpas of creditcard te betalen. 

Heb je contant geld nodig, dan kan je ook gewoon in het land van bestemming pinnen. De koers zal in dat geval veel gunstiger uitvallen. Dit verschilt echter wel van bank tot bank. 

Zo rekenen de bunq bank en de n26 geen toeslag op de middenkoers. Bij de ABN AMRO en de Rabobank wordt er een opslag van 1,2% in rekening gebracht. Ook met die opslag ben je echter nog steeds voordeliger uit.

Voordelig giraal geld overmaken

Dien je geld over te maken naar het buitenland, dan kan je dat vandaag de dag doen via verschillende online betaaldiensten. Transferwise is hiervan een goed voorbeeld. Je zal dan profiteren van een voordelige wisselkoers en erg lage transactiekosten. Dit zal veel geld besparen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

×
Show

Tot wel 7 keer goedkoper geld overmaken naar het buitenland? Dat kan met Wise!

Dit zijn de bedragen in USD die iemand ontvangt wanneer je 100€ naar Amerika overmaakt:

Wise: $115,97
Rabobank $99,46
ABN AMRO $106,65
ING $103,59