Gratis prepaid creditcard

Gratis prepaid creditcard

Ben je op zoek naar een prepaid creditcard, maar wil je hier eigenlijk niet voor betalen? Dan ben je op de juiste website terecht gekomen. Wij hebben op deze pagina een aantal gratis prepaid creditcards verzameld. Jij kunt hier eenvoudig van profiteren. Het aanvragen van een gratis prepaid creditcard kost je slechts een paar minuten.

Welke prepaid creditcards zijn gratis?

Er zijn op dit moment een aantal prepaid creditcards beschikbaar. Wat wij zelf de 3 beste opties vinden zijn de volgende.

De N26 debit mastercard

N26 gratis debit mastercard

Bij de N26 bank kan je een gratis bankrekening openen. Bij een bankrekening hoort natuurlijk ook een bankpas. Bij de N26 ontvang je deze in de vorm van een debit mastercard.

Nederlanders kunnen overigens ook een gratis maestro kaart aanvragen.

⇒ Eenvoudig en snel online aanvragen
⇒ Snel een gratis prepaid creditcard in huis
⇒ Profiteren van gunstige wisselkoersen

Bunq Travel Card

Gratis prepaid creditcard Bunq

Voor een bankrekening bij de Bunq bank dien je maandelijks te betalen. Echter, een Bunq travel card kan je gewoon geheel gratis aanvragen. Met deze gratis travel card kan je bijna overal in Nederland betalen. Bovendien wordt er bij betalingen in vreemde valuta geen toeslag op de wisselkoers toegepast.

⇒ Binnen een paar minuten aanvragen
⇒ Zero FX = Geen wisselkoersopslag
⇒ Veel mogelijkheden en opties

Revolut debit card

Gratis prepaid creditcard Revolut

Revolut lijkt erg op N26. Een bankrekening openen zonder kosten is ook bij Revolut mogelijk. Vervolgens ontvang je een geheel gratis debit mastercard. Ook zijn er geen maandelijkse kosten verbonden aan zowel het gebruik van de kaart en de bankrekening.

⇒ Eenvoudig online aanvragen
⇒ Inclusief gratis bankrekening
⇒ Handige app met veel extra`s

Het verschil tussen een prepaid creditcard en debitcard

Deze twee termen worden door elkaar gebruikt. In de praktijk zijn deze kaarten hetzelfde. Je dient eerst een saldo te storten, alvorens je deze kan gebruiken. Daarentegen kan je bijvoorbeeld een mastercard classic gewoon direct gebruiken, zonder eerst een saldo te storten. 

Aan gewone creditcards zijn altijd jaarlijkse kosten verbonden. Van dit type kaart bestaan er geen gratis versies. Wel kan je vaak profiteren van een welkomstaanbod, waarbij je bijvoorbeeld het eerste jaar niks hoeft te betalen. 

De goedkoopste standaard creditcard kost ongeveer 25€ per jaar. Een American Express Green Card kost je daarentegen 66€. WIl je het helemaal bont maken, dan is er ook een American Express platinum card waarvoor je meer dan 700€ dient te betalen.

Waarom betalen voor een prepaid creditcard?

Er zijn ook een aantal opties voor het aanschaffen van een prepaid mastercard waarvoor je dient te betalen. Een voorbeeld hiervan is de ANWB prepaid creditcard. Per jaar dien je hiervoor een bedrag van 25€ te betalen.

Een prepaid creditcard kopen is in onze ogen eigenlijk niet langer noodzakelijk. De bovengenoemde gratis opties zijn prima prepaid cards. 

Verstandig omgaan met geld

Bij en normale creditcard is het best wel eenvoudig geld uitgeven. Je hoeft het toch pas later te betalen. Zo kan je snel online aankopen doen, zonder dat je jouw banksaldo ziet dalen. 

Je geeft eigenlijk niet jouw eigen geld uit, maar het is geleend geld waarmee je betaald. Want aan het einde van de maand dien je alsnog de rekening te voldoen.

Dat is in onze ogen het grote nadeel van een gewone creditcard. Bij een ABN AMRO en eigenlijk bijna elke andere bank, kan je een gewone creditcard aanvragen. Hierbij dien je dan wel te voldoen aan bepaalde vereisten.

Het saldo van een prepaid creditcard opwaarderen

Zoals hierboven al aangegeven dien je eerst saldo te storten alvorens je de kaart kan gaan gebruiken. Wij raden overigens aan om niet direct een groot bedrag te storten. 

Persoonlijk vinden wij het raadzaam regelmatig de kaart op te waarderen en dan met kleinere bedragen. Zo houdt je jouw uitgaven beter in de hand. Je zal in de praktijk merken dat des te meer geld je op de kaart hebt staan, des te meer geld je zult gaan uitgeven.

Opwaarderen kan je eenvoudig doen. Dit kan bijvoorbeeld via Ideal of een bankoverschrijving. In beide gevallen zal het saldo direct zichtbaar zijn op jouw kaart.

Kan iedereen een creditcard aanvragen?

Niet iedereen komt in aanmerking voor een normale creditcard. Ten eerste dien je de BKR toetsing te doorstaan. Daarnaast dien je ook te voldoen aan inkomensvereisten. Bij de minimale bestedingslimiet is een netto maandinkomen van 1100 euro vereist. 

Voor bijvoorbeeld studenten is dit best wel een fors bedrag. Een prepaid creditcard aanvragen is echter ook voor studenten geen enkel probleem.

Wanneer je geen normale creditcard kunt aanvragen, kan je gelukkig altijd nog een gratis prepaid creditcard aanschaffen. Bij een dergelijke aanvraag gelden er geen voorwaarden wat betreft een minimuminkomen en ook wordt er geen BKR toetsing uitgevoerd.

Is een gratis prepaid creditcard wel veilig?

Tegenwoordig is veiligheid van data uitermate belangrijk. Een gratis prepaid creditcard dient daarom dan ook veilig te zijn. Het goede nieuws hier is dat de uitgevers van de hierboven genoemde kaarten allemaal state-of-the-art fintech bedrijven zijn.

Technologie en data beveiliging is hun  core business. Je kunt er dus vanuit gaan dat de gratis prepaid creditcard die zij verstrekken veilig is. 

Hierbij dienen we wel te vermelden dat je uiteraard zelf hier op een goede manier mee dient om te gaan. Het bewaren van de pincode tezamen met de kaart is bijvoorbeeld iets wat je nooit dient te doen.

Daarnaast kan je bijvoorbeeld ook instellen dat je elke keer als de kaart wordt gebruikt een pushbericht ontvangt. Op die manier houdt je 100% controle over hetgeen er met jouw kaart gebeurt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *