Goedkoopste creditcard

Goedkoopste creditcard

Als je op zoek bent naar een nieuwe, of een extra creditcard, waarom zou je dan niet kiezen voor de goedkoopste creditcard? Wel is het in onze ogen van belang om ook de voorwaarden en de extra`s in de gaten te houden. 

Echter, de voorwaarden verschillen niet zo heel veel tussen de verschillende creditcards. Wel is er een groot verschil tussen een prepaid creditcard en een gewone creditcard.

Standaard creditcard versus prepaid

Een prepaid creditcard vertoont eigenlijk weinig van de eigenschappen van een normale creditcard. Zo dient er eerst saldo te worden gestort, alvorens je de kaart kunt gebruiken. Er is dus geen sprake van krediet, wat de naam eigenlijk wel suggereert.

Dit houdt niet in dat een dergelijke kaart alleen maar nadelen heeft. Zo is het op deze manier eenvoudiger om jouw uitgaven onder controle te houden. Een creditcard met een hoge bestedingslimiet zorgt ervoor dat je eenvoudig veel geld gaat uitgeven. 

Ben je vervolgens niet in staat om de rekening op tijd te betalen, dan wordt de goedkoopste creditcard opeens toch een erg dure creditcard. De rente en soms ook aanvullende administratieve kosten die in rekening worden gebracht zijn namelijk erg hoog.

Daarnaast zijn er inmiddels meer dan voldoende gratis creditcards in de vorm van prepaid creditcards beschikbaar. 

Overzicht creditcards en jaarlijkse kosten

Bekijk de actuele kosten van de verschillende aanbieders en vindt op deze manier eenvoudig de goedkoopste creditcard.

 

 

N26 prepaid creditcard

1. N26 Prepaid mastercard

De prepaid mastercard van de N26 bank is geheel gratis. Ook al is het de Duitse bank N26 die deze kaart uitgeeft, ook als Nederlander zijnde kan je deze kaart gewoon aanvragen.

Omdat het om een prepaid kaart gaat bestaat er geen inkomenseis en wordt er ook geen BKR toetsing uitgevoerd.

Geheel gratis

Na het aanvragen krijg je de kaart thuis gestuurd. Door de voordelige wisselkoersen populair bij mensen die veel reizen.

Geen verzekering
Zonder BKR toetsing
Voor elk inkomen

Openbank prepaid kaart

2. Openbank Prepaid mastercard

Voor de prepaid mastercard van de Openbank betaal je geen maandelijkse bijdrage. Er wordt alleen een kleine vergoeding gevraagd als bijdrage voor de verzendkosten. Naast de prepaid creditcard biedt de Openbank nog vele andere diensten aan, zoals een gratis bankrekening of een spaarrekening.

Een BKR toetsing wordt niet uitgevoerd, omdat het om een prepaid kaart gaat.

Gratis

Alleen eenmalig 1,99€ voor de verzendkosten

Eenvoudig online aan te vragen voor Nederlanders

Geen verzekering
Zonder BKR toetsing
Voor elk inkomen

3. bunq EasyTravel

Deze prepaid creditcard is onafhankelijk van een bankrekening bij bunq aan te schaffen. Er wordt hiervoor eenmalig 9,99€ in rekening gebracht. Met deze prepaid kaart is het ook mogelijk om een borg te betalen. Saldo storten doe je eenvoudig door een ideal overboeking.

Aan te vragen zonder een BKR toetsing te ondergaan.

Gratis

Alleen eenmalig 9,99€

Profiteer van de lage wisselkoersopslag

Zonder verzekering
Geen BKR toetsing
Geen inkomenseisen

4. KNAB Mastercard

Ben je in het bezit van een bankrekening bij de KNAB bank? Dan is een Mastercard gratis. Voor een bankrekening bij KNAB betaal je 6€ per maand. Door de overstapbonus van 50€ bankier je overigens het eerste jaar praktisch gratis.

Bij een aanvraag wordt er een BKR toetsing uitgevoerd en om in aanmerking te komen dien je minimaal 1,200€ netto per maand te verdienen.

Gratis

In combinatie met een bankrekening bij KNAB

Profiteer van de lage wisselkoersopslag

90 dagen aankoopverzekering
BKR toetsing bij aanvraag
Ook een gratis card voor de partner

AMEX blue

5. American Express

Het spaarprogramma maakt de American Express kaart interessant. Daarnaast is de service van American Express iets waarvoor zij bekend staan.

American Express biedt verschillende type kaarten aan, waaronder ook de American Express Flying Blue kaarten, die interessant zijn voor mensen die veel reizen.

Gratis

Indien je meer dan 3,000€ per jaar spendeert is de kaart gratis

Uniek Membership Rewards programma

Aankoopverzekering en fraudebescherming
BKR toetsing bij aanvraag
2 extra gratis kaarten inclusief

creditcard ANWB

6. ANWB Mastercard / visa

De ANWB biedt een creditcard aan voor een bedrag van 16€ per jaar. Hiervoor dien je dan wel lid te zijn van de ANWB. Voor dit bedrag zijn al jouw aankopen 180 dagen verzekerd tegen verlies, diefstal of beschadiging.

De maximale bestedingslimiet bedraagt 5,000€. De exacte bestedingslimiet wordt vastgesteld op basis van jouw persoonlijke financiële situatie.

16€ per jaar

Dit geld alleen indien je lid bent van de ANWB

Hoge bestedingslimiet van maximaal 5,000€

180 dagen aankoopverzekering
BKR toetsing bij aanvraag
Maximale bestedingslimiet van 5,000€

Aanbiedingen voor nieuwe klanten

Bijna elke creditcardmaatschappij heeft wel een aanbieding voor nieuwe klanten. Vaak wordt er in het eerste jaar geen bijdrage berekend voor het gebruik van de kaart. 

Daarbovenop wordt er soms ook nog wat extra geboden. Dit kan bijvoorbeeld zijn in de vorm van een cadeaubon. Bij de American Express Flying blue is dit vaak in de vorm van een aantal Flying blue miles.

Schaf je een Bijenkorf card aan, dan is het vaak het geval dat je een cadeaukaart van de Bijenkorf ontvangt. Kies je voor de ANWB visa kaart, dan zal je weer een cadeaukaart van de ANWB ontvangen.

In onze opinie is het verstandig om te bekijken wat op langere termijn de goedkoopste creditcard is en niet alleen naar de goedkoopste creditcard in samenhang met een welkomstaanbieding.

Hoe werkt een creditcard nu eigenlijk?

Het idee is, dat je gedurende maand uitgaven die je doet met de kaart worden opgespaard. Aan het einde van de maand ontvang je dan de rekening voor alle uitgaven die je hebt gedaan. Deze rekening dien je vervolgens binnen de gestelde betalingstermijn te voldoen. Vaak is dit 2 tot 3 weken na het datum van de factuur.

Wanneer wordt er rente in rekening gebracht?

Betaal je de rekening op tijd, dan worden er geen kosten in rekening gebracht. Op die manier heb je dan gedurende de maand genoten van een gratis krediet. Betaal je de rekening niet op tijd, dan wordt er wel rente in rekening gebracht. 

Dit is het geval bij alle creditcards. Deze rente is doorgaans gelijk aan de maximale toegestane rente. De goedkoopste creditcard heeft geen invloed op de rente die in rekening wordt gebracht. Door de corona crisis is deze tijdelijk gesteld op maximaal 10%. Voorheen bedroeg deze rente zelfs bijna 14%. Gebruik maken van een creditcard is erg handig, waardoor de rekening onopgemerkt hoog kan oplopen. Dit is in onze opinie iets om goed rekening mee te houden.

Veilig online betalen

Online betaal je tegenwoordig ook veilig met een creditcard. Door de toepassing van 2-factor-authentication is de fraude drastisch afgenomen. Met het alleen in het bezit hebben van een creditcardnummer kan je als fraudeur niet zoveel meer. Dit is ook het geval bij een goedkope creditcard.

Rente creditcard

Voorwaarden bij het aanvragen van een creditcard

Er worden bijna standaard de volgende voorwaarden gesteld waaraan je dient te voldoen, om in het bezit te komen van een creditcard:

  • Je dient minimaal 18 jaar oud te zijn
  • Woonachtig te zijn in Nederland
  • In het bezit zijn van een mobiele telefoon
  • Een minimum netto maandinkomen van 1,150€ te genieten
  • Een bankrekening bezitten bij een Nederlandse bank
  • Niet in het bezit zijn van een negatieve bkr notering

Zakelijke creditcards

Er bestaan ook zakelijke creditcards. In dat geval wordt de rekening naar het bedrijf verstuurd. De werking van de kaart is grotendeels hetzelfde. 

Wel is het vaak zo, dat je bij een zakelijke kaart een langere betalingstermijn kan overeenkomen. Daarnaast is het ook uit te onderhandelen dat er geen jaarlijkse bijdrage is verschuldigd.

Omdat er met zakelijke kaarten doorgaans meer geld wordt uitgegeven, is er op die manier al voldoende verdiencapaciteit voor de creditcardmaatschappij.

Zakelijke creditcard

Welke creditcard is het beste?

Het antwoord op de vraag wat nu de beste creditcard is, hangt grotendeels af van wat je ermee doet. Zo heeft de flying blue kaart van American Express het voordeel dat je Flying Blue miles kan sparen. Indien je al lid bent van dit frequent flyer programma, kan je op die manier extra snel miles sparen. Daarentegen is de creditcard zelf wel aanzienlijk duurder dan bijvoorbeeld de mastercard classic of de visa world card.

Het bepalen van de bestedingslimiet

Bij het bepalen van de bestedingslimiet wordt er gekeken naar jouw inkomen. Des te hoger het inkomen, des te hoger de bestedingslimiet zal zijn. Er wordt bij het aanvragen van een kaart gesteld dat je een netto inkomen dient te hebben van minimaal 1,150€ per maand, om in aanmerking te komen voor een creditcard.

Standaard is de bestedingslimiet 2,500€, maar bij een lager inkomen zal deze naar beneden worden bijgesteld. Doorgaans kan je ervanuit gaan dat de minimale bestedingslimiet zo rond de 1.000€ zal liggen. Indien je het zelf prettig vindt, kun je ook zelf opteren voor een lagere bestedingslimiet.

Indien jouw inkomen hoog genoeg is, dan kan je ook een hogere bestedingslimiet aanvragen, van bijvoorbeeld 5,000€.

Naast de inkomenstoets, zal er ook een bkr toetsing worden uitgevoerd. Hierdoor kan het zijn, dat ondanks dat jouw inkomen hoog genoeg is, een aanvraag alsnog wordt geweigerd.

Verzekeringen die zijn inbegrepen

Een aankoopverzekering is tegenwoordig bij een normale creditcard standaard inbegrepen. Zelfs bij de goedkoopste creditcard. Dit is voor een prepaid creditcard niet het geval.

Kies je voor een duurdere credit card, bijvoorbeeld voor een visa world card, dan zullen er aanvullende verzekeringen zijn inbegrepen. Hierbij kan je denken aan een doorlopende reisverzekering en een reis- ongemakken verzekering. Ook zal dan de aankoopverzekering een langere periode van toepassing zijn. Bijvoorbeeld 180 dagen in plaats van 90 dagen.

Overstappen van creditcard

Het overstappen van creditcard, om bijvoorbeeld voor de goedkoopste creditcard te kiezen is eenvoudig. Het is niet zo, als bijvoorbeeld bij het overstappen naar een andere bank, dat je veel zaken dient te regelen.

Goedkoopste creditcard verzekeringen

 

Daarnaast kan je door het overstappen naar een andere creditcard profiteren van welkomstaanbiedingen. Net zoals je dat gewend bent bij bijvoorbeeld het overstappen naar een ander energiemaatschappij.

Verschillende creditcardmaatschappijen

Je zult snel merken dat er best wel een groot aanbod is wat betreft creditcards. Echter, veel kaarten worden door of Mastercard of Visa uitgegeven. Zo zijn de creditcards van de ANWB visa creditcards.

De afhandeling van de betalingen wordt vervolgens geregeld door icscards. Dit is onafhankelijk van welke maatschappij je de creditcard hebt aangeschaft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *