Goedkoop een lening afsluiten

Goedkoop een lening afsluiten

Door te vergelijken voordat je een aankoop doet, kan je doorgaans behoorlijk wat geld besparen. Dit geldt ook voor het afsluiten van een lening. Goedkoop een lening afsluiten doe je door op voorhand verschillende leningen goed te vergelijken.

Welke type lening wil je afsluiten?

Dit is een eerste vraag die je jezelf dient te stellen. Ga je een huis kopen, dan is dit een eenvoudige vraag. Dan ga je natuurlijk op zoek naar een hypotheek. Niet alleen omdat je op die manier een hoog bedrag kan lenen, je betaalt ook de laagste rente bij het afsluiten van een hypotheek.

Voor het kopen van bijvoorbeeld een auto heb je meer mogelijkheden. Zo kan je kiezen tussen een doorlopend krediet of een persoonlijke lening. 

Heb je slechts tijdelijk een klein geldtekort, dan is er ook nog de optie van een minilening. Hiermee kan je snel een klein bedrag lenen wat je doorgaans snel op je rekening hebt staan.

Lenen bij een bank of andere geldverstrekker

Een bank is waarschijnlijk het eerste waar je aan denkt indien je een lening wilt afsluiten. Tegenwoordig zijn er echter ook meer dan voldoende andere partijen waar je een lening kunt afsluiten.

Een nieuwe trend op dit gebied zijn particuliere leningen. Dit zijn leningen die je op gespecialiseerde platforms kan aanvragen. Naast de opkomst van nieuwe online banken zoals de N26 bank, zijn ook verschillende aanbieders van particuliere leningen sterk in opkomst.

Bij particulier geld lenen gelden doorgaans dezelfde voorwaarden als bij  het aanvragen van een doorlopend krediet of persoonlijke lening. Of zelfs nog strenger, om het geld van degene die dit geld uitlenen zeker te stellen. Voldoe je echter aan de voorwaarden, dan kan je op die manier wel goedkoop een lening afsluiten.

Het verschil tussen een doorlopend krediet en persoonlijke lening

Bij een persoonlijke lening leen je een bedrag wat je vervolgens in vaste maandelijkse termijnen terug dient te betalen. 

Bij een doorlopend krediet heb je de beschikking over een bedrag, wat je niet in een keer hoeft op te nemen. 

In dat geval betaal je dan alleen rente over het gedeelte van de lening wat je daadwerkelijk hebt opgenomen. De aflossing bedraag doorgaans maandelijks 1% van het opgenomen kredietbedrag.

Een doorlopend krediet geeft je dus iets meer flexibiliteit. Wel is het zo dat de rente voor een doorlopend krediet net iets hoger zal liggen dan bij een persoonlijke lening.

De negatieve BKR registratie

Bij een negatieve BKR registratie wordt je uitgesloten van de meeste type leningen. Alleen via een minilening kan je dan nog snel geld lenen zonder bkr en papierwerk

Het nadeel is echter dat je voor een dergelijke lening wel veel meer rente gaat betalen dan bij een persoonlijke lening of doorlopend krediet.

Ga je leningen vergelijken, dan is het meenemen van een particuliere lening een goed idee. 

Dit omdat je door het afsluiten van een particuliere lening doorgaans gebruik kan maken van gunstige condities in de vorm van een lage rente.

Snel lenen of goedkoop een lening afsluiten?

Wil je echter snel geld lenen, dan is waarschijnlijk een minilening de beste optie. Op deze manier kan je al binnen 24 uur over extra geld beschikken. 

Maar vergeet niet dat dit geen goedkope optie is om een lening af te sluiten. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *