Geldtransfer

Geldtransfer

Een geldtransfer naar buiten de SEPA zone, of in een andere valuta dat de euro, kan je veel geld kosten. Hierbij wil ik de nadruk leggen op het woord kan. Want het is tegenwoordig niet langer noodzakelijk om de torenhoge kosten te betalen, die banken in rekening brengen. Er zijn namelijk veel goedkopere opties om een geldtransfer uit te voeren. Dit kan zelfs tot 8 keer goedkoper dan via een bank.

Geld verzenden via Wise, XE, Currencyfair en nog een aantal vergelijkbare money transfer services bespaart je veel geld. Daarnaast wordt een geldtransfers snel uitgevoerd en is ook gewoon veilig.

Storten op een bankrekening of contant ophalen

Je kunt bij een geldtransfer kiezen om het geld op een bankrekening van de ontvanger te laten storten, maar vaak is het ook mogelijk dat de ontvanger contant geld kan ophalen. 

Is de ontvanger in het bezit van een mobiele portemonnee? dan kan je ook het geld gewoon op de mobiele portemonnee laten storten. Zeker in landen waar het bankennetwerk niet goed is ontwikkeld, kan dit uitkomst bieden.

De kosten die een bank in rekening brengt

Heb je weleens geld naar de Verenigde Staten of bijvoorbeeld Nieuw Zeeland gestuurd via bijvoorbeeld de ABN AMRO? Dan weet je vast wel hoeveel dit kost. Zeker als het bedrag niet al te hoog is, dan zijn deze kosten procentueel erg hoog. Je dient namelijk 9€ transactiekosten te betalen. Daarnaast dient de ontvanger ook nog kosten te betalen.

Geldtransfer kosten banken

De wisselkoers waartegen de geldtransfer wordt afgerekend is ook niet de allerbeste. Banken hanteren namelijk een aankoopkoers en verkoopkoers. Het verschil tussen deze twee koersen is de marge, dus winst, voor de banken

Wisselkoersen die je tegenkomt via bijvoorbeeld Google zijn de middenkoers. Dit is dus niet de koers die in rekening wordt gebracht door een bank.

Gebruik maken van een multi currency rekening

Indien je een geldtransfer via een vreemde valutarekening uitvoert, dan heb je niks te maken met de wisselkoers. Zeker als je deze multi currency rekening gebruikt, om ook geld te ontvangen in vreemde valuta

Indien je dan gewoon de dollars in de dollar account laat staan, dan hoef je deze dollars niet telkens te wisselen tegen een onvoordelige wisselkoers. 

Er wordt alleen een klein bedrag aan kosten in rekening gebracht voor het uitvoeren van een betaling. Deze kosten zijn echter niet te vergelijken met hetgeen een bank in rekening brengt.

Een geldtransfer goedkoop en effectief uitvoeren

Wanneer banken geld overmaken naar een buitenlandse bankrekening, dan is er vaak sprake van, dat dit via een internationale intermediate bank wordt gedaan. 

Dit is de hoofdreden dan een betaling zo duur uitvalt. Bij het gebruik van een money transfer service zoals Wise heb je met een internationale bank niks van doen. Zij betalen het geld gewoon direct uit van een bankrekening die zij in heel veel landen aanhouden. Op die manier wordt er uitermate efficiënt gewerkt. Het zorgt er bovendien voor, dat je als klant zijnde heel eenvoudig en snel geld kunt verzenden.

Goedkope geldtransfer

De eerste keer dien je jezelf te registreren, maar de volgende keer kan je gewoon vanuit jouw account direct geld versturen. 

> Eenvoudig en goedkoop
> Vreemde valutarekening openen
> Uitermate goed gewaardeerd

> Eenvoudig in gebruik
> Officiële middenkoers
> Geld wordt snel overgemaakt

> Eenvoudig geld overmaken
> Middenkoers
> Geld direct overgemaakt

> Aantrekkelijke wisselkoersen
> Kostenloze vreemde valutarekening
> Valuta`s kopen en verkopen

> Vergunning van de DNB
> 2 gratis overboekingen
> Geldtransfer binnen 1 uur

> Naar 160 landen geld overmaken
> Binnen 30 minuten geld ontvangen
> Zeer lage transactiekosten

Nog sneller geld overmaken via een app

Je hebt dan alleen nog de gegeven van de ontvanger nodig. Uiteraard biedt elke payment service inmiddel wel een app aan, waardoor het nog eenvoudiger en sneller gaat. Je kan op onze website meer informatie vinden over de verschillende aanbieders van geldtransfers.

Persoonlijk vraag ik me af waarom banken niet overstappen op dezelfde manier van het uitvoeren van internationale betalingen. 

Hoe gaan banken hierop reageren?

Deze manier van geld overmaken is veel efficiënter dan de manier waarop het nu door banken wordt gedaan. Uiteindelijk zullen zij wel moeten om ook efficiënter te werk te gaan, zodoende om competitief te blijven op dit gebied. Meer en meer mensen ontdekken payment services zoals XE en Wise, waardoor zij steeds meer omzet verliezen. Op dit gebied zijn banken niet echt daadkrachtig. 

Zij lopen een beetje achter de ontwikkelingen aan. Op dat gebied vraag ik me dan ook af, wat er met de traditionele banken gaat gebeuren wanneer een cryptomunt echt gebruikt gaat worden als zijnde een internationaal betaalmiddel. Dat zou banken wel eens voor een groot gedeelte overbodig kunnen maken.

Ook geschikt voor zakelijke klanten

Zelfs zakelijke klanten maken steeds meer gebruik van deze online betaaldiensten. Je kan namelijk ook als bedrijf gewoon een rekening openen bij Wise en op die manier veel geld besparen op het internationale betalingsverkeer. Een bedrijf dat daar nog geen gebruik van maakt zou daar toch echt eens goed naar dienen te kijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

×
Show

Tot wel 7 keer goedkoper geld overmaken naar het buitenland? Dat kan met Wise!

Dit zijn de bedragen in USD die iemand ontvangt wanneer je 100€ naar Amerika overmaakt:

Wise: $115,97
Rabobank $99,46
ABN AMRO $106,65
ING $103,59