Geld storten

Contant geld storten

Geld storten op een bankrekening is niet bij alle banken mogelijk. Alleen bij traditionele banken met een kantorennetwerk is dit nog mogelijk. Naast dat geld storten niet langer vanzelfsprekend is, zijn er ook kosten aan verbonden.

Hieronder vind je een overzicht van banken waar contant geld storten nog mogelijk is en ook de daarbij behorende kosten.

Rabobank

Bij de Rabobank betaal 1,50€ per keer dat je geld op je rekening stort. Dit geldt voor zowel bankbiljetten en munten. Je kan hiervoor terecht bij de speciaal hiervoor ingerichte geldautomaten, die je bij de Rabobank kantoren kan vinden.

Wanneer je het geld op een bankrekening wilt storten, die niet van jezelf is, dan bedragen de kosten maar liefst 9,00€.

ING

Bij de ING zijn een aantal stortingen nog gratis. Dit geldt echter alleen voor papiergeld Hoeveel stortingen gratis zijn, hangt af van het pakket dat je hebt afgesloten. Zo zijn bij een oranjepakket, royaalpakket en een jongerenrekening de eerste 6 stortingen gratis.

Heb je het maximaal aantal gratis stortingen overschreden, dan dien je 6,00€ te betalen. Voor muntgeld storten wordt dit tarief al vanaf de eerste keer dat je geld gaat storten in rekening gebracht.

ABN AMRO

Bij de ABN AMRO wordt er niet met een vast tarief gewerkt. Zo wordt er voor papiergeld 0,5% van het gestorte bedrag in rekening gebracht.

Muntgeld is tot een bedrag van 50€ gratis. Vanaf het bedrag van 50€ wordt er een tarief van 2,80€ + 0,25% in rekening gebracht. De hoogte van het bedrag dat je wilt storten bepaald dus de kosten die je hiervoor dient te betalen.

SNS

Op de website van de SNS wordt er vermeldt dat je via Mr. Pay, een dienst  van GWK travelex, geld op jouw bankrekening kunt storten. Hierbij wordt er ook over gesproken dat het geld via Mr. Pay gratis op jouw bankrekening wordt gestort.

In onze ogen is dit echter een beetje misleidend. Want ga je kijken naar de kosten die voor Mr. Pay in rekening worden gebracht, dan is dit best wel schrikken.

Je dient dan 3% van het bedrag af te staan met een minimum van 9,50€.Muntgeld kan je overigens helemaal niet op deze manier op een bankrekening storten.

Daarnaast is deze mogelijkheid beperkt tot de vestigingen van GWK Travelex op Schiphol, Amsterdam Damrak en Eindhoven Airport. Voor de meeste mensen is deze mogelijkheid om contant geld te storten eigenlijk puur een theoretische mogelijkheid. Vanuit Limburg of Groningen gaat dit niet werken.

Regiobank

Bij de Regiobank hangt het af van het kantoor waar je jouw bankrekening hebt lopen, of contant geld storten mogelijk is. Niet alle Regiobanken hebben namelijk een kasfunctie, welke in dit geval noodzakelijk is.

De Regiobank is echter wel de enige bank die geen kosten in rekening brengt. Stort je regelmatig contant geld op jouw bankrekening, dan zou het een goede overweging kunnen zijn om te kiezen om een bankrekening te openen bij een Regiobank met kasfunctie. In die situatie is dit wellicht de beste bank.

Online banken

Doordat online banken geen kantorennetwerk bezitten, is contant geld storten bij deze banken niet mogelijk. Bevindt je jezelf toch in de situatie dat je beschikt over veel contanten die je liever op een bankrekening zou willen storten, dan dien je hiervoor een indirecte oplossing te vinden.

Via GWK travelex kan je geld storten op een Nederlandse bankrekening. Aangezien de ASN, Bunq en Moneyou GO allemaal Nederlandse banken zijn, kan je hiervan gebruik maken. De kosten hiervan zijn echter behoorlijk hoog.

In Duitsland is er een systeem dat Barzahlen heet. Hiervan kan je gebruik maken indien je in het bezit bent van een bankrekening bij de N26

Via deze methode kan je eenvoudig bij veel verschillende winkels geld laten bijschrijven op een bankrekening. Dit is echter alleen interessant voor mensen die dicht bij de Duitse grens wonen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *