Geld overmaken naar suriname

Geld overmaken naar suriname

Geld overmaken naar Suriname is tegenwoordig mogelijk, zonder hiervoor veel te betalen. Dan dien je wel gebruik te maken van een geldtransfer service

Ga je geld versturen via een bank, dan zal je nog steeds hoge kosten dienen te betalen. Vergeet daarnaast ook niet, dat je op die manier niet kan profiteren van een gunstige wisselkoers.

Door binnen enkele minuten geld te verzenden via een geldtransfer service, ben je tot wel 7 keer goedkoper uit dan bij de bank. Dit geldt voor alle grote banken.

Bekende geldtransfer services

Er zijn inmiddels verschillende ondernemingen, die geld overmaken naar Suriname vele malen goedkoper maken. In onderstaand overzicht kun je zien hoeveel Surinaamse dollars de ontvanger op zijn bankrekening krijgt gestort, wanneer je 100 euro gaat overmaken. Het is overigens ook mogelijk om geld contant te laten ophalen. Dit is iets wat bij een bank niet mogelijk is. 

Niet alleen geld overmaken naar Suriname is op deze manier vele malen goedkoper. Geld overmaken naar het buitenland via een money transfer service is bijna altijd goedkoper dan via een bank.

100€ naar Suriname overmaken

Snel geld overmaken naar Suriname

Is het belangrijk dat het geld dat je wilt overmaken naar Suriname snel op de bankrekening van de ontvanger wordt gestort? In dat geval betaal je via de bank hoge kosten. 

Maak je gebruik van TransferGo? Dan kan je voor een bedrag van slechts 2,99€ het bedrag binnen een half uur bij de ontvanger laten storten. Kies je voor de normale methode, waarbij het geld binnen twee werkdagen wordt bijgeschreven, dan ben je slechts 0,99€ kwijt. 

Vandaag wordt bij TransferGo de betaling uitgevoerd tegen een koers van 23,39. Zou je de betaling uitvoeren via de Rabobank, dan ontvang je slechts 22,48 SRD voor één euro.

Overigens bieden niet alle money transfer services de mogelijkheid om geld te sturen naar Suriname. Zo bieden bijvoorbeeld Wise, XE, Currencyfair,  Azimo en Remitly deze mogelijkheid niet. 

Gebruik maken van een online bankrekening

Wat ook het overwegen waard kan zijn, is het gebruik van een online bankrekening. Het voordeel hiervan is dat je op die manier valuta niet hoeft om te wisselen. Je kan op die manier als inwoner van Suriname een bankrekening in bijvoorbeeld dollar of euro openen. Steeds meer geldtransfer services bieden deze service. 

Zo is het bij Wise, Wirex en Currencyfair mogelijk een vreemde valutarekening te openen. Maar ook kan je gewoon een dollar rekening openen bij Payoneer. Op die manier zal je zowel op de transactiekosten als de wisselkoers het nodige besparen.

Een bijkomend voordeel is dat je op deze manier beschermd  bent tegen devaluatie van de Surinaamse dollar. Mocht deze in waarde dalen, maar je hebt jouw banksaldo aangehouden in dollars of euro, dan verlies je tenminste niet jouw spaargeld. 

Geld ontvangen vanuit Suriname

Wanneer je geld ontvangt vanuit Suriname, dan dien je ook hoge kosten te betalen. Er zijn een aantal banken waarbij je deze kosten kunt beperken. Voorbeelden hiervan zijn bunq en de N26 bank. Indien je het geld in euro`s of dollars ontvangt, kan je ook gebruik maken van de vreemde valutarekeningen van Wise, Wirex of Payoneer. 

Op die manier voorkom je wisselkoerskosten en zijn de transactiekosten ook vele malen lager. Het openen van een dergelijke rekening is gratis. De uitzondering is bunq, waarbij je wel maandelijks dient te betalen. Dit bedrag heb je echter snel terugverdiend met de aanzienlijke lagere kosten, bij zowel het overmaken en ontvangen van geld uit Suriname.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

×
Show

Tot wel 7 keer goedkoper geld overmaken naar het buitenland? Dat kan met Wise!

Dit zijn de bedragen in USD die iemand ontvangt wanneer je 100€ naar Amerika overmaakt:

Wise: $115,97
Rabobank $99,46
ABN AMRO $106,65
ING $103,59