Geld overmaken naar Marokko

Geld overmaken naar Marokko

Wil je geld overmaken naar Marokko? Wat is dan de eenvoudigste en goedkoopste methode om geld naar Marokko te sturen?

Bank of money transfer service gebruiken?

Geld overmaken naar Marokko kan je doen via de bank waar je een bankrekening hebt lopen. Je kan er echter ook voor  kiezen, om gebruik te maken van een money transfer service. Hierbij kunnen we je vast verklappen, dat je bij het gebruik van een money transfer service altijd goedkoper uit zult zijn dan bij een bank. 

Bij versturen van geld naar Marokko kan dit verschil behoorlijk oplopen. Bij Western Union is het ook mogelijk om online geld over te maken, maar dan ben je wel fors duurder uit dan bij een online dienst zoals Wise, XE of Currencyfair.

Ga je 100€ overmaken via de ABN AMRO dan zal de ontvanger ongever 940 MAD ontvangen en via de ING 910 MAD. Hoeveel bedraagt dit via een geldtransfer service?

Geld overmaken via het bancaire systeem

Geld overmaken naar het  buitenland via het traditionele bankensysteem van grote banken is vaak omslachtig en duur. Voor Marokkaanse Nederlanders is het niet mogelijk om een bankrekening bij een Marokkaanse bank, zoals de crédit du maroc, banque populaire of de attijariwafa bank aan te houden. Hiervoor zal je in het bezit dienen te zijn van een woonadres in Marokko.

Het bancaire systeem voor internationale betalingen maakt gebruikt van midden banken. Het is slechts bij uitzondering, dat geld direct bij de ontvangende bank terechtkomt. Omdat er meerdere banken betrokken zijn bij een betaling, die allemaal hun kosten in rekening brengen, wordt het een dure aangelegenheid.

Geld ontvangen vanuit Marokko

Indien je geld ontvangt vanuit Marokko, dan dien je er ook rekening mee te houden dat je kosten dient te betalen. De kosten bij geld ontvangen vanuit het buitenland zijn doorgaans gelijk aan de kosten die in rekening worden gebracht bij een betaling.

Gebruik maken van een money transfer service

Er zijn inmiddels verschillende money transfer services die het eenvoudig en goedkoop maken om geld over te maken naar Marokko. 

Niet alleen is het goedkoper, je hebt dan ook meer mogelijkheden hoe de ontvanger het geld in ontvangst kan nemen. Zo is het ook mogelijk om tegen lage kosten het geld contant te laten ophalen. Dit is via een bank onmogelijk.

Hoe kan je profiteren van de voordelige tarieven van money transfer services?

Het gebruik van een money transfer service is uitermate eenvoudig. Wel zal je de eerste keer dat je gebruikt maakt van een dergelijke dienst een account dienen aan te maken. 

De te doorlopen stappen zijn als volgt:

1. Uploaden van een kopie van een identiteitsbewijs (dit heb je alleen de eerste keer nodig om geld over te maken)
2. Het bedrag selecteren dat je wilt overmaken
3. Gegevens van de ontvanger invullen. Indien je geld naar een bankrekening overmaakt, dan heb je ook de bankgegevens van de ontvanger nodig
4. Selecteren hoe je wilt betalen voor de overboeking en het geld vervolgens overmaken naar de money transfer service

Keuze bij de doorlooptijd van de betaling

Money transfers servies bieden verschillende mogelijkheden met betrekking tot hoe snel de ontvanger over het geld kan beschikken.

Je kunt nu ook kiezen voor een snelle uitbetaling, waarbij de ontvanger al binnen een uur over het geld kan beschikken.

Keuze bij overboeking

Hiervoor wordt dan wel een klein bedrag extra in rekening gebracht. Dit bedrag staat echter in geen verhouding tot hetgeen een bank in rekening brengt bij een spoedoverboeking.

Waarom geld overmaken naar Marokko

De redenen waarom mensen geld overmaken naar Marokko zijn uiteenlopend. In de praktijk zijn dit de meest voorkomende redenen waarom mensen dit doen:

1. Aankoop van onroerend goed

Veruit het grootste gedeelte van het geld dat naar Marokko wordt verstuurd, is voor de aankoop van onroerend goed. Hierbij gaat het om bijna 85% van de overboekingen naar Marokko. Hierbij speelt het niet uitwisselen van belastinggegevens een rol.

2. Geld overmaken naar familie

Geld versturen naar familie in Marokko is ook een belangrijke reden waarom er geld wordt verstuurd naar Marokko. Dit kan zijn om te ondersteunen in levensonderhoud, maar bijvoorbeeld ook voor cadeau`s.

3. Donaties

Ook zijn er relatief veel Marokkanen die geld overmaken naar Marokko in de vorm van donaties. Dit kunnen bijvoorbeeld donaties zijn aan religieuze gemeenschappen maar ook aan goede doelen.

Waarom kiezen voor een money transfer service?

Er zijn verschillende redenen waardoor het gebruik maken van een money transfer service een goed idee is. Dit zijn:

1. Eenvoud

Het is uitermate eenvoudig om op deze manier geld over te maken naar Marokko. Zeker indien je eenmaal een account hebt aangemaakt. Dan kan je binnen enkele minuten geld naar Marokko sturen.

2. Lage kosten

Online geld overmaken via een geldtransfer service is vele malen goedkoper dan via een bank. Door op deze manier geld te verzenden, ben je of zelf goedkoper uit, of zal de ontvanger meer Marokkaanse Dirham ontvangen.

3. Meer keuze hoe het geld kan worden ontvangen

Geld contant afhalen is bij een overboeking via een bank niet mogelijk. Maar ook kan je geld laten storten op een mobiele rekening. Uiteraard is het ook gewoon mogelijk om het geld op een bankrekening te laten storten.

4. Geld wordt snel overgemaakt

Geld wordt doorgaans sneller overgemaakt dan via een bank. Ben je bereid een paar euro extra te betalen? Dan kan de ontvanger bijna per direct over het geld dat je overmaakt naar Marokko beschikken. Je wordt ook per e mail op de hoogte gehouden van de voortgang van de overboeking.

5. Transparantie

Wil je weten hoeveel iemand ontvangt of hoeveel het je gaat kosten? Money transfer services bieden volledige transparantie zodat je op voorhand precies weet hoeveel het je gaat kosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

×
Show

Tot wel 7 keer goedkoper geld overmaken naar het buitenland? Dat kan met Wise!

Dit zijn de bedragen in USD die iemand ontvangt wanneer je 100€ naar Amerika overmaakt:

Wise: $115,97
Rabobank $99,46
ABN AMRO $106,65
ING $103,59