Xe

XE.com is een international money transfer serivce. Zij maken het mogelijk om snel, eenvoudig en goedkoop geld naar verschillende landen te versturen. Daarnaast bieden zij veel flexibiliteit op het gebied van hoe de ontvanger in het bezit komt van zijn  geld en de manier waarop je de internationale overboeking kunt betalen.

Voor zakelijke en particuliere klanten

Xe biedt zowel de mogelijkheid aan burgers als ook aan bedrijven, om door het gebruik van hun diensten, veel geld te besparen. 

Voor zakelijke klanten is er ook een API beschikbaar. Deze kun je gebruiken bij het omrekenen van transacties in vreemde valuta.

In de beginjaren was Xe vooral bekend als autoriteit op het gebied van wisselkoersen. In de loop der jaren hebben zij hun diensten steeds verder uitgebreid. Nu kan je Xe gebruiken om goedkoop geld naar het buitenland te versturen. Net zoals dit bij Wise en Remitly het geval is.

Travel expense calculator

Een handige en leuke tool op de website van Xe is de travel expense calculator. Door het invullen van een paar gegevens, kan je precies zien hoeveel geld je kunt besparen door gebruik te maken van Xe. Hierbij dien je de percentages in te vullen, die jouw bank en creditcard maatschappij in rekening brengen, bij het betalen in vreemde valuta.

Op dit moment zijn deze percentages als volgt:

Creditcard:Wisselkoersopslag:Bank:Wisselkoersopslag:
Visa2,00%ABN AMRO1,20%
Mastercard2,00%Rabobank1,20%
American Express2,50%KNAB0,50%

Als je vervolgens aangeeft hoeveel geld je hebt uitgegeven en op welke manier, dan krijg je een berekening te zien van het bedrag dat je teveel hebt betaald. Ik ben ervan overtuigd dat je hier best van zult schrikken

Het gaat tijdens een vakantie vaak om veel verschillende betalingen, waarbij de kosten en wisselkoersverliezen per transactie nog wel meevallen. Maar omdat je veel transacties uitvoert, zal aan het eind van de vakantie het bedrag dat je kwijt bent toch fors oplopen.

Grotere bedragen overmaken

Dien je een groter bedrag over te maken naar het buitenland? Dan kan de wisselkoers grote invloed hebben op het bedrag dat je uiteindelijk in euro`s kwijt bent. Om ervoor te zorgen dat je zo goedkoop mogelijk uit bent, kan je met koers alerts werken. 

Groot bedrag overmaken

Indien je minimaal een bepaalde koers wilt gebruikten om de transactie uit te voeren, dan krijg je op het moment dat deze koers bereikt is een bericht.

Ook kan je op basis van historische koersen, die je op de website kunt terugvinden, bepalen of het op dit moment gunstig is om een transactie uit te voeren.

Over Xe.com

Money transfer service Xe maakt onderdeel uit van Euronet Worldwide. Dit bedrijf is met de code EEFT op de Nasdaq genoteerd. Deze onderneming is opgericht in 1994 en vertegenwoordigd een beurswaarde van meer dan 6 miljard dollar. Het hoofdkantoor is gevestigd in Kansas in de Verenigde Staten.

Persoonlijk vind ik het een groot voordeel dat de onderneming beursgenoteerd is. Dit houdt automatisch in, dat er sprake is van controle en toezicht.

Naast de money transfer service biedt Euronet Worldwide ook verschillende diensten op het gebied van credit cards, debit cards, geldautomaten en kasregisters. Euronet Worldwide is sinds 2015 ook eigenaar van Ria Money Transfer. 

Ria Money Transfer is vergelijkbaar met Western Union. Zij zijn in het bezit van een uitgebreid netwerk met kantoren, waardoor het mogelijk wordt om cash geld te laten versturen. 

Goedkoop geld overmaken >

Vergunning van de Nederlandsche bank

Xe Europe B.V. is in het bezit van een vergunning als payment service provider. Deze vergunning is afgegeven door de Nederlandsche bank. Het nummer van de vergunning is R149006. Het hoofdkantoor van Xe Europe B.V. is gevestigd in Amsterdam.