TransferGo

TransferGo is in 2012 opgericht. Hierbij was de initiële doelstelling om niet westerse migranten in West Europa te helpen, om geld terug naar hun vaderland te sturen. 

Tot 2012 was het ontzettend kostbaar om geld naar het buitenland te versturen. Zeker naar landen in Afrika of Azië. Van het zuurverdiende geld verdween er een groot gedeelte in de zak van de banken. Hier wilde TransferGo een einde aan maken.

Inmiddels zijn het lang niet alleen maar de migranten die gebruik maken van TransferGo. Het klantenbestand is inmiddels de 3,5 miljoen actieve klanten ruimschoots gepasseerd. 

Goedkoop en snel geld versturen

Geld overmaken naar het buitenland via Transergo is net zoals bij alle online money transfer services erg eenvoudig. Het laat zich goed vergelijken met het uitvoeren van een bankbetaling. Je dient jezelf te registreren en daarna kan je binnen een paar minuten een betaling uitvoeren. 

Wel kan er bij het overmaken van grote bedragen om documenten worden gevraagd. Ook transfergo heeft zich te houden aan de wetten op het gebied van terrorismefinanciering en witwassen.

De laatste jaren heeft TransferGo hard gewerkt om het aantal landen waar je geld naartoe kunt versturen uit te breiden. Dit was tot die tijd een van de tekortkomingen van het platform. Inmiddels is het mogelijk om naar 160 landen geld te versturen.

Hoeveel kost een transactie?

Je hebt zelf in de hand hoeveel een transactie gaat kosten. Des te sneller je wilt dat het geld bij de ontvanger is, des te duurder het is. Hierbij is het woord duur relatief. Zo kost geld versturen naar Engeland maximaal 1,49 GBP. 

Voor dit bedrag staat het geld binnen 30 minuten op de rekening van de ontvanger. Is het niet noodzakelijk dat het geld dermate snel in het bezit van de ontvanger is? Dan worden de kosten nog lager.

Ter vergelijking, bij de ING betaal je op dit moment 12 euro om een overboeking naar Engeland uit te voeren. Daarbij zal het bij een betaling naar bijvoorbeeld Amerika een aantal dagen in beslag nemen, voordat het geld is bijgeschreven. Indien je een spoed transfer uit wil voeren bij de ING dan komt er nog eens extra bedrag bij.

Goedkoop geld overmaken >>

Dubbele kosten bij een bank

Hierbij dien je jezelf er ook bewust van te zijn, dat de ontvanger bij een betaling per bank ook nog eens kosten betaald. Deze kosten verschillen per land. In Koeweit bedraagt dit bijvoorbeeld maar liefst 50€. Bij een betaling naar Canada zal dit 15€ bedragen.

Doordat TransferGo de uitbetaling doet via een lokale bankrekening, zal de ontvanger deze kosten niet hoeven te betalen. Je bespaart dus ook de ontvanger het nodige geld.

Wisselkoersen

Wisselkoersen fluctueren continue. Wanneer je een betaling gaat uitvoeren via TransferGo, dan zie je direct tegen welke koers deze betaling zal worden uitgevoerd. Daarnaast  zijn ook de transactiekosten transparant, zodat je precies weet hoeveel het jou gaat kosten en hoeveel geld de ontvanger zal ontvangen. 

Je hoeft dus niet te wachten tot na de transactie, om de exacte wisselkoers te weten te komen. Dit is bij banken vaak wel het geval.

Engels bedrijf

TransferGo is een Engels bedrijf. Zij staan dan ook onder toezicht van de FCA (Financial Conduct Authority). Je hebt dus niet te maken met een bedrijf uit een ver of dubieus land. 

TransferGo Engels bedrijf

19 verschillende investeerders hebben maar liefst een bedrag van 120 miljoen USD in de onderneming geïnvesteerd. Een aantal van de toonaangevende investeerders zijn als volgt:

Milano Investment Partners
Elbrus Capital
Black River Ventures
VEF
Revo Capital

Silicon Valley Bank
SmartHub
Pario Ventures
Hard Yaka
Unlimint

Een aantal maanden geleden hebben zij nog eens 50 miljoen dollar opgehaald, om op die manier de verdere groei te financieren.

Hoe verdient TransferGo geld?

Afhankelijk van de valuta wordt er een toeslag op de wisselkoers toegepast. Bij de dollar bedraagt deze ongeveer 1,2% procent ten opzichte van de middenkoers. Ga je geld overmaken naar Roemenië, in de Roemeense LEU, dan bedraag de opslag slecht 0,38%.

Naast deze opslag op de wisselkoers, die doorgaans fors lager ligt dan bij een bank, wordt er een klein bedrag aan transactiekosten in rekening gebracht. Door het grote volume kunnen zij winstgevend zijn. 

Toenemende concurrentie

TransferGo is niet de enige money transfer service die het overmaken van geld naar het buitenland goedkoper heeft gemaakt. Er zijn inmiddels aardig wat bedrijven actief op dit vlak. De concurrentie zorgt ervoor dat de transactiekosten laag blijven net zoals de opslag op de wisselkoers. 

> Snel online geld overmaken
> Middenkoers
> 7 keer goedkoper geld overmaken

> Eenvoudig geld versturen
> Gebruik van de middenkoers
> Overboeking direct uitgevoerd

> Simpel geld overmaken
> Middenkoers
> Geld wordt direct overgemaakt

> Voordelige wisselkoersen
> Vreemde valutarekening beschikbaar
> Valutamarkt op P2P basis

> DNB vergunning in bezit
> Eerste 2 overboekingen gratis
> Fast transfers