Remitly

Via Remitly kan je inmiddels naar een groot aantal landen geld versturen. Hierbij heb je de keuze hoe de ontvanger zijn geld krijgt. Dit kan gewoon gestort worden op een bankrekening, maar je kan het ook contant laten ophalen. 

En om het helemaal compleet te maken, onlangs is ook de methode toegevoegd dat het geld thuis wordt bezorgd. Op dit punt onderscheiden zij zich van de concurrentie.

Waarom gebruik maken van Remitly?

Geld overmaken naar het buitenland kan ontzettend duur zijn. Naast de transactiekosten berekend een bank ook een toeslag op de wisselkoers. Via Remitly kan dit veel goedkoper. 

De eerste keer dat je geld overmaakt via Remitly betaal je zelfs helemaal geen transactiekosten!

Naar welke landen kan je geld versturen?

Inmiddels is het netwerk dat zij hebben opgebouwd enorm groot. Er zijn maar liefst 86 landen waar je geld naartoe kunt versturen. De kans dat het land waar je geld naartoe wilt versturen niet beschikbaar is, wordt hierdoor uitermate klein.

Hoe maak je gebruik van deze money transfer service?

Geld versturen is uitermate eenvoudig. Je dient de gegevens van de ontvanger in te vullen en vervolgens maak je het geld over naar Remitly. De betaling kan je verrichten via Ideal of door het gebruik van een creditcard.

Wel dien je jezelf de eerste keer te identificeren. Dit is een verplichting die bij wet is opgelegd.

Hoe lang duurt het voordat het geld is ontvangen?

Er zijn een aantal factoren die hier een rol spelen. Ten eerste speelt het land waar je het geld naartoe wilt versturen een rol. De meer gangbare landen gaan sneller dan landen waar niet zoveel transacties mee worden uitgevoerd.

Daarnaast kan jezelf kiezen hoe snel je het geld bij de ontvanger wilt laten bijschrijven. Indien je iets extra wilt betalen, dan kan de betaling al binnen een paar minuten door de ontvanger worden ontvangen.

Deze express fee bedraagt slechts 2,99€. Voor een spoedoverboeking via een bank betaal je 5,50€, hetgeen alleen de toeslag is bovenop de toch al hoge transactiekosten.

Duur overboeking

Kies je voor de economy optie, dan duurt het maximaal 5 werkdagen voordat het geld is bijgeschreven. In de praktijk gaat dit echter bijna altijd aanzienlijk sneller. 

Ervaringen van gebruiker

Op Trustpilot zijn er ruim 30.000 reviews te vinden van Remitly. De gemiddelde score van 4.4 is meer dan uitstekend.

Zaken die eruit springen waarop zij goed scoren zijn de eenvoud en het voldoen aan hetgeen er wordt beloofd.

Heb je toch een probleem of een vraag, dan is er 24x7 een support team beschikbaar die je verder kan helpen. Wel dien je jouw vragen in het Engels, Frans of Spaans te stellen. Een Nederlandstalige customer service is niet beschikbaar.

 

Bespaar snel en veilig op de kosten van het geld overmaken naar het buitenland. Heb je Remitly nog nooit eerder gebruikt, dan betaal je bij de eerste transactie geen transactiekosten.

Website bezoeken

Data beveiliging

Bij de dienst die er wordt aangeboden is veiligheid en betrouwbaarheid essentieel. Hier wordt dan ook veel aandacht aan geschonken. Zo worden er verschillende controles uitgevoerd op de betalingen.

Daarnaast dien je voordat je een betaling kunt uitvoeren, jezelf eerst te identificeren in verband met het voorkomen van fraude

Remitly is in het bezit van een money transfer service vergunning. Hierdoor staan zij automatisch onder toezicht.

De opkomst van digitale money transfer services

Nadat Wise is ingesprongen op de markt voor het goedkoop versturen van geld naar het buitenland, zijn er inmiddels meerdere concurrenten op dit gebied. Naast Remitly en Wise, zijn er bijvoorbeeld ook Currencyfair, TransferGo, Skrill en nog vele anderen.

Het voordeel hiervan is dat zij de kosten laag dienen te houden. Een money transfer service die een onvoordelige wisselkoers of te hoge transactiekosten berekend zal het niet lang volhouden.