Azimo

Goedkoop geld overmaken naar het buitenland? Dat kan via Azimo. Hierdoor profiteer je van lage transactiekosten en een gunstige wisselkoers.

Er zijn inmiddels verschillende bedrijven actief op dit gebied. Wat goed is om te weten, is dat Azimo in het bezit is van een vergunning die afgegeven  is door de Nederlandsche bank. Hierdoor staan zij onder toezicht van de Nederlandse autoriteiten. Speciaal om de gevolgen van de Brexit voor te zijn, heeft het bedrijf zich door Azimo BV ook gevestigd in Nederland. Wel is het zo, dat het overgrote gedeelte van het personeel zich in Polen bevindt. 

Het bedrijf is opgericht in 2012. De oprichter is Michael Kent. De reden voor de oprichting van het bedrijf was, dat tot op dat moment geld overmaken naar het buitenland lang duurde en ook nog eens erg duur was. Daarbovenop was en is het zo, dat het overmaken van geld naar het buitenland via een bank niet altijd vlekkeloos verloopt.

Eerste twee transfers zijn gratis

Nieuwe gebruikers krijgen twee gratis betalingen. Maar ook na deze eerste twee gratis transfers blijft je veel geld betalen. Vergelijk de kosten maar eens:

Kosten voor het overmaken van 100€ naar de Verenigde Staten:

Bank / geldtransfer serviceKosten
Azimo€ 2,99
ING€ 12,00
ABN AMRO€ 9,00
Rabobank€ 8,00

Hierbij dien je niet te vergeten dat de kosten van de banken op basis van shared kosten is. Ook de ontvanger dient nog te betalen. Indien je er voor kiest om zelf alle kosten te betalen, dan vallen de kosten nog veel hoger uit. Dan kan je zomaar 25€ kwijt zijn om geld naar Amerika te versturen. 

Ook betaal je bij banken voor het ontvangen van geld uit het buitenland. Echter alleen wanneer het om een andere valuta dan de euro gaat of een betaling die afkomstig is uit een land dat niet tot de SEPA zone behoort. Hierop kan je besparen door het openen van een vreemde valutarekening.

Gratis geld overmaken

Efficiënte en eenvoudige werkwijze

Banken maken vaak gebruik van intermediatie banken. Hierdoor gaat het geld via verschillende banken, voordat het uiteindelijk op de bankrekening van de ontvanger terechtkomt. 

Dit proces zorgt ervoor dat het lang duurt en dat het ook wel eens mis gaat. Zelf heb ik ook wel eens achter een aantal internationale betalingen aangezeten, omdat deze niet aankwamen bij de ontvangst. Dit kan echt weken duren voordat dit wordt uitgezocht. De bank in Nederland stuurt een bericht naar de buitenlandse bank en dient dan te wachten op antwoord. Dit kan erg frustrerend zijn.

Het systeem waarmee Azimo werkt is veel eenvoudiger en efficiënter. Daardoor wordt het geld sneller bijgeschreven op de rekening van de ontvanger en raakt er ook geen geld meer zoek. Doordat het efficiënter en eenvoudiger is, vallen de kosten ook veel lager uit. De kosten vallen doorgaans maar liefst 75% lager uit!

Contant geld laten ophalen

Je hebt bij Azimo verschillende mogelijkheden om het geld te laten uitbetalen. Uiteraard kan je dit laten storten op een bankrekening.

Het is echter ook mogelijk om het geld contant te laten ophalen. Dit kan bijvoorbeeld uitkomst bieden, wanneer je jezelf in het buitenland bevindt en je plotseling geld nodig hebt. Bijvoorbeeld doordat je bent bestolen. 

Azimo contant geld

Op die manier kan je dan binnen een paar uur over extra geld beschikken. Je dient hiervoor alleen een cash pick up location in de buurt te zoeken. Voor noodsituaties biedt Azimo zelfs de instant of one hour transfers. Deze services is inmiddels in meer dan 80 landen beschikbaar.

Het versturen van geld kan via de website of via de Azimo money transfer app. Het is niet mogelijk om een money transfer contant te betalen. Dit is alleen mogelijk bij GWK travelex of Western Union. Geld versturen via Western Union is wel erg duur. De kosten die GWK travelex in rekening brengt zijn ook bijzonder hoog.

Volledige transparantie

Bij een overboeking naar een buitenlandse bank kan het nogal eens een uitdaging zijn, om op voorhand de werkelijke kosten te achterhalen. Er wordt altijd gewerkt met de disclaimer dat valutakoersen fluctueren en dat de uiteindelijke koers hoger of lager kan uitvallen. 

Bij Azimo is dit niet het geval. What you see, is what you get. De wisselkoers waartegen een betaling wordt uitgevoerd worden duidelijk op de website weergegeven. Bovendien zijn de transactiekosten ook transparant.

Je weet dus precies hoeveel de ontvanger in vreemde valuta gaat ontvangen. Wanneer je bijvoorbeeld een factuur dient te betalen, dan is dit een groot voordeel.

Sterke groei en tevreden klanten.

Het aantal klanten van Azimo neemt nog steeds snel toe. 3 jaar geleden werd de mijlpaal van 1 miljoen gebruikers al gepasseerd. In de afgelopen 3 jaar is dat aantal gebruikers verdubbeld naar meer dan 2 miljoen.

Inmiddels zijn er ook meer dan 40.000 beoordelingen van 5 sterren terug te vinden op trustpilot. De laatste mijlpaal is het verkrijgen van een licentie in Hong Kong, zodat zij ook verder uit kunnen breiden op de Aziatische markt.

Azimo beoordeling

Is er een IPO op komst?

Er is een grote groep van investeerders die geld heeft geïnvesteerd in Azimo. De afgelopen jaren was er sprake van dat er een IPO op komst zou zijn. Of in andere woorden, dat de aandelen van het bedrijf op de beurs zouden worden genoteerd. 

Deze plannen zijn op dit moment even in de ijskast gezet. Er valt op korte termijn geen IPO te verwachten.

Welke waardering er in een dergelijk geval aan de onderneming zou worden gegeven is niet bekend.