Geld lenen zonder BKR

Geld lenen zonder BKR

Geld lenen zonder BKR toetsing is mogelijk. Hiervoor zijn er de minileningen. Met een dergelijke lening kunt u geld lenen, zonder dat er een BKR toetsing wordt uitgevoerd. De vraag is echter of dit wel verstandig is om te doen.

Wanneer wordt er een BKR toetsing uitgevoerd?

De regels omtrent de registratie van een lening bij het BKR en een BKR toetsing, zijn de laatste jaren steeds verder aangescherpt. Geld lenen zonder BKR toetsing is in de praktijk inmiddels een uitzondering.

Elke lening van 250€ of meer wordt opgenomen in het register. In de praktijk houdt dit ook in, dat bijvoorbeeld het afsluiten van een contract voor een mobiele telefoon in het register wordt opgenomen. De waarde van een telefoon is namelijk praktisch altijd meer dan 250€.

Ook is het afsluiten van een doorlopend krediet, persoonlijke lening of een creditcard met een bestedingslimiet, praktisch altijd onderhevig aan een BKR toetsing.

Bureau Krediet registratie

Het bureau krediet registratie, in de volksmond ook wel BKR genoemd, registreert van alle Nederlanders de leningen en kredieten die zij hebben uitstaan. Hieronder vallen ook producten die u op afbetaling heeft gekocht, aangezien dit ook een soort van lening is. Naast het registeren van de leningen en kredieten wordt ook het betaalgedrag bijgehouden. 

En dan gaat het om achterstanden. Hier kijken kredietverstrekkers vervolgens zeer streng naar. Heb je een betaalachterstand geregistreerd bij het BKR, dan wordt het erg lastig om nog een lening af te sluiten. 

In dat geval wordt er gesproken over een zogenaamde negatieve BKR registratie. In een dergelijke situatie geval is het meestal alleen nog maar mogelijk om geld te lenen zonder. BKR toetsing. Een lening afsluiten in de vorm van een doorlopend krediet of een persoonlijke lening, zal in dit soort situaties lastig zijn.  

Het doel van het BKR is voorkomen dat mensen in financiële problemen terecht komen. Het is als het ware een stukje consumenten bescherming.

Hoeveel kan ik lenen zonder BKR toetsing?

De bedragen die je via een flitskrediet kunt lenen zijn maximaal 1,000€. Zonder BKR toetsing zou je een bedrag van 500 euro of zelfs wel 1000 euro kunnen lenen. 

Hoeveel lenen zonder BKR toetsing

Dus zelfs met een negatieve BKR registratie kan je een dergelijke lening aanvragen. Houdt er wel altijd rekening mee, dat wanneer je geld wilt lenen, je dit ook weer dient terug te betalen. En naast het geleende bedrag dient er natuurlijk ook rente te worden betaalt. Let wel, vandaar de slogan geld lenen kost geld.

Het nadeel van een minilening is de hoge rente. Deze ligt een stuk hoger dan bij andere leningen Bij het lenen van een klein bedrag zal het in absolute vorm nog wel meevallen, maar procentueel is het wel behoorlijk hoog. Zorg er in ieder geval altijd voor dat je in staat ben het geleende bedrag en de bijbehorende rente weer terug te betalen.

Een minilening afsluiten

Een minilening is een lening waarbij je snel geld op je rekening hebt staan. Vaak kan je al binnen 24 uur het geld op je rekening hebben staan. Omdat hier gaat om geld lenen zonder BKR, gaat het aanvraagproces supersnel. 

Waar kan ik terecht voor een minilening?

Het is altijd belangrijk met betrouwbare partners in zee te gaan. In Nederland is dat goed georganiseerd door middel van een vergunningstelsel. Via dit vergunningstelsel wordt er controle uitgeoefend op de aanbieders van leningen en kredieten. 

Dit geeft zekerheid dat zij zich houden aan alle wetten en regelgeving. Een onderneming die actief is op dit gebied is Saldodipje. Hier kun je terecht wanneer je snel geld nodig hebt. 

Bijkomende kosten

Als je bekijkt hoeveel rente je dient te betalen bij een minilening, dan valt dit in euro`s nog wel mee. Dit komt met name door de beperkte bedragen die je kunt lenen en de korte looptijd. De kosten kunnen echter fors oplopen door de verplichte garantstelling.

Voldoe je niet tijdig aan de verplichting om een garantstelling te overleggen, dan rekent de verstrekker van een minilening hiervoor hoge kosten.

Extra kosten minilening

Dit kan geld lenen zonder BKR toetsing in de vorm van  een minilening erg duur maken.  Over deze garantstelling is dan ook veel te doen.

Is geld lenen zonder BKR toetsing verstandig?

Het BKR register is niet in het leven geroepen om mensen te pesten. Het is juist opgezet om mensen te beschermen, ook al kan het in de praktijk erg vervelend uitpakken. Het BKR register geeft kredietverstrekkers inzicht in hoeverre je in staat bent om aan de verplichtingen, die je wilt aangaan, te voldoen.

Indien je in de situatie terechtkomt dat je eigenlijk de rente en de aflossing van een lening niet kan betalen, dan zal dit verstrekkende gevolgen hebben. Daarnaast is het erg lastig om weer uit een dergelijke situatie te komen. 

Het kan er zelfs toe leiden dat er loonbeslag wordt gelegd, of dat jouw huis wordt verkocht. Het BKR register heeft als doel dit te voorkomen.

Het gebruik van het BKR register in de praktijk

In principe is het opzetten van een kredietregister in de vorm van een BKR register een goede zaak. Als je bijvoorbeeld naar Amerika kijkt, dan zijn daar ontzettend veel mensen die het ene gat dichten met het andere. 

Is de limiet van een creditcard bereikt, dan neem je weer een nieuwe. Wil je iets kopen wat je niet kunt betalen, dan koop je het op afbetaling. Het gevolg hiervan is dan wel, dat mensen vanuit financieel oogpunt in een uitzichtloze situatie terechtkomen.

In de praktijk is het wel zo dat het BKR register door kredietverstrekkers wordt gebruikt als een instrument om hun risico`s te beperken. Het wordt veel minder gebruikt om mensen te helpen. Dat is in onze opinie jammer.

Verstandig omgaan met geld

In onze opinie is het altijd verstandig om te zorgen dat je goed omgaat met jouw geld. Zorg ervoor dat er op langere termijn niet meer geld uitgaat dan dat er binnenkomt. Hiervoor dien jouw geld goed te beheren.

Verdeel het beschikbare geld over verschillende spaarpotjes. Op die manier weet je zeker dat je niet meer geld aan bepaalde zaken gaat uitgeven dan gepland. Je kan hiervoor bijvoorbeeld een gratis bankrekening openen bij de N26. Ook een bankrekening openen bij bunq zorgt ervoor dat je direct de beschikking krijgt over meerdere bankrekeningen. 

Op die manier kan je dan direct, wanneer  je jouw salaris ontvangt, het geld verdelen over verschillende bankrekeningen met allemaal een specifiek doel. Omtrent dit thema kan je meer lezen op onze website.

Merk je dat er standaard meer geld uitgaat dan dat er binnenkomt? Dan dien je hier actie op te ondernemen. Je zal dan of jouw uitgaven dienen te beperken, of ervoor dienen te zorgen dat er meer geld binnenkomt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *