Ferratum

Een bekende naam op het gebied van minileningen is Ferratum. Hier kan je geheel online supersnel een klein bedrag lenen. Zo snel, dat het bedrag dat je wilt lenen binnen 24 uur op jouw bankrekening zal staan. 

Wie komt in aanmerking voor een kleine lening?

Deze vraag kunnen we beantwoorden met: iedereen. Het is geen vereiste om in het bezit te zijn van een vaste baan om in aanmerking te komen voor een minilening. Zelfs met een uitkering kan je alsnog een lening aanvragen. Wel is het zo, dat in dat geval, het bedrag dat je kan lenen iets minder hoog zal zijn.

Hoeveel geld kan je lenen?

Eigenlijk zegt het woord minilening genoeg. Het gaat om leningen waarbij de bedragen relatief beperkt zijn. Het minimale bedrag dat wordt uitgeleend bedraagt 100 euro. Het maximale bedrag dat Ferratum je zal lenen is 1500 euro. 

Hiertussen zijn alle bedragen in honderden mogelijk. Dat wil zeggen dat je ook 800 euro of 200 euro kan lenen. Een bedrag van 250 euro of 350 euro is daarentegen niet mogelijk. In dat geval dien je te kiezen voor het dichtstbij gelegen honderdtal.

 

Ferratum

 

Leningen vanaf 100€
Maximaal 1,500€ lenen
Binnen 24 uur geld
Eenvoudig online aanvragen
Geen loonstrook vereist
Geen bkr toetsing
Geen bkr registratie

Online aanvragen

Kan je ook geld lenen voor een lange periode?

Dit is niet mogelijk. De looptijden zijn kort voor een lening via Ferratum. De minimum looptijd bedraagt 30 dagen. Naarmate je een hoger bedrag gaat lenen zal de looptijd langer worden. Deze bedraagt dan in eerste instantie 62 dagen. Indien je het maximale bedrag van 1500 euro gaat lenen, dan bedraagt de looptijd 90 dagen.

Hierbij dien je er wel op te letten dat bij een looptijd van langer dan 30 dagen er sprake zal zijn van verschillende termijnen. Zo dien je bij een lening met een looptijd van 62 dagen na 30 dagen de eerste termijn terug te betalen. Dit zal dan de helft van het geleende bedrag zijn.

Hoe vraag je een lening aan?

Dit doe je geheel online. Geld lenen bij Ferratum is erg eenvoudig. In tegenstelling tot het afsluiten van een doorlopend krediet of persoonlijke lening, hoef je bovendien geen zaken zoals een arbeidscontract te overleggen.

Het invullen van de persoonlijke gegevens en het bankrekeningnummer waarop je het geld wilt ontvangen is voldoende. 

Wel dien je aan het einde van de aanvraag een proef betaling uit te voeren om het bankrekeningnummer te controleren.

Indien je snel geld nodig hebt, dan kan een lening bij Ferratum uitkomst bieden. De aanvraag neemt minder dan 10 minuten in beslag en binnen 24 uur zie je het geleende bedrag al op jouw bankrekening verschijnen.

Hoe zit het met de bkr controle?

Er wordt geen bkr controle uitgevoerd. Daarnaast wordt de lening ook niet geregistreerd bij het bkr. Dit houdt in de praktijk in, dat een negatieve bkr registratie geen belemmering zal zijn bij het aanvragen van een lening. 

Daarnaast zal je later ook geen negatieve gevolgen ondervinden van een lening die je hebt afgesloten bij Ferratum. Dit omdat het bkr simpelweg geen inzicht heeft in de leningen die worden verstrekt.

Lenen zonder financieel advies

Lenen buiten bkr toezicht om houdt echter wel in dat je leent zonder een financieel advies. Je bent dus op jezelf aangewezen om te beoordelen of je in staat bent om het geld binnen de overeengekomen termijn van de lening kunt terugbetalen. Los de lening altijd af binnen de overeengekomen termijn, om zodoende problemen te voorkomen.

Een garantstelling in plaats van een bkr controle

In plaats van de bkr controle wordt er gewerkt met een garantstelling. Deze garantstelling is voor Ferratum een extra zekerheid dat het geleende bedrag op tijd wordt terugbetaald. 

Deze garantstelling kan je aanvragen via Ferratum UK global guarantee, wat een onderdeel is van de Ferratum group. Indien je zelf voor de garantstelling zorgt, voorkom je dat de extra kosten voor een garantstelling in rekening worden gebracht. Aangezien deze kosten behoorlijk hoog zijn, zal dit je veel geld besparen.

Is de rente laag bij een lening via Ferratum?

Dit is niet het geval. Kan je een consumptief krediet al afsluiten tegen een rente van minder dan 4%, bij Ferratum betaal je op dit moment een rente van 9,95%. Dit is dus een fors hogere rente. Wel is het zo, dat doordat je slechts een klein bedrag leent, voor maximaal 3 maanden, de rente die je dient te betalen relatief meevalt. 

Het rentepercentage van 9,95% is het percentage op jaarbasis. Sluit je een lening af van 30 dagen, dan betaal je slechts 1/12 va dit percentage, te weten 0,83%. 

Is geld lenen via Ferratum wel vertrouwd?

Rente Ferratum

Ferratum is een groot internationaal bedrijf dat zelfs beursgenoteerd is. Het moederbedrijf is gevestigd in het Verenigd Koninkrijk en staat dan ook onder toezicht van de financiële autoriteiten van het Verenigd Koninkrijk. Je gaat dus zeker geen geld lenen bij een dubieus of klein bedrijf. Een beursgenoteerd bedrijf is verplicht zich aan geldende wet- en regelgeving te houden en hier wordt ook strikt op toegezien.

Waarvoor kan je het geld van een lening gebruiken?

Het staat je vrij om zelf te beslissen waarvoor je het geld van een lening wilt gebruiken. Doordat de looptijd kort is en het bedrag laag, is de lening in onze ogen niet voor alle doeleinden geschikt. 

De meest voorkomende reden waarom mensen een beroep doen op een minilening is omdat er sprake is van een urgent en relatief beperkt geldgebrek. Bijvoorbeeld indien het nog een aantal weken duurt voordat je jouw uitkering of salaris ontvangt en het geld echt op is.

Voor het doen van een grote aanschaf, zoals het kopen van een nieuwe auto, is deze lening minder geschikt. Wel kan het zo zijn dat indien je net wat geld tekort komt, dat je via een minilening van Ferratum het budget kan aanvullen.