Extra betaalrekening openen

Extra betaalrekening openen

Een extra betaalrekening openen, zorgt doorgaans voor extra kosten. Maar wat als je nu een extra betaalrekening kunt openen, zonder dat je hiervoor extra dient te betalen? 

Op die manier kan je jouw geld beter budgetteren. Zonder dat je hiervoor extra hoeft te betalen. De vraag die we op deze plek dienen te beantwoorden is, of dit wel mogelijk is.

Bestaan er gratis betaalrekeningen?

Het antwoord op deze vraag is JA. Er zijn inmiddels banken waar je gewoon zonder maandelijkse kosten een betaalrekening kunt openen. Voorbeelden hiervan zijn N26 en de Openbank.

Daarnaast kan je bij bijvoorbeeld KNAB en bunq meerdere betaalrekeningen openen, zonder dat er hiervoor extra kosten in rekening worden gebracht. Wel dien je bij deze banken te betalen voor het openen van de eerste betaalrekening.

Bij banken zoal de ABN AMRO, Rabobank en de ING zal je echter extra dienen te betalen voor het openen van een extra betaalrekening. Dit zijn dan wel weer geen grote bedragen. 

Maar waarom zou je überhaupt betalen voor iets dat je ook gratis kunt krijgen?

Gratis en goedkope bankrekeningen

Wij hebben een aantal banken op een rij gezet, waar je gratis een bankrekening kunt openen. 

Gratis N26 rekening

√ Een volledig gratis betaalrekening openen
√ Gunstige wisselkoersen en transactiekosten
√ Eenvoudig en snel te openen
√ Gratis betaalpas

Extra betaalrekening openen

√ Een geheel gratis betaalrekening openen
√ Wereldwijd gratis pinnen bij Santander
√ Snel en eenvoudig te openen
√ Bankieren via een handige app

KNAB betaalrekening

√ Meerdere betaalrekeningen openen
√ Vast laag bedrag per maand
√ Direct online openen
√ Overzichtelijke app om te bankieren

Extra betaalrekening openen

√ De groenste bank
√ easyTravel card zonder maandelijkse kosten
√ Tot 3% besparen op vreemde valuta
√ Meerdere betaalrekeningen openen

Een bankrekening in vreemde valuta openen

De opkomst van online banken zorgt er ook voor dat je zelfs een extra betaalrekening kunt openen in een vreemde valuta. Zo bieden bijvoorbeeld Payoneer en Transferwise deze optie. Dit kan handig zijn indien je veel reist naar landen waar ze niet de euro gebruiken. 

Op die manier biedt een extra rekening je nog meer voordelen. Waarom zou je bijvoorbeeld geen rekening openen in Amerikaans dollars of Britse Ponden?

Waarom een extra betaalrekening openen?

Waarom zou je eigenlijk een extra betaalrekening willen openen? In onze opinie helpt dit om het geld wat je tot je beschikking hebt beter te budgetteren. Zo zou je bijvoorbeeld een aparte bankrekening kunnen aanhouden voor de boodschappen. 

Door elke maand een vast bedrag op die rekening te storten, zorg je ervoor dat je precies weet hoeveel je maandelijks aan boodschappen uitgeeft. Daarnaast is het dan ook eenvoudig om ervoor te zorgen dat je niet meer uitgeeft dan dat je had gepland.

Een aparte rekening voor de vaste lasten

Maar ook kun je een aparte betaalrekening aanhouden voor de vaste lasten. Door direct op het moment dat je jouw salaris ontvangt het bedrag op de rekening voor de vaste lasten te storten wat er benodigd is,  weet je zeker dat je aan het einde van de maand niet in de problemen komt, wat betreft het voldoen van deze vaste lasten.

Bedrag voor jaarlijkse uitgaven opzij zetten

Bepaalde uitgaven doe je slechts een keer per jaar. Of slechts een beperkt aantal keren per jaar. Op het moment dat je deze kosten dient te voldoen, dan zijn het echter wel vaak grote bedragen. Door maandelijks een bedrag apart te zetten voor deze kosten spreid je deze kosten over het gehele jaar. Je kunt hierbij denken aan de kosten van een apk of een vakantie.

waarom extra betaalrekening

Een buffer opbouwen voor onverwachte kosten

Iedereen krijgt op zijn tijd te maken met onverwachte kosten. De wasmachine die kapot gaat, een reparatie aan een auto en ga zomaar door. Door ook hier elke maand een bedrag op een aparte betaalrekening te storten, voor deze onverwachte kosten, bouw je hiervoor een spaarpotje op. 

Op het moment dat je dan tegen deze onverwachte kosten aanloopt, hoef je niet direct in de stress te schieten, omdat je het geld achter de hand hebt. Daarnaast is het vaak zo dat wanneer je wat extra geld hebt, dat je dit snel uitgeeft. Door dit opzij te zetten voor onverwachte kosten, zorg je ervoor dat je niet onnodig veel geld spendeert aan zaken die je eigenlijk niet nodig hebt.

Inzicht in uitgaven is van groot belang

Persoonlijk zijn wij van mening dat het voor een ieder van groot belang is om te weten waar je jouw geld aan uitgeeft.

Dit zorgt ervoor dat je beter kan rondkomen met hetgeen je tot jouw beschikking hebt. Daarnaast zal je in sommige gevallen schrikken van hoeveel geld je aan bepaalde zaken uitgeeft. 

Inzicht in uitgaven

En ook zal je er achter komen dat je soms geld uitgeeft aan zaken waar je weinig tot niks aan hebt. 

Zo is bijvoorbeeld het aantal mensen dat een abonnement heeft bij een sportschool, maar hier nooit naartoe gaat, gigantisch. Dit is zelfs een belangrijk onderdeel van het bedrijfsmodel van een sportschool. Zij verdienen ontzettend veel geld aan ongebruikte abonnementen.

Om eens goed door jouw uitgaven te lopen, dien je inzicht te hebben in hoeveel je uitgeeft aan verschillende zaken. Een extra betaalrekening openen zal je hierbij zeker helpen.

Overstappen naar een andere bank

Wil je een extra betaalrekening, maar wil je wel al jouw bankrekeningen bij een en dezelfde bank onderbrengen? Dan is wellicht de KNAB bank een goede optie. Bij die bank kan je zonder dat je extra hoeft te betalen extra betaalrekeningen openen. Hetzelfde geldt voor bunq.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *